Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogyan történhet, hogy párszáz...

Hogyan történhet, hogy párszáz forintos csengőhang letöltést kérek a telefonom és több ezer forintot számláznak ki?

Figyelt kérdés
Nem interneten rendeltem, nem írtam be hirdetésben sezereplő telefonszámot, hanem a telefonmenün belül látott csengőhang letöltést próbáltam ki. Elfogadtam, a párszáz forintos letöltés költségét. A csengőhangot letöltöttem, megérkezett, elmentettem. Azóta semmi információt nem kaptam erről, csak a számlában látom, hogy nem a párszáz forint van kiszámlázva, hanem több ezer erre. Mit lehet tenni? MILYEN CSALÁS EZ?
2009. aug. 19. 19:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem: a csengőhang letöltésével egy időben elfogadtál egy szerződést is, amivel hozzájárultál további fizetős tartalmak fogadásához. Amik után levonnak bizonyos összegeket. például a Jamba

Esetleg valami hasonló szöveget nem olvastál?

SZOLGÁLTATÁSUNK IGÉNYBEVÉTELÉVEL ÖN ELFOGADJA EZEN ÜZLETSZABÁLYZATOT; HA NEM FOGADJA EL, KÉRJÜK NE VEGYE IGÉNYBE A SZOLGÁLTATÁST.

2009. aug. 19. 19:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindig olvasd el az apróbetüs részt is az utolsó BETÜIG!Mindig ott van a kutya elásva.Ez is épp olyan mint a mobiltelefon 0 ft-ért...ott is van hűségnyilatkozat vagy valami ilyesmi.
2009. aug. 19. 20:05
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem emlékszem rá. :o( Elvileg nem szoktam elolvasás nélkül semmit sem aláírni, jóváhagyni.

Semmi sms-t semmi mást nem kaptam azóta, csak annyit akkor, hogy a letöltés megtörtént, és mentem-e a telefonomra.

Telefon menün belül Galéria/Hangok/ letölthető menübe mentem. Abban a tudatban, hogy ez a tel szolgáltatóé. Utána megjelent a tel szolgáltató logoja Csengohangok menücimkével a tetején.

Keresés

Újdonságok

Heti toplista

Itt választottam ki egyet, ahol jóváhagytam egy párszáz forintos csengőhang letöltést, abban a tudatban, hogy ez a telszolgáltatóé. (kipróbálásra, még soha nem használtam előtte csengőhangletöltést)

Ezt letöltötte, ezen kívül semmilyen más szolgáltatást semmit nem kaptam, nem vettem igénybe és mégis többezer lett kiszámlázva.

Mobil tartalomszolgáltatás többezer

és GPRS-forgalom értékhatár alatt -ra pedi párszáz

Ha lemondtam az emelt díjas szolgáltatásokat a telefonom (hozzáférések letöltését tiltottam), akkor megállítottam ezt a másik céget? Nem számlázhatnak már többet nekem?

2009. aug. 19. 20:10
 4/11 A kérdező kommentje:

Egyébként ha tényleg jóváhagytam mást is, milyen szolgáltatást számlázhatnak ki ennyiért? Mire használható? Vagy mi ez?

Soha ilyesmi nem történt még velem.

2009. aug. 19. 20:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű,ha olyan balek vagy hogy neten keresztül akár pc-n akár telon rendelsz csengöhangot,akkor igy jártál.Én a telombol alapon kitöröltem minden netes beállítást,a telefon telefonálásra való és nem netezésre,arra ott a gép!

Amugymeg rengeteg olyan oldal van neten ahonnan ingyen tudsz tölteni vagy torrentröl vagy szétvágsz egy mp3at programmal és átnyomod telora azt a rész amelyik kell,egyszerű és 0ft!

2009. aug. 19. 20:25
 6/11 A kérdező kommentje:

Őszintén, tényleg balek lettem e miatt. :oI

Mivel a sok-sok éve használt tel szolgáltató logoja szerepelt a felső bannerben, azt hittem, az övéké, és bennük teljesen megbízva kipróbáltam. Ezt sem értem, hogy lehet, hogy mégsem az övéké, ha a logojuk szerepel a csengohangok felirat mellett.

Azt elhiszem, hogy sok cég van, aki átveri az ügyfeleit, de hogy legálisan működhetnek ilyen cégek, mint ezek a tartalomszolgáltatók, akik valószínűleg pont így és ezért vannak, hogy átverjék az embereket, hihetetlen.

Nem vagyok naív, de hogy ilyen legálissá (?) szervezett becsapás működhet, ilyen cég létezhet, azt viszont nehéz elfogadni.

2009. aug. 19. 20:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért annyit megér, hogy bemenj egy ügyfélszolgálatra, és magyarázatot kérj! Ha nem egyértelmű , hogy a nethasználat plusz díjba kerül a letöltés miatt, még akár vissza is kaphatod a pénzt.
2009. aug. 19. 20:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem vagy naív,a társadalom erröl szól,lehúzni azt aki huzza az igát hagy szenvedjen,ado,tb,rendőrök fizetése 45év után mert ugye az adobol megy amiért más megdolgozik a sündőrök meg döglenek!

ilyen szar világban élünk...

2009. aug. 19. 21:13
 9/11 anonim ***** válasza:

huuuuuuu őőőőőőcséém :D

hasonloba én is belefutottam

INGYEN napi 3 sms :)

ja az sms ingyen volt de a szolgáltatás ára 790 ft+áfa

szerencsére normál sms dilyával letudtam mondani :)

:D

2009. aug. 19. 22:00
 10/11 A kérdező kommentje:
A mobilszolgáltatónak szerződése van ezekkel a cégekkel? Hogy lehet, hogy a csengőhangok menünél a mobil cég logója szerepel, és mégis azt mondják, hogy semmi közük ehhez?
2009. aug. 31. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!