Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Blackberryhez elég egy kis...

Blackberryhez elég egy kis internetcsomag?

Figyelt kérdés
Mivel úgy tudom, hogy ab blackberryk tömörítik az oldalakat, és az alkalmazások is minimális adatforgalmat bonyolítanak le, az lenne a kérdésem, hogy ha előfizetek egy 100mb-os internetcsomagra, az is elég-e egy hónapra? És ha igen, akkor még zat szeretném megtudni, hogy az alkalmazások csak BIS-sel működnek, vagy a whatsapp, facebook alkalmazás megy e sima mobilnettel is?
2012. ápr. 16. 10:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Előre mondom,nincs blackberry-m, soha nem is volt, és amíg ilyen magas (soktízezres) áruk van,és nem vágják utánad 2-3.000-ért,mert már ratyinak számít,mert lesz új,jobb technológia,addig nem is lesz. Nem engedhetem meg magamnak anyagilag, egyszerűen ezért.

Így személyes tapasztalatom nincs.Olyannyira nincs, hogy még 5 percig se volt a kezemben soha ilyen készülék.Viszont, hogy a kérdésedre válaszoljak. Amit majdnem biztosra tudok ezekről a készülékekről(és ami miatt várhatóan soha nem engedhetek majd meg magamnak ilyent),hogy ezek imádnak kapcsolódni a netre, és állandóan és folyamatosan frissíteni,konfigurálni,update-elni,szinkronizálni, szóval egyfolytában kapcsolódni akarnak a nethez.Ha a kapcsolódást letiltod,akkor lényegében egy-két alapfunkciótól eltekintve, ami nekem a telefonomban nincs -régi kacadékom van- de ma már alap, egy tök sima telefonod van.Ha viszont nem tiltod le a netet,akkor nagyon hamar lefogy a netcsomag,és utána van egy tök sima telód.

Ha pedig nem lefogyós, "kártyás",feltöltős,tehát NEM előfizetős netet veszel hozzá, akkor fizetsz,mint a katonatiszt. Nagyon nem keveset.

Szóval szerintem összességében NEM elég.

2012. ápr. 16. 10:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Próbáljuk meg helyretenni itt ezt a kis káoszt!

A Blackberry nem csak egy készülék, hanem egy rendszer. Kezdésnek olvassátok el:

[link]

A BB készülékek saját funkció (pl. e-mail, BBM...) csak BIS/BES előfizetéssel együtt működnek. Ezen előfizetések mögött álló szerverek végzik el a kérések feldolgozását és az adatok tömörítését, titkosítását.

Így, ha sima net csomagot kötsz mellé, akkor bár tudod majd használni a BB-től független alkalmazásokat, de az oldalak nem lesznek tömörítve.

Blackberry telefont csak akkor érdemes venni, ha az előfizetésed mellé kötsz BIS/BES előfizetést is. Ezt, igény szerint kiegészítheted net csomaggal ha sok multimédiás tartalmat töltesz le. De a BB rendszerén belül a 100 mb az nagyon sok.

A BB telefonok tényleg drágák. Hasonló tudású telefont fele ennyiért is lehet venni. Amit itt meg kell fizetni az a rendszer. (Nem elhanyagolható pl. az sem, hogy több ország betiltotta a BB rendszerét annak titkosítása miatt.)

2012. ápr. 16. 17:09
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi az infot, nagyjából képben voltam ezekkel, és konkrétan cska azért érdekel ez a mobilnetes dolog, mert djuice-s vagyok, aminek nincs bis szolgáltatása, csak a teenornak, ott viszont 2100 ft 150mb, és ha ez a keret lejár akkor az adatforgalom többi részét is szmlázzk. egyik ismerősöm pedig havi 3-4000et fizetett így, pedig volt bis előfizuja. Engem meg igazból nem érdekelnek a szuper bb e-mailes dolgok meg a bbm, csak szeretnék netezni és jó lenne ha működne vmi chat is(facebook, whatsapp)mert az smsezéseim is elég agy számlkat tudnak kreálni. Szóval arra gondoltam h a djuice-nál előfizetek 500mbra, ami 1600ft/hó, és a keret túllépése utn nem számlázzák az adatforgalmat cska lelassítják a netet. Ez szerintetek/szerinted jó megoldás?
2012. ápr. 17. 00:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Technikailag jó amit leírtál, viszont pont így nem éri meg BB-t venni...
2012. ápr. 17. 08:15
 5/5 A kérdező kommentje:
jó tudom, de a blackberrym van, szóval nem ez a kérdés h megéri e:)
2012. ápr. 17. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!