Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphone 4 független, honnan...

Iphone 4 független, honnan tudhatom meg, hogy gyárilag független vagy JB-elt? SOS

Figyelt kérdés
A menüben elárulja-e ezt valami? Mi hogy jelenik meg? Vagy mi hiányzik?...Kérlek, segítsetek!

2013. márc. 11. 19:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tévhit 2.: a jailbreak elrontja a telefont, kockázatos, adatvesztéssel jár (esetleg lila lesz tőle a telefon, és megolvad), vagy garanciavesztéssel jár…

Miért tévhit: a jailbreak-nek önmagában nincs kockázata, hiszen a gyári firmware-t bármikor vissza lehet tenni, és akkor olyan, mintha mi sem történt volna. Adatvesztést nem okoz, mert előtte a biztonság kedvéért csinálunk egy backup-ot iTunes-szal; illetve a redsn0w is úgy működik, hogy fájlokat ad hozzá a telefon fájlrendszeréhez, tehát nem vesz el belőle semmit. Persze problémák még egy normális, gyári firmware esetén is akadhatnak, ezért kell mindig mindenről backup-ot csinálni rendszeresen. Garancia tekintetében meg annyi, hogy mielőtt visszavinnénk a szervizbe, restore gyári firmware-rel, és a jailbreak-nek nyoma sem marad.

Tévhit 3.: a jailbreak-től belassul a telefon, elveszti a stabilitását, folyton fagy, magától újraindul, zabálja az akkut, stb.

Miért tévhit: a jailbreak önmagában nem okoz ilyesmit. Az azonban igen, ha a felhasználó ész nélkül “szanaszéjjel hekkeli” a készüléket. Itt is meg kell találni az egyensúlyt. Ha túl sok kiegészítőt vagy patch-et telepítünk fel, akkor nem kell csodálkozni, hogy akadhatnak problémák, hiszen a legtöbb dolog hat egymásra, ahogyan egy asztali OS esetén is. Ha valaki nem áll neki ész nélkül mindent össze-vissza telepítgetni, akkor ilyesmitől nem kell tartania.

Régi cikk, de igaz!

Az én véleményem az,hogy ha van egy iphone, azt jailbreakelni kell az ingyenes alkalmazások,és korlátozások feloldása miatt. (szerintem)

2013. márc. 13. 08:12
 12/15 A kérdező kommentje:
Na, elmentem a boltba, rajta volt a cydia!!! Hát nem hoztam el, mert soha többé nem veszek olyat. Ha már iphone, én azt mondom, ne értsétek félre,akkor legyen 100%-os, tehát működjön 100% megbízhatósággal, ne fagyogasson le (eddig minden JB-s, ami a kezemben volt, behalt valamilyen funkcó közben). És amikor megveszem, tele van mindennel, nem akarom más programjait rajtahagyni, mert nem jutna hely az én alkalmazásaimnak, saját zenéknek, videoknak, stb szóval jóhogy letörlöm és nem kell egyesével kínlódni, 1 óra és patkatisztaságú minden. és a 9-es válaszoló mondta a legjobban: egy JB-kel, ha restore van, biztosan kidobtam a pénzt.... És az a vicc, hogy a boltban úgy akarták eladni a készüléket, hogy GYÁRILAG független!!! Le volt merülve az akksi 3 %-ra, tehát max csak otthon tudtam volna töltés közben észrevenni a cydiát, szóval vannak itt trükkök. Megáll az eszem.....
2013. márc. 14. 16:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Még midig nem érted a lényeget. Oké hogy akarnak trükközni, DE: attól hogy volt rajta Cydia az nem jelenti azt hogy nem gyárilag független. Miért nem mondtad az eladónak hogy toljon rá egy restore-t és ha független akkor megveszed? Ha eladó neki a telefon akkor megcsinálja. Ha nem akkor meg valszeg azért mert nem független gyárilag. De akár bele is nézhettél volna a Cydiába és megnézhetted volna hogy fent van e a függetlenítéshez használt alkalmazás.

Utoljára, még 1x: akármit csinálsz a telefonnal, jailbreakelheted 100X össze vissza, ha restoreolod akkor a szoftver 100% osan gyárira áll vissza. Azzal nem lehet baj.

2013. márc. 14. 18:00
 14/15 A kérdező kommentje:
az eladónak még netkapcsolata sem volt, tehát ellenőrizhetetlen volt, beléptem a cydiába, de üres volt a képernyő. A restore-t nem lehet gép nélkül megcsinálni, mert az sem volt, az eladónak megemlítettem azt hogy "restore" és csak nézett rám, hogy mi a bajom. Na ez volt az egyik bajom. ... Nagyon köszönöm az infókat. Ja, mégvalami, ez egy elég nívósnak számító üzlet, nem aluljárós....
2013. márc. 14. 18:16
 15/15 anonim válasza:
jézusom ekkora retardáltakat, ha nem értetek hozzá ne dumáljatok.. Ha Jailbreakelt iphone-nál megynyomod a restore gombot letöröl nélkülözhetetlen adatokat a telo jailbreakelt oprendszeréröl és elbassza a telot.. a jailbreaket visszavonni csak egy uj kernel felrakásával lehet
2013. nov. 18. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!