Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Melyik fajta kijelző a jobb,...

Melyik fajta kijelző a jobb, az IPS vagy az AMOLED?

Figyelt kérdés
2013. máj. 15. 12:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát én TV nézésre használom a jelenlegi

Super AMOLED- es készülékem elsősorban.

Múltkor volt a kezemben szintén ilyen

méretű és felbontású IPS kijelzős telefon.

És azt kell mondjam az IPS jobban tetszett,

a Super AMOLED valóban szép és jó, de igen

csak túlszaturált, erős színvilág jellemzi.

2014. máj. 10. 10:50
 12/19 anonim ***** válasza:
63%
A Nokia Lumia 1520-amon IPS van, és van ClearBlack is. Nem lehet, hogy így már a feketék az IPS-en is feketék?
2014. júl. 12. 09:38
 13/19 anonim ***** válasza:
82%

Én is leírom a személyes tapasztalataimat:

Nekem van egy Google Nexus 7"-os táblagépem, és egy Samsung Galaxy S4 telefonom. A Nexus IPS-es HD, az S4 Super AMOLED FullHD.

Míg meg nem volt az S4, mindig a tabletet tettem dokkolóval az éjjeli szekrényre vagy az ágyba, és azon néztem este filmet. Mióta megvan az S4, eszembe se jutott az esti filmnézésnél a tablet. Energiatakarékos módban is 1000x szebb, élethűbb és világosabb képet kapok az AMOLED-el, mint az IPS-el. (Egymás mellé is tettem a két ezkört, és az AMOLED mindent vitt.) Napfényben pl. a tabletem használhatatlan, míg az S4-et nappal a hátam mögött (még nem csillan a kijelzőn a napocska) is simán olvasgatom kézből.

Nekem ezek a tapasztalataim a két eszköz alapján.

26/F

2014. júl. 13. 22:08
 14/19 anonim válasza:
83%

A Samsung egyik legjobb fejlesztése a super amoled kijelző volt.Most itt a kezemben Samsung galaxy s5 amely természetesen Super Amoled kijelzővel rendelkezik.Az egyik ismerősömnek egy sony xperia z2-je van.Ha a 2 telefont egymás mellé látszik hogy a galaxy s5 kijelzője sokkal tisztább fényesebb és a színek kb 25-30%-al élénkebbek.Egyszóval a Super Amoleden kívül egy technológia sem büszkélkedik ilyen élénkséggel színességgel kontrasztaránnyal.Valóban az Amoled-nek egyetlen hátránya az hogy a fehér szín nem olyan hó

fehér de így a kezemben tartva ez nem észrevehető csak úgy ha összehasónlítjuk egy Ips technológiát használó készülékkel.Összegezve a Super Amoled kijelző gyönyörű fényes és lenyűgöző.

2014. szept. 20. 20:12
 15/19 anonim válasza:
20%

A Nexus 7 és S4 egyáltalán nem fair összehasonlítás, a Nexus 7 800x1280 pixel 7 inchen, az S4 1080x1920 5 inchen, persze hogy tisztább, szebb képe lesz az S4-nek.

Ha az AMOLED szimplán jobb lenne mint az LCD, akkor miért nem az van minden okostelefonban, pl az iPhone 6-ban?

Személy szerint én rühellem az AMOLED-et, túlszaturált, egyáltalán nem élethű, de pl szebb a feketéje.

2014. okt. 17. 17:22
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Na, ismét eltelt 2 év, eljutottunk oda, hogy az AMOLED-et olcsóbb gyártani, mint az IPS OGS-t :) S5 tulaj vagyok, de a tabom pl IPS kijelzős. Minkettőnek vannak előnyei és hátrányai, de Én személy szerint AMOLED párti vagyok

(2008 óta samsung), igazából a fehér tényleg nem fehér, de én pl imádom a túlszaturáltságát, színkiemelő módban használom az S5-öt, nekem már fakók az IPS színei... :D Fogyasztában és válaszidőben is jobb amúgy az AMOLED, az Apple is át fog térni az iP7s-el/8-cal, 2017/2018-ban (pontos infók még nincsenek, csak annyi, hogy a Samsungtól előrendelt egy rahedli amoledet), arról nem is beszélve, hogy az IPS jóval vastagabb kijelző. Végszóként: NEM fikázok és nem istenítek én semmit, ez az én álláspontom, ha más mást gondol, akkor mást gondol, hál'istennek nem vagyunk egyformák. :)

21/F

2016. máj. 28. 21:16
 17/19 anonim válasza:
100%

AMOLED a jobb. Én is most néztem utána, mert laptopoknál nagyon reklámozzák az IPS-t, és most már kíváncsi voltam.

