Miért veszik az emberek az Apple cuccokat?
Ugyan nem értek ezekhez a fejlesztős, optimalizálós dolgokhoz, de tapasztalatból azt bátran kijelentem, hogy ezek a mega-gigahertzek, megabájtok önmagukban semmit sem érnek. Mert a tulajdonos nem ezekkel találkozik, hanem a megjelenítéssel. Az én telefonomban is csak 800megahertzes a processzor, és talán csak 512 mb a ram, nem is tudom pontosan, mert it just works seamlessly, ahogy steve jobs mondaná. Nem csak attól lesz jó egy telefon, hogy mik építik fel, hanem attól is, hogy mivel találkozol. És ebben az apple nagyon jót alkotott szerintem. Kb egy éve nyüstölöm, és még csak le sem fagyott, szaggatás is csak max akkor van, mikor épp programot telepít a háttérben.
Az emberek nem csak számok alapján vesznek készüléket, hanem érzelmek, hatások alapján is. Én nem voltam semmilyen rendszer híve, de aztán lett egy apple termékem. Az első pár napban semmi extra nem volt, még szokni is is kellett, de aztán csomószor rádöbbentem, hogy wow, ezt lehet ilyen egyszerűen? Mehet minden ilyen simán? De hamar természetesnek is veszed. Aztán néha egy másik gyártó terméke elé kerülsz, és akkor döbbensz rá, eddig milyen jó dolgod is volt. Nekem megér pl. egy hónappal tovább félrerakni, ha utána megspórolok vele 1 őszhajszálat akár. Persze, ott vannak a tinigyerekek, akik ek villogásra kell, de szerintem ugyanilyen dolog felvágni a gigahertzekkel is. Mindenki találja meg azt, ami neki jó. Felesleges ezen rágódni, hogy ki ad ki x forinttal többet egy készülékért és miért. Legyen mindenki boldog azzal, amit szeret, nem vagyunk egyformák.
Lehet azért veszik az Apple termékeket mert meg vannak elégedve velük? Az első almás termékemet akkor vásároltam amikor még nem volt ekkora Apple "mizéria" ami elsősorban az iPhone megjelenésének köszönhető, és hihetetlenül meg voltam vele elégedve. Minőségi hardver és szoftver rajta, és nagyon jól működött, működik a mai napig. Nem volt kérdés, hogy más Apple terméket is veszek, és mivel jo szívvel ajánlottam a barátaimnak, ok is megpróbálták es meg vannak elégedve velük.
Ahol en elek a státusz szimbólum kérdés ki van lőve, mert a fizetések olyan szinten vannak hogy bárki előzetes házi költségvetés átszervezése nélkül bármikor besétálhat egy üzletbe és vehet pl egy telefont. Ennek megfelelően minden harmadik embernek iPhoneja van. Azt gondolom ha nem lennének megelégedve vele akkor már lecserélték volna.
Srácok továbbra sem mondom azt hogy az alma rossz dolgokat csinál de sok esetben "csal" és nem egészen az a valóság amit te a képernyőn látsz.
Az eszközök közötti együttműködés marha jó példa szóval van együtt működés ios és osx között... nézzük meg ugyan ezt ios és win ios és linux között...? Az Apple marha jól megtalálja hogy mire van szüksége az embereknek és erre készít egy általában egész jó megoldást és ennyi. Mivel az embereknek elég az az egy megoldás az nem számít hogy lehetne máshogy kényelmesebben gyorsabban lassabban mittudomén hogy, az az egy megvan működik a többi legalább nem zavarja össze és ezért marha boldog.
Mondom ezt úgy hogy továbbra sem tartom rossz ördögtől való dolognak az alma cuccait ép csak tudni kell lehántani a rózsaszín ködöt. Igen volt alma cuccom tudom miről beszélek.
Annak a 72%-osnak, aki szerint àltalànosítok.Elolvadtad egyàltalán a hozzàszólàsaim rendesen?Vagy èrtelmezèsi problèmáid vannak netàn?Mert világosan kettèválasztottam a felhasznàlók halmazát úgy, hogy A rèszhalmaz tènylegesen teljes èrtèkű felhasználó a szolgáltatások, egyebek miatt, illetve B rèszhalmaz a konzumidióták tábora.De neked legyen igazad, ámen...
És, hogy általánosítanék?Egy másik olyan telefont mondj, ami miatt egymást agyontapossák, meg bucira verik a másik fejét, csak, hogy neki előbb legyen, vagy neki legyen, ès minden 2. héten írnak egy ilyen cikket az újságok...egyet mondj, ahol a marketing bullshit, a presztìzskèrdès olyan nyilvánvaló, és meghatározó, hogy ténylegesen a felhasználók zöménél konzumidiotizmust, ès sznobságot vált ki...ez nem általánosítás kérdése, csak rendszeres olvasója vagyok külföldi mobilos portáloknak ès híroldalaknak is.Akkor àltalánosítottam volna, ha a magyországi nyilvánvaló helyzetből indultwm volna ki ès mondtam volna hasraütésszerűen, hogy 'bezony' mindenhol ez van...a nagy lófszt.Felesleges általánosítani, tele van ilyen videókkal és cikkekel a net...
Előző:
Itt általánosítottál:
"A legtöbb Almabarát EZ az embertípus.Nagyon kevés az a tényleges apple felhasználó,"
Mindezt az alapján, hogy vannak olyan iuserek akik képesek sorban állni egy telefonért. De ezt semmivel sem tudod alátámasztani.
