Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Samsung Galaxy S2 IMEI számot...

Agressor20 kérdése:

Samsung Galaxy S2 IMEI számot át lehet írni?

Figyelt kérdés
Ellopták a Galaxy S2-met, ezeknél ugye nem lehet átírni mert akkor benéztem, hallottam, hogy valamit ki kéne cserélni benne és csak akkor lenne jó.Ha valaki megmondaná, hogy megnyugtatás képen, hogy ezeknél a telóknál nem ehet annak megköszönném.

2012. márc. 4. 18:46
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Hát...sajnos...lehet...Ugyanis a linux mint egy stringet, úgy kezeli az IMEI számot, amit egy talpraesett diáklegény (mint én) is meg tud(na) változtatni.

De nem fogod tudni használhatatlanná tenni, ugyanis a magyar törvények tiltják ezt a fajta adatmódosítást, szóval bemész egy boltba még talán fel is jelentenek ha ezt kéred tőlük.

Alapjába véve egyszerű dolog az IMEI váltás, főleg androidon...egyszerű, ha értesz hozzá. Root-->Busybox-->Root Explorer, aztán Ubuntun írsz egy scriptet ami megmutatja a rendszernek hogy ne ott keresse az IMEI stringet ahol mutatták neki, hanem ahol te akarod (na erre kell a root, na meg bemásolni az új fájlt a rendszerbe). Ennyi, de a legnehezebb része a fájlrendszer módosítása, ahol tulajdonképpen mindent meg kell keresned a 400.000 fájl között, ami tartalmazza az IMEI számodat vagy elérhetőségi helyét, de még csak el sem rejtették, ha jól emlékszem akkor a system/imei/keystr.ini fájl tartalmazza.

Persze, most lehet hogy a tolvajnak adtam tanácsot, de ez csak őszinteség, tudom hogy nyugtatást kértél, de ez az igazság.

2012. márc. 4. 19:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Át lehet írni, de bűncselekménynek minősül.
2012. márc. 4. 19:01
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
És sokkal egyszerűbb, mint azt #1 írta, programot is írtak már rá.
2012. márc. 4. 19:02
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
És mennyivel egyszerűbb? Annyival hogy azt más szolgáltatóra írták? jaa tényleg, mert ugye a magyar hálózatok nem olyanok, amit egy keystr.ini fájlban simán módosítani lehetne. Előbb tanulj, utána ossz ki
2012. márc. 4. 19:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Hűű sok infó, egy cigány lopta el, nem hiszem, hogy értene hozzá, vagy tudatában lenne. Angliában lett véve a teló, azt nem tudom, hogy gyárilag kártyafüggetlen e, használtan vettem, de valami O2 van rajta, az valami szolgáltató, vagyis azt hallottam róla. De ha valóban, ahogy leírtad, hogy ennyire egyszerű átírni az IMEI számot akkor Samsung miért nem csinálja, meg úgy, hogy ne lehessen?Ha képesek ilyen telót csinálni akkor ennyi bőven beleférne. Ha a tolvaj nem valami okos és nem írja át akkor szerencsés helyzetben vagyok:)
2012. márc. 4. 19:33
 6/8 anonim ***** válasza:
A Samsung nem rakhat bele mást, mert a szolgáltatók nem tudnák kezelni a magasabb szintű védelmet. Egy 4G-s hálózaton már komolyabb titkosítás van, de ugye magyarországon a 4G-t még nem is ismerik (A T-Mobile próbálkozik, de nem nagyon megy neki) szóval ennyi. Egy cigány szerintem azt sem tudja miaz, bankkártya vagy valami. Amúgy az O2-nél le tudod tiltatni, mert az Egyesült Királyság törvényei nem tiltják az IMEI váltást/letiltást, mert úgy gondolják hogy ha már egyszer megvetted, azt csinálhatsz vele amit akarsz. Ha tudsz angolul, egy próbát megér, hogy felhívod az O2 ügyfélszolgálatot és megkéred őket hogy mondják meg merre van a telefonod (imádkozz hogy a wifi vagy GPS be legyen kapcsolva [esetleg mobilnet])
2012. márc. 5. 19:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Hű nem is tudtam, csak az a gond, hogy akitől én vettem a telót használtan, az egy magyar srác, aki egy angol sráctól vette, szóval én vagyok a 3. tulaja, és a telefon papírjai, még az 1. tulajnál van, a 2. tulaj meg nem tudja elérni az 1. tulajt, szóval még egy darabig várhatok azzal amit mondtál, mert gondolom akkor kérnének olyan amivel igazolnom kéne, hogy az enyém, és jelenleg, csak a doboza van meg, amint csak az IMEI szám található, de lehet, hogy annyi is elég, rendőrségre egyenlőre elég volt:)
2012. márc. 6. 16:23
 8/8 anonim válasza:
Sziasztok bocsi h kérdezek de hogy lehet át megváltoztatni mert van egy galaxy s2-esem aminek nem lett fizetve a számlája és letiltották.
2013. máj. 16. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!