Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi a véleményetek a Sony...

Mi a véleményetek a Sony Xperia Z-ről?

Figyelt kérdés
Jó és rossz is érdekel.

2013. ápr. 7. 17:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
56%
Errôl csak jót lehet mondani. Jelenleg ez a legjobb teló.
2013. ápr. 7. 17:15
 2/21 dirtboy ***** válasza:

nézzük a jókat:

-jó anyaghasználat

-erős hardver

-jó felbontású kijelző

-víz és por álló

-szép

negatívum:

-elavult kijelző fajta /tft lcd/

-rossz aku idő

összességében jó telefon de letehet volna jobb is ettől.

gondolkodtam a vételén én is de végül elvettem egy másik miatt.

2013. ápr. 7. 17:27
 3/21 anonim ***** válasza:
Utolsó: elmondanád hogy melyik másik teló miatt vetetted el?
2013. ápr. 7. 17:33
 4/21 dirtboy ***** válasza:

ez így elég off lesz a kérdezőnek de azért válaszolok.

az lg optimus g miatt vetettem el.

indok pedig az hogy

egyrészt olcsóbb,másrészt /szerintem/ jobb a kijelzője,igaz hogy nem 1080p csak 768p de az legalább IPS+ kijelzős.

másik fő indok hogy a z nagy kijelzőjének és főként a full hd felbontásnak köszönhetően nagyon gyorsan merül.

nekem pedig szükségem van arra hogy reggeltől estig kibírja akkor is ha néha használni kell.

teljesítmény teszteken 6ból 3nál veri a Z-t szóval nevezhetjük egy szintnek a két telót.

másban is kb egyformák,pl anyaghasználat is az optimus g is üveg lapos,nagyon egyben van az egész.

szóval ezek miatt döntöttem inkább G mellett.

nincs akkora tekintélye az optimusnak mint az xperia z nek de ez engem nem izgat,lényeg hogy tuti telefon még ha nem is hallani napi 10x másik szájából a nevét meg nem tesznek fel róla napi 20kérdést,sőt kifejezetten tetszik hogy nem nép teló.

2013. ápr. 7. 17:52
 5/21 Osynho ***** válasza:
Inkább HTC One-t vegyél, szerintem. Lassan talán kapni is lehet majd.
2013. ápr. 7. 17:54
 6/21 anonim ***** válasza:
Jó telefon nagyon viszont a kijelzője kritikán aluli.
2013. ápr. 7. 18:19
 7/21 A kérdező kommentje:

Az összes érintőképernyős telefon közül a Sony tetszik a legjobban, utána meg a Galaxy S2. Szóval nem hiszem, hogy mást veszek mint ezek. Leginkább az szeretem a Sony telefonjaiba, hogy karcsúbbak (legalább is szerintem).

Amik a legjobban tetszenek azok a következők: Xperia Z, V, T, ion HSPA, P, S. Ezek közül akarom valamelyiket, de nem tudom melyiket, és a pénzemért a legjobbat akarom kapni. Nincs és nem is volt érintőképernyős telefonom de jó lenne ha már lenne.

2013. ápr. 7. 18:19
 8/21 A kérdező kommentje:

De jó lenne ha lehetne szerkeszteni a hozászolást.

Páran itt szidjátok a kijelzőt, miért? Valaki magyarázza el ha kérhetem, hogy mi a jó és miben különböznek. Mivel semmit se tudok ezekről a telefonokról.

2013. ápr. 7. 18:24
 9/21 Balázs88 ***** válasza:

Szerintem szemből szép a kijelzője! Nem kell ips hez hasonlítani de nem sz@r! Betekintési szöge nem a legjobb de nem csak a z van így ezzel.

Amúgy meg rendben van, én megnéztem élőbe bajom nincs vele, most is tft-s telefonom van igaz ennek a betekintési szöge jobb, de nem érdekel.

Én is gondolkozok a vételén mert bejön.

Amolednél még mindig jobb.

2013. ápr. 7. 18:44
 10/21 dirtboy ***** válasza:

hát van tobb féle kijelző tipus.

pl

IPS

IPS+

AMOLED

TFT LCD

SLCD

SLCD2

SLCD3

ezeket főként szín,fényerő és betekintési szög alapján minősítünk.

a z kijelzője TFT LCD ami a leg régebbi típus,nem valami nagy a fényereje,a színek sem annyira élénkek és kicsit oldalra fordítva már sokat veszít a színeiből tehát a betekintési szöge is kicsi.

az AMOLED vagy ahogy én hívom szentjánosbogár kijelző egy szerves anyag alapú kijelző.

ezeknek a legnagyobb a fényereje,kevés a fogyasztása és legnagyobb a betekintési szöge valamint a legkönnyebb kijelző fajta és nagyon vékonyra meg lehet csinálni mert nem kell neki háttér világítás.

a régebbi amoledeknek volt egy olyan problémája hogy a kék szín halványodott de ezt ma már a pentile mátrix elrendezés elvileg megoldotta.

sokan nem szeretik az amoled kijelzőt mert nem élethűek a színek valamit túl szaturált a kép.

kis betűs feliratokat nehezebb olvasni rajta,ez elvileg a full hd technológiával meg szűnt.

az SLCD vagy super LCD egy sokkal jobb technika mint a sima TFT LCD,szebb a színe,jobb a fényereje,betekintési szöge még ennek sem olyan jó.

IPS kijelző személy szerint a kedvencem,jó fényerő,szép színek és elég jó betekintési szög.

részletesebb információkért kijelző típusonként keress rájuk neten,mindegyikről találsz leírást,képeket.

itt van pl egy ips plusz /optimus g/ és egy amoled kijelző /galaxy s3/ össze hasonlítása.

[link]

2013. ápr. 7. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!