Kiutazáskor Amerikában érdemes e telefont venni? (bővebben lent)
nem hinném hogy olcsóbb lenne amerikában egy laptop, vagy bármilyen elektronikai termék
de te tudod
simán olcsóbb, nem is kicsit, csak függetlent vegyél persze. az hogy lesz e valami galiba az a szerencséden mulik meg esetleg a beszélőkéden :D én tudok több embert is aki vitt haza pont apple cuccokat és nekik nem kellett elvámolni, de megtörténhet hogy neked el kell majd. ezt nem lehet előre tudni biztosan, de még ha ez meg is történik, nem hiszem hogy rosszabbul jársz mintha otthon veszed.
érdemes különben online rendelned majd ezeket, mert a legtöbb államban azokra a termékekre nem kell adót fizetni, olyan opcio meg gondolom lesz hogy international garancia legyen rajta, vagy kérdezd meg az apple szervizt otthon, hogy mit szólnak egy amerikai garanciához és milyen az amit elfogadnak.
jo utat különben :)
"simán olcsóbb, nem is kicsit,"
Kérdés a reptéren: "van valami elvámolnivalója?"... Peersze lehet hazudni. És ha van, akkor alapból jön a 27% ÁFA befizetése. Úgy már nem is lesz olyan olcsó...
A tengerentúli műszaki dolgok általában olcsóbbak. Tehát laptop, iPad, GPS, Fotó cuccok mind olcsóbbak.
Nem igazán szoktak kötözködni, ha nem hozol 3 lapotpot és négy fényképezőgépet akkor a kutyát se érdekli mit hozol be.
Én független iPhone-t amerikában nem láttam. Még az Apple store-okban ( a rendes boltokban, nem a webáruházra gondolok ) sem láttam független iPhone-okat: ATT&T vagy Verizon előfizetéssel lehetett venni. Az okos telefonokra Amerikában a "pre paid" ismeretlen telefon ( Pre paid - "felöltő kártyás" ) - csak gagyi telefonokat forgalmaznak feltöltős verzióban. Én iPhone-t nem vennék a helyedben, de a többi Apple terméket mindenképp megnézném.
Semmi baj nem lesz a vámon.Ahogy már egy elöttem szóló írta : ne hozd haza a dobozokat .Laptop,telefon személyes cucc,nyugodtan mondhatod,hogy itthon vetted -ha bele köt a hálózati csatlakozóba,akkor vitted magaddal -DE Tuti nem lesz gond belőle.
Viszont amit usaban látsz árat,arra még a local tax rájön ,ez államonként más-és-más, 6-8% körül,tehát minden boltban és webshopban is a NETTO árat látod !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!