Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Kikből áll a célcsoportja az...

Kikből áll a célcsoportja az iPhone telefonoknak?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert az ára mindenképpen jómódú, jólszituált életvitelt feltételez, ugyanakkor a funkciói az én olvasatomban az átlagembereket vagy az átlagosan gondolkodókat célozzák meg. Az IGAZI gazdagok, nagystílű életet élők nem mind ilyen kockulós ketyerézősek, azokat sokkal jobban vonzza a luxus (mint pl Vertu, ami nem a tudással, hanem a kivitellel brillírozik) semmint a mindenféle amúgy haszontalan funkció, amit a fogyasztói társadalom tukmál a ma emberére, hogy hiányérzete legyen, ha nem használ ilyesmit. Szóval talányos dolog nekem az iPhone, mert az ára az exkluzív mezőnybe emeli, de mégis a ketyeremániás gördeszkás, térdülepesgatyás fiatalok bomlanak érte. Ez lenne a populista luxus? :)

2012. szept. 7. 10:53
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ez szerintem relatív. Mondjuk én nagyon jól állok anyagilag és egyáltalán nem vonz az iPhone. Elégedett vagyok a Nokia C3-00-val is. Viszont az igaz, hogy más országban is a drágább kategóriában van az iPhone, de legtöbben szerződéssel veszik, havi 80 Euros lefizetéssel, ami nem sok. Ajánlom neked kérdező a Rich kids of Instagram nevezetű blogot. Ott megtalálod, hogy kik használnak iPhonet! :) Többnyire az elkényeztetett, milliárdos gyerekek. Persze aranyozott és gyémántokkal kirakott változatot. Nekem ilyesmire nincs szükségem. Sosem éreztem késztetést az iránt, hogy megmutassam bárkinek is azt, hogy mennyi pénzem van. 22/n.
2012. szept. 7. 17:26
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sok érdekeset és hasznosat olvastam Tőletek. Én a cucc műszaki dolgait nem vitatom, egyszer volt a kezemben ilyen, próbálgattam és valóban rendíthetetlenül stabil volt, nem fagyott/lassult stb. Ami nekem aggályos, hogy SOKAN vágynak rá, tehát innentől tényleg csak pénz kérdése, de mégiscsak populista dolog.

Én nem tagadom, hogy van egy adag sznobizmus bennem, legalábbis annyira, hogy ha már elértem valamit az életben, akkor ne valami tömegtelefonnal futkossak. Viszont nekem a funkciók, a "tudás" nem szempont. Pont ezért vettem még a 2000-es évek elején egy nokia 8910i-t

[link]

aminek nem a sok funkció volt az erőssége, hanem a kivitele, a titán ház, a fém gombok, kézbe véve igazi kis ékszerdoboz volt, ezután meg 8800-t vettem.

[link]

Ezek a Nokia prémium-luxus készülékei, amikben egyáltalán nem a belezsúfolt és többnyire haszontalan tudás a lényeg, hanem az exkluzív kivitel.

Én ezeket tartom igazi prémium és luxusterméknek. Valahogy az iPhone hiába drága, mégis populáris.

2012. szept. 8. 09:21
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én egészen fél évvel ezelőttig szidtam az Apple termékeket, én is egy túlárazott vackoknak tartottam. Egyszer egy haveri összeröffenésen valahogy szóba kerültek az egyik torrent oldalt pontszámai, és a kezembe nyomtak egy iPhone hogy nézzem meg neten.

Nekem akkor egy 5800-ás Nokiám volt, azon is volt net, és én teljesen természetesnek vettem hogy a mobilcuccokon még szaggatni szokott a net. Elkezdem nyomkodni, és így azta, szó szerint beszippantott. Egyszerűen avval a hihetetlen gyorsaságával és gördülékenységével lenyűgözött a telefon. Mindent max. 3 tapizásból el lehet érni, nem akad, nem szaggat, nem fagy, egyszerűen betonstabil, illetve nem csinál össze vissza magától vagy magának dolgokat, nem indítgat el magától programokat, mindig pontosan azt csinálja a telefon amire utasítod.

