Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mit jelent, ha egy telefon le...

Mit jelent, ha egy telefon le van tiltva?

Figyelt kérdés

Neten olvastam,h eladó egy telefon,domino csomagban lett vásárolva,és a letiltás kizárva.

Ez mit jelent? Honnan tudom meg,ha veszek egy telót és le van tiltva??

Köszönöm

2012. febr. 4. 21:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Onnan tudod meg, hogy semmilyen sim kártyával nem lehet használni a hívás, sms, mms küldési funkciót. A telefont imei szám alapján letiltják a hálózatról, amíg nem rendezik a számlát nem fogják feloldani a tiltást.
2012. febr. 4. 21:37
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm! most veszek majd használtan egy telót, és nem szeretnék így járni.ha kipróbálom a saját sim kártyámmal vásárlás előtt,akkor minden rendben?olyan lehetséges,h megveszem és pont utána lesz letiltva?
2012. febr. 4. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:

A múltkor olvastam olyat itt, hogy elvileg ha elkéred a vevőtől az imei számot, akkor a szolgáltatónál megmondják, hogy esetleg kell e félni a letiltástól.

Nem tudom mennyire igaz, egy próbát megér szerintem. Tulajdonképpen az imei számmal te nem tudsz mit kezdeni, tehát nyugodtan megadhatja neked. Esetleg kérd meg, hogy mutassa meg a szerződést illetve a számlát a telefonról.

2012. febr. 4. 21:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha dominósan vette akkor még egy lehetőség van a letiltásra, ha bejelenti hogy elhagyta vagy ellopták a telefont. Ebben az esetben is letilthatja a szolgáltató. Ezért szerintem csináljatok egy adás-vételit. Esetleg át lehet íratni a telefont, ez plusz pénzbe kerül, és ehhez az kell hogy egyszerre menjetek be a szolgáltatóhoz.
2012. febr. 4. 21:56
 5/5 A kérdező kommentje:
megpróbálkozom az IMEI szám lekérdezésével.remélem,h nem lesz tartozása!köszönöm az idáig érkezett válaszokat!
2012. febr. 4. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!