Víz került a telefonba. Hivatalos szervíz, független szervíz, vagy házibarkács a jó megoldás?
A telefonom (HTC Wildfire S) megázott, beszivárgott a víz. Kb. 1 órát lehetett a vizes zsebben, mire hazaértem már kikapcsolt. Kivettem az akksit meg a kártyákat, és most szilikagélen szárad. A technikai részletekről sokat olvastam, viszont lenne pár egyéb kérdésem:
- Ha meggyógyul magától, akkor is kell szervízbe vinni?
- Mennyit várjak a szárítással? Vagy holnap már vigyem is a szervízbe?
- Ha szervíz, akkor a hivatalos (Telenor) vagy független szervíz a jobb? Mennyibe kerül kb.?
- Garancia érvényesítéssel lehet próbálkozni, vagy őszintének kell lenni egyből, hogy víz érte?
- Ha később egyéb garanciális hiba adódik, akkor már buktam a garanciát, vagy ha a hivatalos szervízbe viszem, akkor megmarad?
A telefon egyébként nincs 1 hetes, szóval elég szép helyből bukni a garanciát, de most már a helyzet adott, ebből kell a legjobbat kihozni.
Felejtős a garis szerviz.
Mikroszkóp alatt nézik a teló alaplapját, és ha egy gombostűhegy méretű ázást, párát, oxidációt látnak benne, azonnal összerakják, megvonják a garanciát,és visszaadják azzal a szöveggel,hogy ismeretlen eredetű folyadék került az alaplapra, ami kimeríti a garancia fogalmát, mivel az ügyfél hibájából történt a dolog. akkor sem csinálják meg,ha egy sima tisztítással helyrejönne a teló. Jobban jársz egy sima gsm bolttal, akik szervizelnek is, megspórolsz magadnak 2 hetet. Én csomó ilyen telót csinálok, amit visszadobott a vodafone szerviz,hogy ázott,és mindig mellékelve van a mikroszkópos fotó.
Az eset margójára:
Végül is elvittem a hivatalos szervízbe. A boltban nagyon segítőkészek voltak, mert mondták, hogy a beázás tényleg nem garanciális, de tegyünk egy próbát, hátha megcsinálják. Azt írták a lapra, hogy a képernyő elromlott, nem látszik rajta semmi.
Ma vettem át a javított telefont. Kicserélték a kijelzőt és az alaplapot. Garanciálisan.
Összegzésként tehát: 1. mindenképp érdemes bepróbálkozni a garanciális szervízzel, hátha bejön. 2. szárítsd ki alaposan, mintha magad akarnád megjavítani, mert lehet, hogy ezért nem tűnt fel nekik, hogy gáz van. 3. Lehet ám hogy mákom volt, és nem hitték el, hogy 1 hét alatt tönkre lehet tenni egy telefont, gondolták biztos a szállító/gyártó rontott el valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!