Azóta vettem egy iPhone 3GS-t, és egyszerűen eszméletlen. Igaz, hogy a legtöbb alkalmazást csak alvó módba rakja és nincs rendes multitasking, de ha egyszerre meg van így nyitva 30 program, még akkor sem jön zavarba és 1 érintésre abban a pillanatban fel is éled, tulajdonképpen nagyon észre sem lehet venni, hogy nem valós multitaskingról van szó.

Jelenleg már azon gondolkodom, hogy milyen legyen a Mac mini konfig. Még egyszer hangsúlyozom, fél éve még szidtam orrba, szájba.

Közben én is rájöttem hogy ki az Apple igazi célcsoportja.

Az a réteg, aki a kulcsra kész megoldásokat kedveli. Akármilyen Apple terméket veszel, nem kell vele mást csinálni, csak használni arra amire akarod. Nem kell az op. rendszer telepítéssel szenvedni, nem kell az inkompatibilitásból történő gondok miatt szórakozni, nem ugrik be 6000000000 felugró ablak a képed elé, csak használni kell és kész.

Az más kérdés hogy a sok hipster meg idióta gyökér csak azért veszi meg hogy villogjon, nekik még egy nyomógombos nokia is megfelelne, mert azt sem használnák ki teljesen.

2012. szept. 9. 04:07
 14/17 A kérdező kommentje:

13-as, nagyon köszönöm a korrekt és részletes infódat. Tulajdonképpen ez egy nagyon célszerű, praktikus dolog azoknak, akik igénylik ezeket az alkalmazásokat és mindenféle funkciókat a telefonáláson kívül.

Viszont pont ez mondatja velem, hogy nem igazi luxuscikk. Nem exkluzív és nem egzotikus. Ha autós hasonlattal élnék, az iPhone nem egy Porsche hanem egy nagyon jól felszerelt Seat (esetleg Audi, bár az már luxusabb)

2012. szept. 9. 22:16
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok

Én inkább házas hasonlattal élnék.

Apple:

Veszel egy kulcsra kész házat

Nincs előtere, egyből a nappaliba lépsz be. (főképernyő, egyből a nappaliba lépsz be, ahonnan mindent gyorsabba elérsz)

A klíma csak akkor kapcsol be ha te bekapcsolod, a WC-be csak akkor ömlik víz amikor azt lehúzod (nem indít el magától semmit)

A padláson elfér akár 35 ember is és még akkor sem szakad le a plafon. (35 alkalmazás is lehet a háttérben és akkor sem omlik össze, nem akad be és nem lassul be az op. rendszer.

A tej a hűtőben van, a wc papaír a wc mellet, stb. (tehát minden logikusan van elrendezve)

Egyik szobából a legtávolabbi szobába is csak 2 szobán kell keresztülhaladnod. (Mindent max 3 tapizásból elérsz, de szó szerint mindent)

A garázs stabil alapokon áll jól felépítve, csak nagyon ritkán dől össze, de ha össze is dől akkor nem dől vele együtt a ház. (nagyon ritkán omlik össze egy alkalmazás, de ha össze is omlik akkor az op. rendszer meg sem érzi mert az alkalmazás "magában omlik össze"

A ház elektromos rendszerét bárki el tudja kezelni 2 perc ismerkedés után (Édesanyám, aki egy gombnyomós Nokiával sem tudott megbírkozni, negyed óra után megtanulta használni szinte teljesen az iPhone-t, segítség nélkül.

DE viszont nem sok tekintetben rendezheted át ezt a házat. Ha át akarod rendezni, ahhoz kell szakértelem. Viszont nem sok ember szokta ezt a házat átrendezni, mivel így teljesen jó a legtöbb embernek. Bár ennek a háznak meg is kérik az árát.

összehasonlításképpen a riválissal

Android:

Itt is kulcsra készen veszel egy házat, de itt nem kell akkora szakértelem hogy átrendezd (sok esetben szinte semmi), DE viszont

Belépsz az előtérbe, de mivel majd behugyozol ezért egyel több szobán kell átverekedni magadat. (a főképernyő miatt, ha nincs kint az alkalmazás vagy egy másik oldalon van a főképernyőn, akkor az már 1-el több tapizás.

