Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy is van ez az emelt díjas...

Hogy is van ez az emelt díjas sms, telefonhívás?

Figyelt kérdés

Kapsz egy sms-t és levonnak 3eFt-ot. Visszahívsz egy nem fogadott számot és ugrik több 10eFt. A szolgáltató kéri a pénz tőled és vonja a vállát.

Ha ez most illegális, akkor miért nem intézkedik a rendőrség, de amit még jobban nem értek, miért nem tiltja le a szolgáltató. Ha meg nem illegális, akkor hogyan kell ilyent csinálni, mert én is akarok egyet.

2011. dec. 24. 07:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Jaja, ez engem is érdekelne, mert jártam már így.
2011. dec. 24. 10:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a szolgáltatónál lehet igényelni emelt díjas számot! Az úgy megy, hogy amikor pl szavazol az Xfaktorban akkor ki van írva a hívás díja bruttó 315 ft! Ez azt jelenti, hogyha te felhívod azt a telefonszámot akkor neked pl nem 37 ft-ot szed le a szolgáltató, hanem 315 ft-ot von le a SIM kártyádról!
2011. dec. 24. 10:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Persze, csinálhatsz te is.

Patkány dolog az emelt díjas sms, de a kft és a mobilszolgáltató osztja el a zsetont, tehát a szolgáltatónak elemi érdeke, hogy minél több marha beszopja ezeket. Külön kell letiltatni a fogadott emelt díjast.

2011. dec. 24. 11:25
 4/5 A kérdező kommentje:

2: ezt értem és sima ügy. Tudom mennyibe kerül, aztán eldöntöm, küldöm e.

3: nekem nem mondta a szolgáltató, hogy ők megegyeztek. Olyan kalóz dolognak állította be. De ha így van akkor ő a legnagyobb szemét. Ezt engedi a törvény?

2011. dec. 24. 11:31
 5/5 A kérdező kommentje:
És ha engedi, akkor nekem miért nem ad olyan számot, aminek visszahívása 10eFt.
2011. dec. 24. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!