Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Meddig kell tölteni először?

Meddig kell tölteni először?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem Nokia 5800 XpressMusic mobilt. Annyi lenne a kérdésem hogy azt meddig kell tölteni legelőször. Interneten rendeltem és bementem a városba abba a bizonyos szaküzletbe és ott azt mondta a nő aki kiszolgált hogy sok órát kell tölteni. De mennyi az pontosan!
2009. jún. 20. 09:40
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
12-14 óra az a sok, az első 3-4 alkalommal teljesen hagyod lemerülni hogy kikapcsoljon a készülék és utána töltöd.
2009. jún. 20. 09:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm:D
2009. jún. 20. 10:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Nehogy úgy töltsd! NEM KELL lemeríteni. Sőt nem is kell sok órán át tölteni, de nem is árt ha túl sokáig töltöd.
2009. jún. 20. 12:43
 4/8 anonim ***** válasza:
15-16 órán át töltsd az a biztos. Az első 3 töltéskor éri el az aksi a teljes kapacitást.
2009. jún. 20. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Üdv! Gondoltam én is hozzászólok, olvasva a többi véleményt.

Anno, 8-10 évvel ezelőtt Ni-Cd (nikkel-kadmium) akuumlátorokkal szállítottak szinte minden elektromos készüléket. Ezeket első alkalommal jó fél napig (14-15 óra) kellett tölteni, és minél gyakrabban kisütni (teljesen lemríteni), így működtek normálisan, de így is csak 2-3 évig bírták.

Következő generáció volt a Ni-MH (nikkel-fémhibrid). Ezeket nem kellett kisütni, a töltési idők is egyenletesek voltak (nem kellett hosszú első töltés), de csak kb 1000 ciklust (feltöltést) bírtak. A mai újratölthető elemek is ilyenek.

Ezután következtek a Li-ion (lítium-ion) akuumlátorok. Ezek esetében szintén nincs szükség hosszú első töltésre, az egyéb töltési idő is lerövidült (3-4 óra), a kisütés pedig kifejezetten káros volt rájuk nézve. Akár 5-10 évig is simán bírják. Kb. 2 évvel ezelőtt mentek ki a használatból.

Következtek a Li-pol (litium-polimer) akuumlátorok. A te mobilodban is ilyen van! A jellemzői megegyeznek az előző generációéval, csak még kisebb méretű (alig vastagabb egy CD-nél) és még tovább bírja.

A Ni-Cd és a két lítium akuumlátor elég érzékeny a túltöltésre, ezért (is) mentek régen olyan gyorsan tönkre az akuumlátorok. Manapság kifinomult elektronika vigyáz erre. Tehát, végső válasz:

Első alkalommal nem szükséges töltened, majdnem teljesen fel lesz töltve, mikor kézhez kapod. Lehetőleg ne hagyd teljesen lemerülni. A teéljes töltési idő kb. 2-4 óra, de akár hónapokig is töltheted, a telefon vigyáz az akuumlátorra.

2009. jún. 20. 13:15
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat:D

Hát én bekapcsoltam először aztán mivel a nő azt mondta merítsem le aztán rakjam fel töltőre én így tettem tehát mikor lemerült teljesen felraktam töltőre és hát olyan este hét körül raktam fel és ma 9kor vettem le mert addig aludtam.

Nagyon ártalmas volt neki?

2009. jún. 20. 15:14
 7/8 A kérdező kommentje:

Az lemaradt hogy Ártalmas volt neki hogy ennyit töltötte?

Ezt akartam írni:P

2009. jún. 20. 15:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Ártalmasnak nem volt ártalmas, hogy ennyit töltötted, mert ezekben az aksikban van egy beépített mechanizmus ami lekapcsolja a töltést ha már fel van töltve az aksi. Csak addig nem szabad lemeríteni, hogy kikapcsoljon mert hiába van ellene is egy mechanizmus ami meggátolja a teljes lemerülést azért az árt neki.
2009. jún. 20. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!