Segítek, az lenne az alátámasztás, hogy van egy kimutatás, hogy X része a usereknek divatból, majmolásból stb veszi.
Y része másért
Z része megint másért.
És mindezekből az X lenne a legnagyobb, de ilyen sehol sincs. Te meg csakis ezt látod és ez alapján arra következtetsz, hogy a TÖBBSÉG csak menőzésből veszi. De ezt semmilyen TÉNNYEL nem tudod alátámasztani.
Ilyen hivatalos statisztikai kimutatásokat a büdös életben nem fogsz találni, de egy gyártótól sem, mégpedig:
1.A gyártónak nem érdeke ezzel foglalkozni, felesleges, neki csak az az érdeke, hogy minél többen vegyék azt a cuccot.
Ha limonádét árulsz, téged sem érdekel, hogy ki miért veszi, az a fontos, hogy vegye, legyen pénz, és kész.
2.Hivatalos dokumentumot azért sem fogsz róla találni, de egyetlen más gyártónál sem, mert erős befolyással van az eladásokra és a részvényekre.Az ember könnyen manipulálható, de ha valami felnyitja a szemét, ott már bajok vannak/lesznek.
"Must have fashion accessory"
http://www.youtube.com/watch?v=Ahq08K2L-IM
.
.
.
http://www.youtube.com/watch?v=3QsMv2DBHSk
i4 launch in San Francisco:
http://www.youtube.com/watch?v=lF-ErGozrdk
Csak pár hely, pár videó a gyengébb elméjűekről, de ugyan ez ment Ausztráliában, Hawaii-n, Az USÁ-ban nyilvánvalóan szinte mindenhol, Kanadában, Kínában, itt Mo-n, és szinte mindenhol.
Ha kijön az 5S, ugorj ki a mammutba, és készíts egy személyes statisztikai felmérést arról, hogy vajon melyik kategóriába tartozhat.Bár ott már nyilván nem lesz akkora tolongó tömeg, mint az 5-ös rajtnál, a hvg-s videót felfoghatod lazán egy statisztikai felmérésnek.
Ez nyílt titok, hogy az iPhone amióta létezik, az egyik legnagyobb presztízzsel járó státusz szimbólum, hiába rugózol ezen, és az is nyílt titok, hogy a userek zöme nem azért vesz iPhone-t, mert otthon véletlenül 3 iMac is van, meg kell neki az iCloud, az iTunes, és az iFa*zom...
De igaz ez a droid esetén is, a wp esetén is, stb, csak érdekes módon pl az SGS3 nyitónapján nem álltak/nem aludtak a boltok előtt 5 napja, csakhogy ötvenedikként jusson hozzá...
És azt is erősen megkockáztatom kijelenteni, hogy 100 iUserből legalább 50 20 év alatti tini, mert f*sza a facebook, twitter, meg instagram iPhone-on keresztül.
És hogy mi van veled például, aki a nem befolyásolható (remélhetőleg) táborban van?Örülj neki.Ha iPhone-od van, és tényleg azért van, mert más nem jött be, vagy mert a munkádat könnyíti meg épp, vagy mi van azzal a video vágóval, aki otthon iMac előtt görnyed, mert azon a leggyorsabb és a legegyszerűbb videót vágni?Neki nyilván jó az iPhone, oda-vissza tud kommunikálni a gépével minden gond nélkül, és még hasznos is lehet neki?Hát bizony ti vagytok kevesebben.Ez nyílt titok, akár tetszik, akár nem.
Felőlem lepontozhatod az egyéni véleményemet, magasról sz*rok rá, nem rontasz a hasznossági arányomon jó néhány ezer megválaszolt kérdés után...
Tehát továbbra is csak feltételezéseid vannak pár olyan imajom alapján akik képesek voltak sorban állni egy telefonért.
Statisztikát meg bárki készíthet vagy készítetthet ahogy készítenek is nap, mint nap. Csak legyen aki megfizeti a kutatást.
Az meg nem lesz reprezentatív, hogyha odamegyek a sorban álló imajmokhoz felmérést készíteni, az eléggé torz lesz. És te pont CSAK az ilyenekből indulsz ki.
Viszont ha megkérdezel 10.000 olyan embert véletlenszerűen aki iPhonet vett, az már jóval közelebb áll a valósághoz.
Annak legalább a fele 20 alatti tini lenne, ugyanis itt Mo-n leginkább ebben a körben a legelterjedtebb.Őket meg aztán kérdezheted, értelmes válasz elenyésző hányaduk fog adni.
Főleg addig, amíg Európa nagy részén, Magyarországon meg főleg az Apple szolgáltatások nagy része el sem érhető, mert nem éri meg nekik ide, seholországba beruházni, nincs miről beszélni, mert jelen esetben az az egyén sem számít teljes értékű felhasználónak, aki ténylegesen kihasználná az iPhone minden előnyét.
Nagyon szívesen beszélgetek, ha válaszolni szeretnél, ott a privát, ne a kérdező topikját offoljuk szét.
Veled nem érdemes beszélgetni, mert minden amit írsz csak a saját feltételezésed, hogy alátámaszd a saját véleményedet.
De konkrétumot nem tudsz felmutatni, vagyis semmivel sem tudod bizonyítani az állításod, így értelmetlen.
A véleményt az különbözteti meg a ténytől, hogy az utóbbi alá van támasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!