Az 50 feletti korosztályból miért néznek rám lenézően, amikor azt látják, hogy mobiltelefont használok?
Rensis
A kérdés nem azzal kapcsolatos, hogy jó dolog-e a mobil, vagy nem. A 4./a "70%-os" / legalább a kérdésben leírt furcsálkodó tekintetek mögött álló szempontokat próbálta leírni. Azokkal persze nem kötelező egyetérteni, de attól még lehet, hogy jó válasz a feltett kérdésre.
Amúgy én is tapasztaltam ilyet, orvosi rendelőben. Kb 2 órás várakozás alatt rádiózással, zenehallgatással próbáltam elütni az időt. Éreztem magamon néhány "mit bohóckodik ez itt, ahelyett, hogy unatkozna mint más rendes ember?" tekintetet.
45/F, ha ez számít valamit....
Megint en, az ekezetnelkuli.
"Ha felszáll valaki, akinek át kell adni a helyet. A huszonéves meg csak ül belesüllyedve a telefonjába, és nem is hajlandó észlelni, hogy nála idősebb vagy gipszelt lábú, vagy botos, vagy kisgyerekes, vagy sokszatyros nőnemű szállt fel. Én is megbotránkozva nézek akkor.
Vagy utcán megáll útban a telefonon pötyögni, miközben ott nem ildomos megállni, mert forgalom van, és mindenkinek útjában áll, vagy éppen attól, hogy ott áll, nem lehet elférni a nehéz szatyrokkal vagy gyerekkocsival."
Na nezzuk akkor... Amig Magyarorszagon laktam, egy ideig gyarban is dolgoztam, mobilokat raktunk ossze. Gondolom elhiszed nekem, hogy nem egy leanyalom az a munka :) Ezek utan hazafelemenet (2ora ut busszal) meg adjam is at a helyem egy ven mamanak aki 2 tojasert kepes ugyanennyit utazni, mert neki ugyis ingyen van az utazas es a masik varosban 1Ft-tal olcsobb darabja? Ne haragudj de nem fogom. Nekem is volt eltorve a kezem/labam, egyszer sem adta at nekem a helyet senki, en sem fogom. Felolem akar ott helyben fel is fordulhat (egyedul a terhes anyukaknak vagyok hajlando atadni a helyet). Es ennek semmi koze a mobiltelefonhoz, mert telefon nelkul SEM adnam at. Te is megbotrankozva nezel akkor? Add at te a helyed, ha annyira zavar. Aztan, utcan nem lehet megallni? Na ne baxa mar meg a jegesmedve, hogy nem allhatok meg? :D Ezt te sem gondoltad komolyan ugye? Vagy meg te sosem alltal meg az utcan? Aztan, a vezetekes telefon miota olcsobb mint a mobil? Es sokan irtak itt elottem, hogy a mobil nem csak telefonalasra van. En pl. a mostani munkam miatt nagyon sokat e-mailezek, metron/buszont/vonaton/utcan, mivel szukseg van erre. Ennyi erovel mindig haza kene rohangalnom hogy valakit felhivjak a vezetekes telefonrol? Ezt nem gondolhatod komolyan. Az meg hogy csak tisztessegtelen modon lehet 'iPhone'-hoz jutni, szinten egy vicc. Nem szeretek veszekedni, de fel nem tudom fogni, hogy egy 36 eves, epelmeju, intelligens ember hogy lehet ennyire zarkozott es begyepesedett a technikaval szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!