Miért van az, hogy mondjuk az Ipad Mini-ben nincsen csak 512mb ram és csak 1GHZ-es a processzora, de akkor is minden játék megy rajta? Egy csomó androidos tablet dupla magos és 1GB rammal nem képes erre ez miért van?
Mert iPad miniből csak 1 van, rendes iPadből is csak 3 (4) van. A mini is elég sokban hasonlít az iPad 2-re. Szóval ha sokat mondunk, akkor is van 4-féle iPad. Androidos tablet ezzel szemben van rengeteg, mindegyik más-más belső felépítéssel.
Amikor csinálnak egy játékot, akkor eldöntik, hogy mennyi időt/pénzt szánnak a fejlesztésre. Ezen az x időn/pénzen 4 iPadnek kell osztozkodnia, és nagyon sok Androidos tabletnek. Magyarán egy Androidos tabletre elég kevés idő/pénz jut.
Nyilván ez egy eléggé leegyszerűsített dolog, de azért rávilágíthat a lényegre.
Ezenkívül valószínűleg jóval több embernek van pl iPad minije, mint egy konkrét típusú Androidos tablete. Ugyanannyi fejlesztéssel több embert elér ugyanazon a színvonalon, mint egy Androidosnál. Több embert ér el, több pénzt tud beszedni érte, ezért oda jobban is odateszi magát, hogy jó programot adjon ki.
Emellett vannak mindenféle kimutatások is, amiknek a hitelességét én nem tudom bizonyítani, hogy az iPad felhasználók inkább fizetnek egy programért, mint egy Androidos felhasználó. Elvégre a cucc is többe kerül, nyilván van pénze alkalmazásra is a vevőnek. Egy fejlesztőt ezek is nyilván befolyásolják.
Jó eséllyel le.
Ahogy minden más hasonló dolognál, itt is a híres, népszerű dolgoknak hamar van kalóz alternatívája, de egy 0,89 centes Goldman Hodgkin Katz egyenletet számoló alkalmazást, amit velem együtt max 10 ember töltött le szerintem összesen, nyilván nincs :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!