Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek van értelme...

Szerintetek van értelme letiltanom a telefonom?

Figyelt kérdés
Több mint egy éve (tavaly márciusban) eltűnt a BlackBerry telefonom az iskolában. Most tudtam csak meg, hogy le lehet tiltani a telefont. SIM kártya nem volt benne, mert zenehallgatásra, filmnézésre, fényképezésre használtam, telefonálásra van egy alapmobilom. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek letiltassam IMEI szám alapján a szolgáltatónál, vagy ha már megszerezte az akinél van, akkor használja.? Nem sok reményt fűzök a megtalálásához, és valószínűleg az összes adatomat törölte a memóriakártyáról, de ha már én nem használhatom, akkor az se használja akinél van. Egyébként garanciapapír, és a doboza megvan, ezeken rajta van az IMEI szám, ez elég a letiltáshoz?
2012. aug. 21. 18:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Tegyél feljelentést és megtalálják a telefont, majd visszakapod. Ráadásul a tolvajt is elkapják.
2012. aug. 21. 18:52
 2/10 A kérdező kommentje:
De az a baj, hogy nem 100%, hogy ellopták, lehet, hogy én hagytam el.
2012. aug. 21. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Jelentsd be, hogy eltűnt. Keresni fogják, de nem garantált, hogy megtalálják.
2012. aug. 21. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Ez fog történni:bejelented és le se sz@rják!Ez a magyar rendőrség!
2012. aug. 21. 20:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Ezért gondoltam, hogy a rendőrségre felesleges bejelenteni. Hosszú lenne elmondani, leírni meg főleg, de van egy sejtésem, hogy ki lopta el, és ha igaz, akkor ő beadta egy mobiloshoz. Ha meg letiltatnám, akkor az akinél van vagy kidobná, és venne egy újat, vagy visszavinné a mobiloshoz, ahonnan vette. Tehát hozzám nemhiszem hogy valaha is visszakerül, csak gondoltam le tiltom, hogy senki ne tudja használni.
2012. aug. 21. 20:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha leadta egy mobiloshoz és azt valaki megvette azért én nem tiltanám le.Lehet,hogy aki megvette az épp sokat spórolt rá.Felesleges letiltani szerintem főleg,hogy több mint egy éve "hagytad el"!
2012. aug. 21. 20:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Miért nem mész be a mobil boltba hogy nem hoztak-e be BlackBerry-t egy éve? Ha szerencséd van és nem nagy forgalmú bolt, talán még emlékszik is, ha meg felírta az IMEI számát, akkor pláne szerencsés lehetsz. Talán megvan a számla, azon név stb.

De jelentsd be! Annyit megér, mert legfeljebb meglesz. Ráadásul, ha elhagytad akkor le kell adni a telefont a tanároknál. Vagy felhívni egy számot a telefonból. Így vagy úgy, de ellopta valaki. Jelentsd be! Ne matekolj ezen. Menj és jelentsd be a telefont. Bukjon a tolvaj!

2012. aug. 21. 21:30
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát azt nem tudom, hogy melyik mobilos boltban adhatta le, csak van egy sejtésem.

Igazából, ha ellopták, akkor két osztálytársam közül az egyik lehet csak. Mert a telefon benne volt a tolltartómban, és ők kivették onnan játszani, aztán kicsöngettek, mindent elpakoltam, és kérdeztem, hogy hol a telefon, erre mondták, hogy már visszarakták a tolltartómba. Hazamentem, és akkor tűnt fel először, hogy nincs meg.

A két osztálytársam közül az egyik a haverom, nem hiszem, hogy ő volt, a másikról meg hallottam már olyat, hogy a kollégiumból ellopott egy cipőt, leadta bátyának, és osztoztak a pénzen. Azt gondolom, hogy ő lopta el a telefont, és ugyanígy pénzzé tette. De ha meg feljelentem, akkor az lesz, mint amit már mondtak, hogy egy olyan valakit vonnak felelősségre, aki csak megvette a telefont a boltból.

2012. aug. 21. 22:40
 9/10 anonim ***** válasza:
És aki megvette, honnét tudná, hogy lopott? Ha az eladó közölte vele ezt, konkrétan mind a kettő azonnal bűnös. Ha nem közölte, az eladó a felelős. Ha Ő sem tudta, Őt, és a haverodat veszik elő. Elvileg kötelező számon tartani a vételt/eladást minden GSM boltban. És ez 1 évre visszamenőleg is igaz. Szóval sétálj be szépen, kérdezz rá, a telefonod IMEI száma, és típusa alapján, ha nincs, akkor kérd meg, hogy nézze át a papírokat. ha nincs könyvelés, úgy feljelentheted, mint a szél.
2012. aug. 21. 23:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Most olvastam egy olyat, hogy ha valaki egy évig nem jelenti be a telefon eltűnését, akkor 1 év után annak a tulajdonát fogja képezni, aki megtalálja. Ez igaz?
2012. aug. 23. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!