Nokia Lumia 820 vs HTC 8x?
Nem objektív véleményt akarsz véletlenül? Nem tudom fogalmakkal tisztában vagy-e és szándékosan írtál szubjektívet, de az a személyes/egyéni vélemény, és szerintem pont objektív kéne, hogy legyen.
De igazából mindegy, mert nekem szubjektív és objektív véleményem szerint is HTC-t ajánlanám.
Okok:
- könnyebb (bár ez engem sosem zavart, a 160 g-os Nokia-ra már sokan panaszkodnak, a 130g-os HTC még simán belefér)
- nagyobb felbontás és ebből adódóan PPI
- jobb kijelző (S-LCD2)
- Beats Audio (mondjuk úgy tudom ez csak Beats fülesnél számít, de ott nagyon)
- jobb előlapi kamera (bár ha ezt nem használod akkor mindegy)
Kb ennyi, hátránya Nokia-hoz képest csak annyi, hogy nincs benne microSD slot, cserébe 16 giga belső memória van a 8 helyett, döntsd el ennyi elég-e.
A lényeg megegyezik, ugyanaz a processzor ugyanakkora órajelen, ugyanaz a GPU, szóval csak ezek az "apróságok" az eltérések, de abban a HTC jobb.
én utálom az htc-t az új wp-telefonjaik dizájnjáért. szerintem túlságosan mélyen "merítettek ötleteket" a lumiák kinézetéből.. ráadásul az az előlapi hangszóró a 8x-en...
én szerintem 920-at vennék, ha vennék mostanában telefont, mert a nokia szolgáltatásai elég bíztatónak tűnnek. pl wp7.5-re csak a nokiák kapnak rendes vibert. és a kamerája is elég jónak ígérkezik, míg az htc-nek ez nem a specialitása..
a 820 meg nem nagyon érződne előrelépésnek az omniámhoz képest a kis felbontásával meg memóriájával.
Igaz objektívet kellett volna írnom, bocsánat!
Az, hogy csak a Nokiák kapjàk meg a normális Vibert az badarság, már ha szerinted a mostani az normál. (csak üzenetküldésre alkalmas)
Akkuja is erősebb a HTCnek.
Nekem most am Sensations Xem van
nem a mostani a normál, hanem amit majd kapni fognak.
Szerintem inkább a Nokia 820 vagy 920. Azért is, mert vannak eleve nokiás technológiák. Vannak amiket csak a Nokia kap meg, az MS-el való együttműködés miatt. A lumia 820, egy 480x800 pixeles, 4,3" RGB elrendezésű clearblack amoled kijelzője van. A 8GB memóriája az bővíthető lesz a lumia 820-nak, a ram az 1gb. 8 megapixeles kamera, autofókusz. Van bluetooth kapcsolat más készülékekkel (de ez igaz lesz állítólag az eddigi lumiákra is), USB-n keresztül való csatlakoztatásra, helyzetmeghatározásra beépített GPS antenna segítségével.
Én valószínűleg a 920-ast fogok venni. Engem nem nagyon zavarna a súlya. Mindenki azzal jön. :) Ez azért van, mert az üveg előlap + a vezetékmentes töltés miatt kellenek bele árnyékoló fémlapok. Azért hogy az indukciós töltés na b@ssza szét, magát a telefont. Egyébként lehet majd simán kábelről is tölteni (ha minden igaz). Meg még a Nokiához híven, nagyon strapabíró telefonok lesznek (állítólag). De ezek majd kiderülnek, ha forgalomba kerülnek a telefonok... A készenléti ideje 330 óra, de ezt úgy kell érteni, hogy nem nyúlsz hozzá addig, amíg nem merül le. Szóval ha reggeltől estig rajta lógsz, nyilván gyorsabban merül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!