Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen mobilt vennél, ha...

Milyen mobilt vennél, ha exkluzívra vágysz, (kicsit ki akarsz tűnni a tömegből)?

Figyelt kérdés
Kicsit eltúlzott let a kérdés megfogalmazása, annyit hadd tegyek hozzá, hogy nem a vagizás a legfontosabb szempont, hanem az exkluzivitás. Az ilyen dörzsölős tapogatós érintős okostelefonok pont nem jönnek be, mert tömegigényekre készültek, hiába drágák, sok suttyó is megveszi. Engem a trendiség és ez a tömegigény nem érdekel. Régebben is Nokia 8910i volt, meg 8800. Sajnos ezutóbbi tönkre ment, most egy ezer éves ős Samsungot használok és ahogy nézem a mai telókat, hát jóformán csak ilyen tapicskolós szarok vannak. És tömeges mennyiségben jelen vannak. Amikor az általam említett Nokiák kijöttek, pont nekem találták ki őket: ritka, tényleg kicsit exkluzív nem tömegtelefon, nem a tudással, hanem a minőségérzettel és a masszivitással brillírozott. Én most is ilyenre vágynék: legyen masszív, minőségi, kissé exkluzív és nem érdekel a sok telefonidegen funkció.

2013. júl. 28. 20:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nokia Lumia 1020. Eléggé egyedi??
2013. aug. 1. 21:26
 12/15 A kérdező kommentje:
Drága telók vannak, de ránézésre ugynaz a tapicskálós dörzsölgetős, mint a többi. Valahogy úgy el-tömegcikkesedik ez az üzletág is.
2013. aug. 2. 21:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Mit vársz? Ebből is pénzt lehet csinálni. Ott tartunk, hogy az élelmiszer gyáraknak, meg úgy az élelmiszer iparnak kevesebb pénze van, mint a telefoniparnak.

Sok kicsi sokra megy.

2013. aug. 2. 23:26
 14/15 A kérdező kommentje:

Igazad van, 13-as. Én sajnos "leragadtam" ott, hogy amikor én először vettem mobilt (1996), akkor még nem volt ennyire sok embernek, valahogy különleges dolog volt. Ez akkor egy 2010-es Nokia volt, ami ma már nem is féltégla hanem egész tégla számba' menne. :))) Aztán ahogy jöttek be ezek a műanyag vacakok, amik 3 hét alatt lekopnak, meg olyan törékeny vékony anyagokból vannak, mint a modellrepülőgépek, akkor vettem egy 8910i Nokiát. Azt a fekete, kicsusszanó, fémgombos, titán házas szerkezetet. Nem tudott sokat, de ami nekem kellett, azt igen. És nagyon különleges, mondhatni kis ékszerdobozka volt, mint egy mechanikus svájci óra a kvarcórák között. Aztán hülye fejjel eladtam, mert sokszor kinyílt. Pedig utólag tudm, hogy javítható lett volna. Aztán vettem egy műanyag Samsungot, amit megutáltam kb 3 hónap alatt, lekopós műanyag, sok tudás, de egyébként kézbe venni kb annyira volt élmény, mint egy eldobhatós öngyújtót.

Utána vettem egy 8800 típust. Na ez újra a minőségérzetet hozta. Csak mára lepukkant szegény, rossz a mikrofonja, a műanyag középrészből kitört egy darab, az üveg(!) kijelzőborítás sarkából is kagylósan lepattant egy kicsi.

Gondoltam, hogy 7 év után ideje lenne néznem valami mást. De semmi "méltó" utódot nem találok. Azóta szétnéztem a Grandón és a Vaterán, kb 20 ezerből teljesen fel tudnám újítani, még az akksicsere is kijönne belőle. Erősen hajlok, hogy ez lesz és még évekig tudom használni. Kevesebbe kerül és számomra ez szerethetőbb, mint ez a mai mainstream irányzat.

2013. aug. 3. 06:20
 15/15 anonim válasza:
bármelyik caterpillar mobilt
2013. okt. 1. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!