Sony Xperia Z, mik a tapasztalataitok?
Hardveres szempontból nagyon rendben van, erős is, meg az összeszerelés is jó, nem valami leggagyibb műanyag házba rakták, vízállóság sem csak marketingszöveg.
Szoftveresen vannak/voltak gondok, pár embernek random újraindult a telefonja, de ezt úgy tudom már javították is.
2009 óta iOS-t használok (iPhone) és több generációnyi iPhone után 5 helyett most váltottam Xperia Z-re - tehát van tapasztalatom a témában :-)
Először is döntsd el, hogy a nagy méret zavar-e (egy kézzel kezelni nehéz!) vagy inkább előnyödre válik?
Ha az Xperia borzasztó mérete zavar, vagy nem vagy biztos benne, akkor válaszd az iPhonet. A méret az egyetlen olyan dolog, amit később nem tudsz szoftverrel sem orvosolni...
Az iPhone egy jól összerakott, kiváló oprendszerrel ellátott telefon, ahol mindig is összhangban lesznek a programok, nem kell buta hibáktól tartanod, és a rendszer kezelése 2 perc alatt elsajátítható. A sok szűklátókörű, agresszív, (vagy egyszerűen csóró és ezért irigykedő) Android-b.ziknak nem szabad hinni: az iOS igenis kiváló, jelenleg a LEGJOBB mobil operációs rendszer, a LEGJOBB kijelzővel (ppi-t és kontrasztot együtt figyelembevéve!)
Na de akkor miért is cseréltem én le egy nehezebben kezelhető, instabilabb Androidra az iOS-t?
Azért, mert kellett az újdonság 3 év után, és szimpatikus a végtelen testreszabhatósága. Találtam benne hülyeségeket és igénytelen megoldásokat, a Play store tele van kontrollálatlan szeméttel, de kis óvatossággal mellőzni lehet a kellemetlenségeket.
Az Xperia Z burkolata és az összeszerelés minősége alapján az ELSŐ androidos telefon, amelyik felér az iPhone-ok szintjére (a másik meg az új HTC One).
Konkrétan az iPhone 5-höz hasonlítva tetszett az olcsóbb árfekvés (komolyan nem tudom, mi kerül annyiba az iPhone 5-ön) és hajlandó voltam elnézni a Sonynak a gagyibb kijelzőt - igen, gagyibb, mert a TFT kontrasztjai messze nem olyan szépek mint az IPS-é. És az Apple Retina messze meghaladta eddig is a Full HD-t, csak épp nem annak hívták... Már az iPhone 4-en sem látszott egyetlen pixel sem, ellentétben pl. egy Galaxy S3-mal.
Szóval, ha a méret tetszik és szeretsz hackelni, akkor Xperia, ha pedig a minőségi környezetet kedveled, és jobb felhasználói élményt, akkor tegyél hozzá egy kis lóvét, és iPhone 5!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!