Ez most hogy van? Okostelefon.
az internet okostelefonoknál sem ingyenes...
a szolgáltatódnak megfelelő internetcsomagot megrendelheted pénzért, amit havonta, vagy a megadottak szerint kell fizetned (amit a szolgáltatód telefonszámán [pl. telenor, t-mobile,vodafone] tudsz megrendelni).
még van egy olyan lehetőség, hogy wi-fi, amin még ingyen tudsz netezni telefonodról.
hogy mennyit kell fizetni az internethasználatért, azt a szolgáltatód mondja meg a megrendelt csomagnak megfelelően.
szóval vigyázz, okostelefonnál sem ingyenes!
Van olyan hogy wifi, amit az okostelók képesek fogni.
Beállítások --> vezeték nélküli és mobilhálózat --> Wifi
Rámész hogy wifi bekapcsolása és ha nincs kódolva akkor fogja és Tudsz is menni netezni.
Ha le van kódolva jelszóval, akkor ha nem tudod a jelszót, akkor nem fog felengedni wifire, így nem tudsz netezni sem.
ha le van kódolva, és tudod a jelszót, akkor beírod, és Ugyanúgy fel fog engedni.
a wifi használatáért nem kell fizetni! SOHA!!
az olyan mint a Bluetooth ("Blútusz") azért sem kell fizetni PONTOSAN úgy mint a wifiért - Nincs a világon olyan wifi amire hogy felkapcsolódj, pénzt kell fizetni.
tehát ha van wifi amit tudsz fogni, felkapcsolódsz és TELJESEN ingyen netezel
Ezt a wifit egy router sugározza, ami általában otthoni gyengébb routerek kb 30-50 méterről lehet fogni. - Persze ettől vannak jóval erősebbek is.
Ha nem fog a telód egy wifit sem, akkor az osztálytársaid valószínűleg Mobilinternettel vannak fészen youtubeon meg itt-ott, amit viszont pénzért meg kell venni, de azt szinte bárhol foghatod.
(Egy lakatlan szigeten pl nem fogod fogni..) :D
de ha lakott területen (falu, város) vagy akkor működni fog mindíg.
Az internetről böngéssz a szolgáltatódnál (T-mobile, Pannon, Telenor) általában ezek.. itt válaszd ki a számodra megfelelő netet (már ha szeretnél egyáltalán netet)
amire figyelni kell: a wifi mehet bármennyit, de ha nem töltesz le valamit (pl torrenten egy nagyobb fájlt ami tovább tart) és nem is használod (éppen nem facebookozol, nem nézed a youtubeot)
akkor érdemes kikapcsolni a wifit mert hamar lemerül tőle a telefon
Nekem Xperia mini pro-m van (nem x10 mini pro!)
Valamilyen oknál fogva okosteló ellenére bírja 5 napig ha egyszer feltöltöm..és netezek vele (wifivel minden nap szinte) kamerázgatok, játszok vele és így bírja 5 napig
általában okostelókról gyakran írják, hogy minden este rá kell dugni töltőre! (nem azért mert régi) lehetséges hogy neked is ilyen lesz.
Egyébként ha töltögeted a telefont minden nap, vagy akár naponta 2x akkor sem teszel rosszat az akksidnak!
Viszont azzal rosszat teszel neki ha nincs feltöltve és tárolod napokig-hetekig..hónapokig - ez tönkre is teheti az akkumlátort
Akksit mindíg feltöltve kell tárolni! :)
Írj ha velemit kérdeznél még, ha Bármit nem értesz, ha bármit elírtam és nem tudod hogy mi van oda írva.. (hajlamos vagyok hibákkal írni) :D
Egyébként milyen telefonod lesz? :)
bocsi elírtam.. xD
T-mobile, Vodafone, Telenor :D
köszönöm a válaszokat.
T-mobile-tól lesz telóm. A márkát még nem döntöttem el, az eladó Huawei Ascend Y200-at javasol. Adott egy kis újságot, a kövi lapon vannak a Sony-k. Majd megkérdezem, hogy onnan is választhatok-e, mert nekem inkább Sony Xperia Tipo kellene :). Ha nincs hasonló áron, hanem drágább, akkor Huawei lesz szerintem. De ha nincs Wi-fi-m bekapcsolva, és nincs is mobilnetem, akkor youtube-ot, vagy face-t nem is tudok használni? Ja, és oylat is hallottam az egyik haveromtól, hogy 100 biten van a nete, amiért 1000 Ft-ot fizet havonta. De ha ezt a 100 bitet meghaladja, és nem veszi észre (azt mondta az olyan 8 óra netezés) akkor az a pénz a számládon csak nő és nő? Mert az úgy elég nagy válság lehet, ha nem is jelez. Lelehet pl úgy blokkolni, ha meghaladtam a 100 bitet akkor ne engedjen mobilnetezni? Egyenlőre ennyi kérdésem van, ha megkapom szombaton a telót, akkor még ha nem lesz világos vmi, megkérdezem :) Vagy írok privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!