Letiltott telefon függetlenitése? FONTOS!
Első: köszönöm.
Második: Arra nem is gondoltál te iq fighter szerencsecsomag, hogy valaki olyantól vettem akinek számlatartozása volt?
Te bajod, mielőtt vásárolsz bizonyosodj meg róla, hogy nincs tartozása.
(Általában blokkal, ezen rajta van az ár és a vásárlás dátuma)
Ha függetleníted, nem fogsz attól tudni egy hálózatra se csatlakozni, az IMEI kerül feketelistára, minden szolgáltatónál, ráadásul bűncselekményt is követsz el.
Ha le van tiltva az IMEI-d a mobilszolgáltatód felviszi egy központi adatbázisba, amihez minden szolgáltató hozzáfér. Ott van a letiltás összes adata, melyik mobilszolgáltató tiltott, mikor, imei számod stb.
Amint más mobilszolgáltatóra akarsz csatlakozni, máris kapják a jelzést, hogy bűncselekményt követtél el és olyan telefonnal csatlakoztál a hálózatukhoz, amit egy másik hálózat letiltott.
"És mi van ha függetlenül vettem?"
Függetlenül nem adnak ki készüléket a telefonszolgáltatók, így erre nincs mentség.
Függetleníteni hivatalosan csak a hűségidő lejárta után lehet, nyilván feltétele,hogy ne legyen lezárva az IMEI-d.
Ha a mediamarktba(pl) vetted meg nem tilthatják le neked az IMEI-d. Egyrészt mert ott egy az egybe kifizeted (ha hitelre veszed,a bank fizeti ki neked azonnal, ha neki nem fizetsz, elveszik a házat, az autót,a csajod meg a kutyád is) tehát a bűncselekmény egyértelműen bizonyítható, így nem elég, hogy "lopsz", hiszen a kutyát se fogja érdekelni, hogy vetted-e a másik embertől, még fel is töröd a telefon hálózati korlátozását.
Ez azthiszem 3-5 évig terjedő szabadságvesztés, de lehet, hogy több :) És akkor felesleges kör volt, hiszen ettől még a telefont nem tudtad használni :)
Nemtudom pontosan milyen keszulekrol lehet amugy szo, de ha 100/150/200 ezer forintosrol, talan megerheti az imei atirasa.
Ez ugyan szinten buncselekmeny, de ha mar ugyis fuggetlenitesen gondolkodsz, akkor nincs mit veszitened :) Igaz eleg draga, tehat tenyleg csak akkor eri meg ha sokat er a keszulek is:) Raadasul mint mondtam ez kemeny 10 ezrekkel konnyiti meg a penztarcad tartalmat :) mindenesetre talan a te megoldasod ez lehet. Nem tudok rola sokat, olvass utana neten hogy lehet:)
Bizony, jo lenne tudni,hogy milyen telóról van szó, de ha parázol,és nem szeretnéd leirni, akkor megpróbálok segiteni,hogy miken lehet irni imeit,hátha könnyebben döntesz:
Kizárt:
iphone
ujabb nokiák
sony
Sharp
Lehetséges:
Samsung
Sonyericsson (némelyik nem)
Motorola (némelyik nem)
Alcatel (némelyik nem)
HTC (némelyik nem)
LG
ZTE
Nem tudom:
Az összes többi ismert tipus ami nincs itt :) pl blackberry, huawei
Remélem sikerült valamennyit segitenem. persze ezeket nem én csinálom, hisz nem tudom mi az az imei szám, még telóm sincs :)
Nyilván olyan telefon IMEI-ére kell írni, ami szintén a tied, de már csak a szekrénybe porosodik :)
Nekem legalább 20 telefon van itthon (nem viccelek) ami már 2002 óta felhalmozódott :) És van ami 2002 óta be se volt kapcsolva:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!