Milyen telefont vegyek?
Motorola Atrix 4G-ről lenne a csere egy:
- Sony Xperia S-re, vagy
- Motorola RAZR MAXX-ra, vagy
- iPhone 4S-re.
Melyiket ajánljátok?
Pro, kontra érveket várok!
Kedden jártam egy Apple viszonteladó üzletben és teljesen le voltam nyűgözve.
Haverommal mentünk be, semmi zsúfoltság, elég nagy területen volt az üzlet.
Nyomkodtuk az új Padet Nano 6G-t, MAC PROT-t, és a többi társát, és az tetszett a legjobban, hogy az eladók nem jöttek oda molesztálni: hogy vegyél már valamit, mert ha nem, akkor elmehetsz.
Apple terméket addig még nem használtam, és hát igen, az egy külön világ.
Az iPhone-t öröm volt a kezembe venni, csakúgy, mint az iPadet, és az is nagyon tetszett, az összes Apple kütyü elképesztően kompakt. Mac PRO-nak semmi hangja, nagyon király.
És ott határoztam el, hogy mostantól csak Apple.
Viszont a 3.5" már-már határeset, lehet, hogy inkább várok az 5-re, az a hírek szerint 4"-al fog érkezni.
De csak Apple.
Hát....ha a videó alapján minőségi sorrendet kellene felállítanom:
- Nokia (Kontrasztos, szép, élethű színek)
- iPhone (élethű színek, "kis" kijelző, kevésbé kontrasztos)
- HTC (túlszaturált, nem szép)
Az iPhone fakó..egyetértek.
A telefonokhoz nem értek, de amatőr fotósként azért látom,hogy a HTC nagyon túlszaturált, egyáltalán nem természetes. De,hogy a Nokiára is mondjak valami rosszat: Talán kicsit már túl kontrasztos az Amoled kijelzője.
Bár...sztem ez meddő vita, mert én tudom objektíven nézni a dolgokat. Majd jön valami alma fun, aztán az iPhone lesz a csúcskijelző. stb...
Szidjátok az Apple meg az IPhone-t úgyvan yeahhhh. Sok nyomorék android fan meg wp fan itt veri a nyálát hogy milyen jók ezek a telók...... közbe sz@rtse érnek az iphone-hoz képest. Lehet vannak erősebbek. Jobb kamera - erősebb proci. De tök mindegy hisz op rendszer számít. Az Iphone a büdös életbe nem fagy le és nem laggol. Aki ezt állítja irigy és szégénykének nem tellik rá és itt oltja (hogyha ő nemtudja megvenni más se vegye alapon). Továbbá az Appstore-ba és az Icloud-ba mindent megtalálsz amit android market-ban vagy a wp store-ba nem találsz + vannak napok amikor letudsz tölteni minden appot az appstore-ból INGYEN. Felsőkategóriás telefonként nagyon jó a kamerája 8 mp képstabilizátor. Gyönyörű retina kijelző. Full hd videókat vesz fel. Zenéket nagyon tisztán játssza és persze jó hangosan. 2 magos A5 proci szal mint mondtam sosem fagyle vagy akadozik (kivéve ha nemakarsz 15-20 appot futtatni egyszerre mert az megtudja izzasztani). És az hogy drága az egy dolog mert egyszer megveszed és többet nemis kell. Nemfogod megbánni.
ui : most mindjárt jönnek a epic rage-k HOGY AZ IPHONE ÍGY MEG ÚGY FOS. De én elmondtam az igazat. Ennyi.
Én soha nem mondtam, hogy az iPhone rossz.
De én mindenben az Ár/Érték arányt nézem, és az alma a pofátlanság határát súrolja. 200-250.000 Ft egy telefonért mindenképpen sok. Teljesen nyilvánvaló,hogy az "Amerikai álmot" fizeted meg, na meg a "Trendi" fogalmat, semmi mást.
Nem rossz teló, ismétlem, de egy iPhone 4S reális ára sztem ~100.000 körül lenne. És itt jön képbe az, hogy egy felső kategóriás HTC, vagy egy Lumia 900 (~180.000), vagy egy S3-as Samsung azon túl, hogy szebb (de ez szubjektív), gyorsabb is. Tudod, az alma termékek nekem olyanok, mint a 20.000 Ft-os, 15 MPixeles fényképezőgép. Aki kicsit is ért a fényképezéshez, az röhög rajta. :) Parasztvakítás...
Nekem egy Lumia 710-em van, wp7-el mivel nem tetszik az android. Szóval még csak elfogult sem vagyok a fent felsorolt S3-al szemben... A wp7 is "zárt" oprendszer, mint az iOS. Gyors, nem akad, elegáns és stabil. Függetlenül kb. 70.000-be kerül ez a teló, és sehogy nem tudod megmagyarázni nekem, hogy az iPhone ehhez képest ér 250.000-t....mert nem ér. :) Lenne pénzem rá, havi 1.5x annyit keresek, mint a 4s ára, de eszembe nem jutna megvenni.
De nincs ez másképp az alma egyéb termékeivel sem. A kis műanyag ipod nano a maga 50.000-s árával nálam megint csak a "dehügyevagy ha megveszed" kategória. :) Fele ennyiért az évtizedekkel több tapasztalattal rendelkező gyártók, szebb, jobb minőségű készülékeit megveszed. :)
A másik, amit észrevettem:
Gyakran járok tárgyalásra, megbeszélésre középvezetőként. A partnerek elenyésző hányadánál látni iPhone-t. Pedig hidd el, akikkel tárgyalok a heti keresetükből vehetnének egyet. Ez is azt mutatja, hogy inkább divattelefon, mint komolyságot, egzisztenciát kölcsönző készülék.
Egyszerű amerikai divatcucc, ami 2-3 éve bemászott Európába, mint anno a Coca-Cola. Csak az itt is maradt... :)
Ismét leírom, hogy NEM ROSSZ, de indokolatlanul nagyra tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!