Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az érintőképernyő hogyan működik?

Az érintőképernyő hogyan működik?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 15. 20:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

www.google.com

2012. ápr. 15. 20:45
 2/8 anonim ***** válasza:
10%

Az érintőképernyő egy mágneses terület.

Két fajta van:

az egyik ha a képernyore rakjuk az ujjunk akkor ott megszűnik a mágneses tér(pálca)

a másik az áramot az ujjba vezeti(csak ujj)

2012. ápr. 15. 21:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem csak az ujját érzékeli, most próbáltam ki, elemmel is jó!
2012. ápr. 15. 21:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Mágneses...

Annyi igaz, hogy két fajtája van:

Rezisztív (rosszabb): Ez nem igazi érintőképernyő, inkább "nyomóképernyő". Két vékony vezető réteg nyomás hatására egymáshoz ér, így alakul ki jel. Sokszor erősebben kell nyomni, hogy működjön is. Egyszerre csak egy érintést érzékel.

Kapacitív (jobb): Adott egy vezető réteg ami minimális feszültség alatt áll, amikor hozzáérsz, akkor az adott pontról ezt a feszültséget vezeted el. Víz alatt pl. nem működik, mert a víz elvezeti a feszültséget. Több érintést is érzékel.

Első

2012. ápr. 15. 21:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Tévhit, hogy a rezisztív egyszerre csak egyet érzékel, olvass utána.
2012. ápr. 15. 21:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Épp te linkelted be, a techline-os ön írják. :D
2012. ápr. 15. 21:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Tudom. :D Elolvastam régen, belinkeltem, végül le is írtam de az emlékeimet csak a hozzászólás elküldése után frissítettem fel. :)
2012. ápr. 15. 21:34
 8/8 anonim ***** válasza:

"Az érintőképernyő egy mágneses terület. "

Beszarok b+, ez nagyon jó, elmehetnél telefondoktornak...

Egyébként meg valóság, hogy a rezisztív tud több pontot érzékelni, szoftverfüggő a dolog. Az xda-n van 1-2 ilyen program.

2012. ápr. 15. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!