Melyik jobb? Windows phone vagy Android op rendszer?
előnyöket és hátrányokat is írjatok mindkettőhöz ;)
előre is köszönöm!
Kedves válaszolók!
Úgy látom ez egy kisebb vitává fajult és szeretnék ennek véget vetni. Én arra voltam kíváncsi, hogy ki mit gondol a két op rendszerről, amiből az egyiket használja is. Tapasztalatok érdekeltek és az összehasonlítás. Előnyökkel és hátrányokkal. Egyenlőre még nem tudom melyiket veszem, mert mindkettő mellett találok ugyanolyan erős érveket, de köszönöm mindenki segítségét!
Én használtam már androidos telót is (Galaxy S Advance) és Windows Phone 8-asat is (Lumia 520).
Úgy vettem észre, hogy az android esetében a külső megjelenítése a menünek jobban testre szabható. Azoknak,akik szeretik a design-os megjelenést, érdemes androidot választani.
A Windows csempék is egyre több alkalmazással testre szabhatók,de ott nem arra fektetik a hangsúlyt, inkább az akadásmentességre.
Szerintem a Windows-t inkább komolyabb célokra érdemes használni (munka, suli...), droidot pedig hétköznapi használatra.
A két rendszer kezelhetősége szerintem egyforma,csak Windows nem olyan régóta van es kevesebb telón található meg,ezért nem szokták meg úgy az emberek.
Hardver tekintetében nekem az a tapasztalatom,h ugyanannyi pénzért win phone-os teloban kevesebb ram, vagy kevesebb számú proci is akadásmentesen futtatja a rendszert.
Szerintem a WindowsPhone is van olyan jó mint az Android, sőt jobb is.
Hogy miért?
Nemrég vettem egy Samsung Galaxy Young 2-őt
Az első hónapban nagyon jó volt, gyorsnak megbízhatónak tűnt.
Viszont nem sokkal később azt vettem észre, hogy mindenféle frissítéseket telepít az én beleegyezésem nélkül...
Hol a Google Play-t frissíti, hol az alkalmazásokat, játékokat...stb.
A telefon teljesen lelassult, hamar lemerült, folyamatosan szaggatott és lefagyott...
Az egyik nap éppen mentem a városban, kiesett a telefon a zsebemből.
Kitört az oldalából egy darab, ráadásul be is tört a kijelző.
A telefon használhatatlanná vált.
Nagyon megbántam, hogy Androidos Samsung-ot vettem.
Nem régen vettem egy WindowsPhone 8.1 rendszerű Nokia Lumia 530-as készüléket, amellyel még ismerkedek.
Eddig nagyon jó és stabil rendszernek tűnik.
Jól gazdálkodik a Memóriával nem úgy, mint az Android.
Jól van optimalizálva a rendszer, nem szaggat, nem fagy le és mindent rendjén csinál.
De meglátjuk, hogy ez milyen lesz egy hónap múlva.
Eddig nekem nagyon szimpatikus.
Lehet, hogy nincsen rá annyi alkalmazás mint Androidra, de ami van az éppen elég.
Ha jól tudom, akkor több mint 300 ezer alkalmazás van WindowsPhone-ra és folyamatosan jönnek még ki a játékok és az alkalmazások...
Oké, hogy Androidra sokkal több játék és alkalmazás van, de ha Androidon egy alkalmazásból 10 ezret csinálnak aminek semmi értelme sincsen, akkor még jó, hogy van 1,2 millió alkalmazás és játék, míg WindowsPhone-ra egy olyan alkalmazás van. Minek kell 10 ezer? Elég egy is.
Nekem ez a véleményem az Android-ról és a WindowsPhone-ról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!