Samsung Galaxy S2 IMEI számot át lehet írni?
Hát...sajnos...lehet...Ugyanis a linux mint egy stringet, úgy kezeli az IMEI számot, amit egy talpraesett diáklegény (mint én) is meg tud(na) változtatni.
De nem fogod tudni használhatatlanná tenni, ugyanis a magyar törvények tiltják ezt a fajta adatmódosítást, szóval bemész egy boltba még talán fel is jelentenek ha ezt kéred tőlük.
Alapjába véve egyszerű dolog az IMEI váltás, főleg androidon...egyszerű, ha értesz hozzá. Root-->Busybox-->Root Explorer, aztán Ubuntun írsz egy scriptet ami megmutatja a rendszernek hogy ne ott keresse az IMEI stringet ahol mutatták neki, hanem ahol te akarod (na erre kell a root, na meg bemásolni az új fájlt a rendszerbe). Ennyi, de a legnehezebb része a fájlrendszer módosítása, ahol tulajdonképpen mindent meg kell keresned a 400.000 fájl között, ami tartalmazza az IMEI számodat vagy elérhetőségi helyét, de még csak el sem rejtették, ha jól emlékszem akkor a system/imei/keystr.ini fájl tartalmazza.
Persze, most lehet hogy a tolvajnak adtam tanácsot, de ez csak őszinteség, tudom hogy nyugtatást kértél, de ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!