Mikor lehet már kapni végre valódi linuxos tableteket, telefonokat? Amin teljes értékű asztali linux van?
ember te hol élsz?
ha nyitnál egy boltot ahol ilyeneket árulnál sztem külön biztonsági személyzet kéne az első napokban mert megrohanna a sok geek (köztük én is) és egymásnak torkának esnének hogy kié legyen az első darabok, a korlátozott készlet példányai.
a szellemeskedést mellőzzük. androidos telefonom, tabletem, sőt még chromebook-om is van.
de az android bár linux olyan butított mintha egy forma1-es kocsi után egy gokartba kéne átülni.
ló***.
nekem real linux kell mint az asztali gépen. a hardver elbírná. a mostani tabletemen 4 magos cpu és 2 gb ram van, 8 magos gpu-val.
röhögve vinne akármilyen linuxot. csak portolnák már!
Ide figyelj!!
Már egy ARM proci, és már egy x86 / x64 architektúra
Most akkor mondhatnám, hogy mivel a tabomban van 2 magos proci, 1 giga RAM és 8 giga hely, ráteszek a windows XP - t vagy akár a hetest
De NEM!!!!
Az asztali LINUX - ok is x86 / x64 architektúrára vannak tervezve, és NEM ARM - re vagy hasonlóra
Ezért nem menne rendesen egy x86 / x64 rendszer egy tabon illetve az android is szaggat egy x86 rendszereen (mert ilyet már csináltak, BOOT - olható CD is van, "Android x86" ) de jobban laggol egy kétmagos gépen (Core2Duo 2.6 GHZ/2GB RAM, stb) , mint egy 400 mhz - es cerkán a KDE felület
baromság!
a linuxok a fos win-nel ellentétben platformok sokaságára vannak tervezve, amiből az x86 architektúra csak EGY.
egy a kismillióból.
szinte nincs is olyan cpu architektúra amin ne futna. pech hogy épp az arm a fehér folt. EGYELŐRE.
Az asztali LINUX - ok is x86 / x64 architektúrára vannak tervezve,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!