Előfizetéssel vásárolt telefont lehet hivatalosan függetleníttetni a szolgáltatónál az előfizetés lejárata előtt?
Ok, hát biztosan ez lesz a megoldás.
Amúgy tévhit, hogy "feketén" csinálnák meg, mert csak a szolgáltatók állítják, hogy törvénybe ütközik. Megtévesztik az embereket és meg is eszik. A telefont megvettem, az én tulajdonom és azt csinálhatok vele amit csak akarok.
Üdv: Iván
Ez egy baromság.
Ha belinkelsz egy bírósági határozatot ami ilyen ügyet rögzít megemelem a kalapom. Licenszelem? Megveszek egy telefont és az én tulajdonommá válik! Minden jogot én gyakorolhatok felette! Ez a szolgáltató okossága amivel megtévesztik az embereket, mint azzal is, hogy a tartozásuk soha nem évül el!
Apropo:
"gyártó által megszabott feltételek szerint. Tehát minden olyan módositás (ilyen pl. a simlock átirás is) ,ami a gyártó szoftverében történik illegális..."
Gyártó? Egy Nokiánál ki a gyártó? Csak nem a T-Mobile, Voda vagy a Telenor? Ugyan már....:D
Örülük neki,hogy utánajártál , remélem segitettem megérteni,hogy miért szellemi termék a szoftver és miért csak a soha senki által el nem olvasott licenceszerzödés szerinti feltételek szerint használható .
Na de hogy megnyugtassam a kicsi lelked válaszolok a feltett kérdésedre is :
Igen,lehet függetleniteni a hüségidö lejárata elött is . Az ár ennek megfelelően a következöképpen alakul : ki kell fizetni a szerzödésben vállalt (feltételezem tudod,hiszen pontról pontra elolvastad) kötbért ,ami nagyjából 50.000 Ft ,ezen felül ki kell fizetni a kedvezményes készülékvásárlási ár és a listaár közötti különbséget a kedvezményes idöszak leteltének arányában -ezt passz ,mivel nem tudom milyen telefont és milyen feltételekkel vettél és ezen felül ki kell fizetni a függetlenités diját ,ami a Te esetedben 8.000 Ft + ÁFA .
De minek is tépem a szám,hiszen ezeket Te már mind tudtad,mert nagyon aprólékos vagy és utánanéztél .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!