Mi a véleményetek az új mobileszközökről (smartphone)?
Miben kellene javítani a technológián? És mi az ami
számotokra a leghasznosabb bennük?
11/18 A kérdező kommentje:
Még 2 év és megoldódik az üzemidő problematikája. Gőzerővel folynak a fejlesztések több fronton is. Amúgy mi a véleményetek a HTC one-ról? Valahogy nagyon nem megy nekik az utóbbi években. A SAMSUNG kegyetlenül elhúzott.
Én azt imádom az iPhone-omban (3g óta használok, jelenleg a 4. iPhone-t koptatom), hogy lassan pc-ként tudom használni. Gyakorlatilag lassan mindent meg tudok vele csinálni, amit egy gépen. Nekem, ami hiányzik, vagy, amit fejlesztenék, hogy kevésbé legyen macerás használni pl egy szövegszerkesztőt, meg kiterjeszteni kb, mint amit a Motorola Atrix-al csináltak, hogy laptopként is tudod használni, de teljes értékűen. Nyilván a technológia megvan már hozzá, csak ez teljesen megölné a már amúgy is haldokló pc piacot!
2013. jún. 12. 22:04
Legyen igazad a 2 évvel kapcsolatban, mindenki örülne neki, de szerintem 2 év semmire sem lesz elég.
HTC One meg nagyon jóra sikerült, neki is hála, hogy a HTC most egy kicsit újra kimászott a szarból, tavaly április óta nem volt ilyen sok a profitja. Igaz, ez még mindig nem sok, de legalább jó úton haladnak.
Sokkal jobban megérdemelné azt a profitot, amit a Samsung rak zsebre.
A PC piac azért nincs akkora szarban. Oké, hogy már nem akkorák a nyereségek, de még jó ideig nem fog meghalni.
2013. jún. 12. 22:31
14/18 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs sza*ban a PC piac, csak fokozatosan átalakul. Megváltoznak a vásárlói szokások. Minél erősebb, jobb tabletek smartphonok lessznek annál kisebb lessz a pc részesedése a piacon. Pl. A tablet kifejlesztése után a netbook megbukott. Ha figyelembe vesszük azt az óriási fejlődést, amin átment a mobitechnológia az utóbbi években. Te jó ég! Pár évvel ezelőtt azt mondtuk a 2 magos PC re szuper. Most meg a SAMSUNG már 8 MAGOS mobillal jön ki a piacra. (SAMSUNG galaxy S4.)
Válasszuk szét a PC-t és a laptopot! Sok évig kereskedelemben dolgoztam és pont ezen területen. Jóval kevesebb pc-t adtunk el, de észrevehető a tendencia változás a laptop esetében is. A netbook-ot lényegében teljesen kinyírta a tablet, de, aki csak alapdolgokra használna laptop-ot, az is egyre inkább tolódik a tablet felé, főleg a win8as megjelenés óta. Szerintem nem irreális, hogy átveszik az uralmat.
2013. jún. 13. 14:18
16/18 A kérdező kommentje:
13 as a HTC ott rontotta el a ONE piacra való bevezetését, hogy beszállítói gondokkal küszködött. Ezmiatt nem tudta időben szállítani a mobilokat. Ha ez nem történik meg akkor sokkal nagyobb lett volna a profit. Mivel akkor nem volt konkurense a piacon. A SAMSUNG hasonló kaliberű mobilja később került a boltokba.
Samsung-ot amúgy sem tudta volna leelőzni.
Hiába jobb, vagy jelenik meg hamarabb egy HTC, az emberek a márka miatt vesznek telefont. Samsung és az Apple nem azért tud olyan rohadt sok telefont eladni, mert ők a legjobbak, hanem mert ők a Samsung és az Apple. Az emberek birkák, azt veszik meg, amit reklámoznak, meg hallanak. Persze nem azt mondom, hogy szar telefonokat csinálnak, mert tényleg nem rosszak, de hogy ez a két márka adja el kb az okostelefonok 80%-át, az hatalmas túlzás.
2013. jún. 13. 20:10
18/18 A kérdező kommentje:
Hát igen, a SZAMSUNG hatalmas pénzeket költ marketingre. Ha a HTC feleannyit reklámozna, akkor biztosan jobb eladásokat produkálna. Amúgy a HTC a ONE mobillal hatalmasat alkotott. Egy igazi szépség. A minőségi megoldások netovábja. Maga volna a tökély, ha nem volna olyan rossz az üzemidő és elcseszett a kamerája. Az ultrapixel jól hangzik, de nem hozzta az elvárt telljesítményt. Maga az elgondolás egész jó, de talán gyakorlatban mégiscsak kellene legalább az az 5-8 MPixel lapkánként.
Kapcsolódó kérdések: