Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A T-mobile-nál miért írják,...

A T-mobile-nál miért írják, hogy "akciós mobiltelefon-árlista", amikor ott semmiféle akció nincsen? Vagy az az "akció", hogy engedik részletre elvinni a telókat, de végül is majdnem teljes áron, tehát nem akcióban?

Figyelt kérdés

Példa: Samsung Galaxy S2:

Feltöltőkártyás csomagban, mindenféle hűségnyilatkozat és elkötelezettség nélkül: 144.990 Ft.

Viszont "AKCIÓBAN", előfizetéssel, kétéves elkötelezettséggel: 139.990 Ft.

Magyarul kemény 5.000 forintot engednek el hatalmas nagy akcióban - ez -3,5%(!)-, cserébe, hogy két évet aláírok. Ennél még az is nagyobb akció, ha webshopban rendelem meg, mert akkor 10%-ot elengednek.

Régebben, még a Nokiák fénykorának idején, ha előfizetéssel vásároltam telefont, akkor a listaárhoz képest jóval kedvezőbben megkaptam telefont, akár a töredékéért is, de legalábbis nem csak egy nevetséges 3,5%-os kedvezménnyel.

Itt amit tényleg akciónak lehet felfogni manapság, az a kamatmentes részletfizetési lehetőség. De attól, hogy részletekben, még ki kell fizetni a teljes árat, tehát nem nevezhető akciósnak.

Vagy akkor írják oda azt - vagy akár valami hasonlót szebb megfogalmazásban -, hogy: "mobiltelefon-árlista akciós hitelre", vagy "akciós hiteles mobiltelefon-árlista". Az korrekt lenne, ez így egyáltalán nem korrekt, gyakorlatilag egy hazugsággal indítanak.

Aztán jön az, hogy pénzt kérnek a számkijelzésért, amikor az teljesen alap, hogy mindenki kéri. Tehát simán mondhatnák, hogy X díjcsomag 2000 forint, de nem: ők azt mondják, hogy 1800, aztán még 200 a számkijelzés, amit persze mindenki kér.

És hiába szólsz a "rendkívül jól képzett, udvarias és szolgálatkész" ügyintézőnek, hogy nem kérsz mobilnetet, akkor is megkapod, a telód akkor is be van állítva, az okostelók akkor is felmásznak a netre, hacsak nem az az első, hogy kikapcsolod az adatkapcsolatot, mert mondjuk értesz hozzá "annyira" (nem kérdés, hogy ez alap, de sokaknak fogalmuk sincs az egészről).

A másik kedvencem az SMS értesítés a nem fogadott hívásokról. Ha nem törölgetem ki őket, akkor egy-két nap alatt 85 db. SMS-em van a rendszertől, hogy ki akart felhívni, amit amúgy simán megtalálok a telefon hívásinfó menüjében is. Gyakorlatilag minden telefon képes kijelezni a nem fogadott hívásokat, de nem, ez nem elég. A T-mobile még pluszba küld egy SMS-t is, hátha nem tudsz olvasni, nehogy ne jöjjön létre az a telefonbeszélgetés, ami nekik percenként (bocsánat, percegységenként(!), hiszen egy perc után már egy másodperc is egy újabb percegység!) kb. 4 forintba kerül, nekünk meg eladják 30-ért.

Na, jól elkanyarodtam:) Ja, és nem érek ennyire rá, nem is ez a legnagyobb problémám (csak a rosszindulatúak kedvéért kell közölnöm ezeket) csak éppen szabadnapom van és volt pár szabad percem, amiben telókat nézegettem a T-mobile oldalán és szemet szúrtak az "akciók".

2012. febr. 21. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Rosszul nézted 2 év hűség részletre 134.990(-10.000)

Amúgy az "akciót"úgy kell értelmezni,hogy bizonyos készülékeket bevesznek a részletfizetési körbe is.

2012. febr. 21. 16:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez mind parasztvakítás!

Ez a lényeg, hogy kit lehet beszívatni.Vannak azok a gyanútlan emberek, akinek elé tesznek egy hivatalosnak tűnő akármit és nyomban benyelik!Van olyan , hogy bepróbálkoznak ezzel-azzal és ha benyeled, akkor már nyert ügye van a szolgáltatónak!

Van egy mobiltelefon szolgáltató MO-n, aki kedvességből ad neked x.y.MB adatforgalmat az első hónapban, ha kell, ha nem!

Második hónaptól meg díjköteles, de ezt te csak akkor veszed észre, amikor benyaltál több ezer forintnyi adatot.Ki kell fizetned, de ők már nyertek. (Munkatársoméknak 48 és 56 ezer volt egy havi számla a csajával!)

Van pl. olyan is, hogy napi díjat fizetsz, a telefon szoftver úgy van megoldva, ha valamelyik gombot kétszer nyomod meg a menüben, már fel is ugrott a netre.A napi díj meg ugrik a számládra!

Másik szolgáltató meg az öregfaternak rendszeresen küldözgetett számlákat, az meg fizette, mert: "Hát jött a csekk és be kell fizetni"!

Speciel eszébe sem jutott, hogy mit és hogyan, csak berögzötten fizetett!!!

Apámnak havi redszereséggel jött a gyógyszerszámla azokra a bogyókra, amik államilag "közgyógyra" ingyen kap!

Nagyfater mikor meghalt a telefonos cégnek jeleztem és nyomban lemondtam a "királyi madzagos telefont".Mint mindenki tudja, a havi díjat előre fizeted, de fél év múlva bíróságra került az ügy.Nem hogy felszólítva nem volt senki örökös, hanem egyből bíróság.Persze felajánlottam neki, hogy ha gondolják kiáshatják és előállíthatják a tárgyalásra. 2900.-ért!

Szóval sorolhatnám még a kész átverést!

2012. febr. 21. 16:29
 3/3 anonim ***** válasza:

"a telefon szoftver úgy van megoldva, ha valamelyik gombot kétszer nyomod meg a menüben, már fel is ugrott a netre.A napi díj meg ugrik a számládra! "

Aztaaaa...

2012. febr. 21. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!