Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nagy bajban vagyok? Rendrőrség...

Asdafjnasfjn kérdése:

Nagy bajban vagyok? Rendrőrségi ügy lessz belőle?

Figyelt kérdés
/bocsánat nem tudtam hova kell ezt írni/ szóval egy püspökladányi sráccal elcseréltem a telefonom, /Nokia C7-Samsung Galaxy Ace-re/ Vonatjegy miatt kért rá 5 ezret mert drága lenne neki bejönni ide Debrecenbe, rábólintottam, a telefont elcseréltük, most van pénzem, oda is adtam volna neki ha eljött volna. de kétszer is leszart és nem jött el. a gond az, hogy a telefon papírja nálla van, azaz IMEI számmal be akar menni a rendőrségre feljelenteni.. Lehet ebből valami bajom? /16 F /

2013. febr. 26. 19:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Itt még aszondtad, hogy az ismerősöd:

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..

2013. febr. 26. 19:12
 2/6 A kérdező kommentje:
igen imserősöm, aki egy püspökladányi srác.
2013. febr. 26. 19:14
 3/6 A kérdező kommentje:
mint kiderült nem a kedves fajta
2013. febr. 26. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Jóféle ismerős, ha most jössz rá...
2013. febr. 26. 19:25
 5/6 A kérdező kommentje:
ja... de most mit csináljak? vele már nemtudok beszélni.. nem veszi fel, face tiltva. szóval most meg keres a rendőrség vagy felejtsem el a dolgot?
2013. febr. 26. 19:26
 6/6 tomala válasza:

A mobiltelefon adásvételéhez nem kell írásos szerződést készíteni, elegendő a szóbeli megállapodás is. Ez olyan ügylet, amit akár egy 14 éves személy is intézhet. Attól pedig nem lesz lopás, hogy ő nem megy el a vételárért. Ezt jogban úgy hívják, hogy jogosulti késedelem - tehát az ő késlekedése miatt téged nem érhet joghátrány.

Ha feljelent, és nem tudják rádbizonyítani a lopást, akkor te is feljelentheted hamis vád miatt.

Nincs miért paráznod. Ha mégis feljelent, elmondod a rendőröknek, hogy sima adásvétel volt, és nem jött a pénzért.

(Egyébként pedig a "lesz" egy sz, a "nála" pedig egy l)

2013. febr. 27. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!