Fényerőben AMOLED 280 cd/m², az IPS 250 cd/m² átlagosan. Reakcióidőben is az AMOLED jobb. AMOLED feketéje nem bocsájt ki annyi fényt, így tökéletes feketét ad vissza, míg az IPS feketéje valamennyire szürke. OLED kijelzőn élénkebbek a színek is. Fogyasztásban az IPS a fényerővel egyenes arányban fogyaszt 2-5W, az OLED pedig a színtől függően, fekete képnél keveset, fehérnél nagyon sokat, 2-9W. Átlagban egy picit többet fogyaszt az OLED az IPS-nél. Elöregedésben az OLED a rosszabb, napi 8 órás használat mellett 10 év alatt feleződik a fényereje. Összeségében tehát az AMOLED a jobb. Persze folyamatosan fejlődik mindkét technológia, és az igazán gyenge TN paneleket talán hamar kiszorítják.

2016. szept. 27. 16:32
 18/19 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező, ha még olvasod vagy érdekel a különbség:

2 felsőkategóriás készülékem volt, egy Samsung galaxy Note 5 (5'7 Qhd super amoled) és most egy Lg v20-am (5'7 Qhd IPS+2nd screen) nos mint tudjuk a samsung a super amoledről híres az LG pedig az IPS-ről. Mikor a note 5-re váltottam régebbi kicsi hd kínai telefonomról, egy megváltás volt... A super amolednek nagyon jó színei vannak, a betekintési szöge is jó és napon is normálisan tudtam használni, ami eddig szép és jó. De volt hátránya is, és nem a fehér szín volt az (mert az csak akkor látszott ha össze hasonlítottam egy IPS-el, így ez lényegtelen egy végfelhasználó számára) szóval a probléma az volt, hogy amikor egy teljesen fekete képernyőről áthíztam egy színesre, akkor nem egyenletesen 1 vonalban kapcsolt ki/be a fekete kijelző, hanem ilyen hullám effektus volt... nem feltűnő de engem zavart. A másik zavaró tényező, ami alacsony fényerejű, akár éjjeli videózásnál zavart, hogy a sötétebb árnyalatokat egyáltalán nem lehetett megkülönböztetni... a sötétszürke a sötétkék de még a sötétbarna is konkrétan fekete volt, ami egy horro videónál tűnt fel igazán, miután felhúztam a fényerőt már látszott minden és csodálkoztam is hogy basszus, hol is mászkál a szereplő (mert adig egyáltalán nem látszott)... Most vegyük elő az IPS-t, nos az LG V20 egy egész jó telefon, 2 kijelzővel 4 kamera stb... Kezdjük ott, hogy van egy olyan funkciója a 2. kijelzőn, hogy Always-on, amit ugye az amolederől ismerünk, gondolkodtam, hogy mégis... a fekete nem teljesen fekete, így elég zavaró lehet, DE! nappal az ips kijelző Feketéje is teljesen feketének látszik! így ezt eddig nem tudom a kárára írni. De amikor este nézek rá az always-on kijelzőre... hát na, ott már látszik hogy körülötte is világít a kijelző ami egy amoled után eszméletlenül idegesítő... A fényereje sötétben elég erős sajnos, még minimumon és confrot view-el is (kékfény szűrő) a színek ugyanúgy nagyon jót, az amoled után sem zavart a természetesebb hatása, sőt nem is érdekelt igazán. Ezen is a zöld az zöld, a piros az piros a kék meg kék. a fehér fehér a fekete meg nappal fekete éjjel sötétkék, mint ahogy az amoleden a fehér enyhén melegebb fehér árnyalattal pompázik, mert azt nem nevezném sárgának... Szóval kb ennyi lenne a tapasztalatom. a két készülék összehasonlításra tökéletes, QHD 5'7 mindkettő, árkategóriában is szinte megegyeznek szóval remélem ez segített mindenkinek aki erre a kérdésre keresné a választ.

2017. ápr. 28. 11:16
 19/19 anonim ***** válasza:
#masa
2018. júl. 7. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!