Amint belépsz a házba a klíma egyből bekapcsol, a wc meg magától lehúzódik (teljesen feleslegesen futtat a háttérben alkalmazásokat amik csak lehúzzák a hardvert)

A padlásra felküldesz 10-15 embert és leszakad a plafon. (Ennyi alkalmazás a háttérben már megviseli a rendszert)

A tej a WC-ben van, a WC papír meg a hűtőben (kissé nyakatekert)

A garázs közepes alapokon áll, és ha összedől, akkor vele együtt dől a ház is. (ha egy alkalmazás összeomlik, akkor az op. rendszer is beakad eléggé)

A ház elektromos rendszeréhez kell villanyszerelői jártasság. (Édesanyám egy androidot nem tudott megtanulni kezelni 4-5 óra után sem)

Tény hogy az iPhone-nál nincs normális multitasking, tehát ott alvó módba rakja az alkalmazásokat a háttérbe, de ez laikus szemnek fel se tűnik, csak azoknak akik heti szinten belekókányolnak az op. rendszerbe.

Ezért mondtam azt hogy a normális réteg aki Apple-t vesz, az nem akar mást csinálni, csak arra használni amire szeretné. Nem akar szenvedni op. rendszer telepítésekkel, nem akarja furcsa jelenségek miatt vakarni a fejét, és még sorolhatnám.

2012. szept. 10. 12:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát ha már ilyen idióta apples hasonlattal élünk akkor az így mutatnám be inkább (ennél a kocsis hasonlatokat bírom csak jobban XD):

iPhone:

Van egy szabvány ház amit megvehetsz.

Belépsz a házba. Rögtön a nappaliba jutsz ahol minden el van rendezve. Innen nyílnak a szobák és minden szobát elérhetsz max három szobából. Minden a helyén van és ott is marad! A wc papír a wc mellett a tej a hűtőben de ezeket nem cserélheted fel vagy le másra illetve van hogy a hűtő a kedvenc italod nem ismeri el mint ital. Iylenkor vagy trükközöl vagy lemondasz róla. A szobákat se rendezheted át. Hely van a nappaliban bőven, hogy bepakolj új dolgokat, de maga a ház mérete fix és nem teheted meg, hogy bővíted vagy lefaragsz belőle. Rengeteg dolog amúgy is oda van csavarozva, nehogy elmozgasd. Ami bekerült a házba azt csak egy speciális ajtón keresztül juthatott be illetve úgy is tud távozni. Ha a házban kimegy az elektronika végleg akkor minden ami ott volt az ott is marad örökre. Ezért nem árt időnként kivinni és eltárolni máshol is azt ami fontos lehet.

Mindamellett megfelel a legmodernebb szabványoknak és mint ilyen nagyon stabil. Nem kell hozzá érteni hogy a jó házat válaszd ki a sok közül mert egy van (!). A külső burkolat azonban sérülékeny így ajánlott beszerezni hozzá még egy szigetelést is.

Felküldhetsz egy tucat embert a padlásra akik egyesével cserélgetik egymást.

Android:

Olyan házat veszel és akkorát amekkorát akarsz.

Belépsz a háza amelyik úgy van felépítve ahogyan először rád hagyták. Te döntöd el hová kerüljenek még szobák illetve hogyan legyen ezek elrendezése. Semmi nincs odacsavarozva vagy odafixálva. Az építesz a házad mellé amit csak akarsz. Többnyire bővíted ahogy szeretnéd és akárhogyan elrendezheted a szobáid.

A dolgok a helyükön vannak itt is, de nem tilos átvinned a wc-papírt a nappaliba ha úgy tartja kedved. Tárolhatsz a hűtőben amit csak szeretnél. Ha a házban kimegy az elektronika a legtöbb ott tárolt érték kimenthető ettől függetlenül simán eltárolható máshol is minden.

Rengeteg féle ház van, nagyon sokfajta méretben és árban, ezek pedig sajnos nem egységesen felelnek meg a szabványnak. Hogy megtaláld a jót utána kell járnod.

Lehet kapni akár olyan házat is aminek a külső burkolata ellenáll bárminek, de persze szigetelheted is, sőt van amelyiket ajánlott mert olcsó lécekkel van csak a külső fala bevonva.

Felküldhetsz itt is egy halom embert a padlásra de egyesével mennek fel és cserélgetik egymást.

2012. szept. 10. 13:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Amúgy gondolom a Froyo volt az utolsó android amit nem csak képen láttál. Esetleg már arról is csak olvastál... mondjuk egy apple blogon kritikát :D
2012. szept. 10. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!