Mi a véleményetek a Sony Xperia Z-ről?
nézzük a jókat:
-jó anyaghasználat
-erős hardver
-jó felbontású kijelző
-víz és por álló
-szép
negatívum:
-elavult kijelző fajta /tft lcd/
-rossz aku idő
összességében jó telefon de letehet volna jobb is ettől.
gondolkodtam a vételén én is de végül elvettem egy másik miatt.
ez így elég off lesz a kérdezőnek de azért válaszolok.
az lg optimus g miatt vetettem el.
indok pedig az hogy
egyrészt olcsóbb,másrészt /szerintem/ jobb a kijelzője,igaz hogy nem 1080p csak 768p de az legalább IPS+ kijelzős.
másik fő indok hogy a z nagy kijelzőjének és főként a full hd felbontásnak köszönhetően nagyon gyorsan merül.
nekem pedig szükségem van arra hogy reggeltől estig kibírja akkor is ha néha használni kell.
teljesítmény teszteken 6ból 3nál veri a Z-t szóval nevezhetjük egy szintnek a két telót.
másban is kb egyformák,pl anyaghasználat is az optimus g is üveg lapos,nagyon egyben van az egész.
szóval ezek miatt döntöttem inkább G mellett.
nincs akkora tekintélye az optimusnak mint az xperia z nek de ez engem nem izgat,lényeg hogy tuti telefon még ha nem is hallani napi 10x másik szájából a nevét meg nem tesznek fel róla napi 20kérdést,sőt kifejezetten tetszik hogy nem nép teló.
Az összes érintőképernyős telefon közül a Sony tetszik a legjobban, utána meg a Galaxy S2. Szóval nem hiszem, hogy mást veszek mint ezek. Leginkább az szeretem a Sony telefonjaiba, hogy karcsúbbak (legalább is szerintem).
Amik a legjobban tetszenek azok a következők: Xperia Z, V, T, ion HSPA, P, S. Ezek közül akarom valamelyiket, de nem tudom melyiket, és a pénzemért a legjobbat akarom kapni. Nincs és nem is volt érintőképernyős telefonom de jó lenne ha már lenne.
De jó lenne ha lehetne szerkeszteni a hozászolást.
Páran itt szidjátok a kijelzőt, miért? Valaki magyarázza el ha kérhetem, hogy mi a jó és miben különböznek. Mivel semmit se tudok ezekről a telefonokról.
Szerintem szemből szép a kijelzője! Nem kell ips hez hasonlítani de nem sz@r! Betekintési szöge nem a legjobb de nem csak a z van így ezzel.
Amúgy meg rendben van, én megnéztem élőbe bajom nincs vele, most is tft-s telefonom van igaz ennek a betekintési szöge jobb, de nem érdekel.
Én is gondolkozok a vételén mert bejön.
Amolednél még mindig jobb.
hát van tobb féle kijelző tipus.
pl
IPS
IPS+
AMOLED
TFT LCD
SLCD
SLCD2
SLCD3
ezeket főként szín,fényerő és betekintési szög alapján minősítünk.
a z kijelzője TFT LCD ami a leg régebbi típus,nem valami nagy a fényereje,a színek sem annyira élénkek és kicsit oldalra fordítva már sokat veszít a színeiből tehát a betekintési szöge is kicsi.
az AMOLED vagy ahogy én hívom szentjánosbogár kijelző egy szerves anyag alapú kijelző.
ezeknek a legnagyobb a fényereje,kevés a fogyasztása és legnagyobb a betekintési szöge valamint a legkönnyebb kijelző fajta és nagyon vékonyra meg lehet csinálni mert nem kell neki háttér világítás.
a régebbi amoledeknek volt egy olyan problémája hogy a kék szín halványodott de ezt ma már a pentile mátrix elrendezés elvileg megoldotta.
sokan nem szeretik az amoled kijelzőt mert nem élethűek a színek valamit túl szaturált a kép.
kis betűs feliratokat nehezebb olvasni rajta,ez elvileg a full hd technológiával meg szűnt.
az SLCD vagy super LCD egy sokkal jobb technika mint a sima TFT LCD,szebb a színe,jobb a fényereje,betekintési szöge még ennek sem olyan jó.
IPS kijelző személy szerint a kedvencem,jó fényerő,szép színek és elég jó betekintési szög.
részletesebb információkért kijelző típusonként keress rájuk neten,mindegyikről találsz leírást,képeket.
itt van pl egy ips plusz /optimus g/ és egy amoled kijelző /galaxy s3/ össze hasonlítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!