Mi az a ROM cserélgetés főzöcskézés?
Sok helyen találkoztam már ezzel a szóval hogy, ROM csere ilyen főzöcske olyan főzöcske.De sose értettem hogy mi az!
Ezeket hogy lehet csereberélni? Rootolgatni stb...
A root csak éréintőlegessen kerül ide.
A rom az a telefon oprendszere.
Kb arról van szó hogy a telefon oprendszerében a gyártó által bele pakolt progikat kiveszik, vagy másra cserélik, hogy maga az oprendszer kevésbé terhelje a telefonodat és a ténylegesen használt progiknak több erőforrás maradjon (ezűltal a telefon gyorsabb legyen), vagy ép kényelmi okokból mert a samsung által belepakol fényképező gép alkalmazásnál van jobb is pld.
dióhéjban ennyi
Rom - pl: 2.3 gingerbread (pc -n pl. olyan, mint a win xp)
Romcsere - pl: 2.3 ról 4.1 jelly beanre frissíteni (pc -n olyan, mint xp -ről win7 -re)
Főzött rom - nem stock op. rendszer, nem gyári rendszer pl: jetmod (hackerek által készített) (pc -n olyan, mint a win xp black edition)
Root - rendszergazdi jogosultság pl: gyári appok letörlése
Kernel - telefon lelke (pc -n olyan, mint a bios)
.apk - alkalmazások, játékok fájlkiterjesztése
Soft brick - (telefon téglázása) innen még visszahozható a készülék gyári állapotba, ha el lett rontva pl: romcserénél
Hard brick - (telefon 'durva' téglázása) vagy téglának használod vagy megpróbálsz egy igen hozzáértő telószerelőt megkérni, hogy leheljen életet bele, ha tud (nem biztos)
Binary counter - alapból minden teló, mikor kihozzák a boltból 0 értéket mutat ez a bc. Főzött romcserénél szokott lenni, hogy ez a számláló elkezd számolni (hozzáteszem nem minden esetben). Tehát ha ilyet csinálsz, akkor a gari ugrik. De léteznek (BCReset, Triangleaway, stb) alkalmazások, amik lenullázzák ezt.
Hát kb. ennyire futotta most. Remélem nem hagytam ki semmit és érthetőbb így a hasonlatokkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!