Hogy vegyem rá a szüleimet h kapjak egy új telefont (android, wifi)? A mostaninak rossz a bluetooth meg amugy is az XD
NÉzz körül az interneten a telefonszolgáltatóknál, és válassz ki egy telefont, amelyiknek alacsony a díja (pl több éves hűségnyilatkozattal), és ígérd meg, hogy amíg le nem jár, nem sírsz újért. Arra figyelj oda, hogy a wifihasználatnál, ha túlléped a letöltési keretet ne ráfizetés, hanem sávszéllassulás legyen! Szóval nézz körül, és ha találsz megfelelően olcsó ajánlatot, akkor add elő a szüleidnek.
Szépen és udvariasan. Ha nem mennek bele, ajánld fel, hogy pl. a zsebpénzedből kifizeted a felét, vagy hasonlók.
Próbáld őket rábeszélni, hogy havidíjasban vegyenek. Havi 3000 Ft körül már találsz olyan csomagot, aminél ingyen elvihető az androidos telefon. Ráadásul ezeknél a havidíj egy része vagy egésze lebeszélhető, esetleg le SMS-ezhető, így nem kell folyton feltöltőkártyákat sem venni.
Szerintem a 3000 Ft belefér a családi költségvetésbe, próbáld meg erre rábeszélni a szüleidet.
Fő érv: így nem kell folyton feltölteni az egyenleged és ingyen kapsz egy jó telefont.
Dolgozz meg érte. Ha már olyan idős vagy, akkor meki, tesco pénztár, szórólap, stb.
Ha nem, akkor próbáld őket meggyőzni, hogy átveszed a mosogatást, felmosást. Akár árban is meg lehet egyezni, mondjuk egy mosogatás 300-500 Ft.
Meglátnád Te is egyből, hogy a telefon nem csak úgy terem, az kőkemény munka árán lehet a Tiéd.
Én luxuscikket csak így vennék a gyerekemnek, akkor meg is fogja becsülni.
Amúgy az okostelefonos válaszadónak:
Konkrétan okostelefonra gyakorlatilag senkinek nincs szüksége a világon, mégis kb. mindenkinek van. Ha meg tudják fizetni, vagy ha a saját pénzét is beleadja, nem látom okát, hogy miért ne lehetne.
Az oké, hogy valószínűleg fb-zni akar a gyerek, de attól nem jobb, hogy nincs neki. Én mikor iskolás voltam, a fb-t még hírből sem találták fel, mégis minden gyerek feltalálta magát, hogy ne a tananyagra kelljen figyelnie, ha nem akart. Nem ettől lesz rosszabb a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!