Ezekben a újabb mobiltelefonokban miért nem raknak vakut 1-2-kivételével?
pl egy normális xenonvakut azért nem lehet lámpának használni, mert azt egy kondenzátor tölti fel és kisütés közben közben kap áramot a xenonégő, ami kb 1-max 3 másodpercig bír égni, utánna lemerül a kondi. Egy jó xenonvaku egy 200m^2-es szobát szépen bevillant fényképezéskor (sötétben) ezeken 100-200V is áthaladhat 1 másodperc alatt. Egy LED en nagyon kicsi áram halad át. Még az 1V-ot se üti meg.
Egyébként sose a feszültség számít, hanem az áramerősség.
Az, hogy tudsz-e 40*40-ben nyomtatni, nem felbontás, hanem képminőség kérdése. Ha jó a minőség, akkor elég sokáig interpolálhatod, ha szar, akkor a 20MP-ből sem lesz semmi.
Én is fotózok, 1D mkIII, van teljes zoom sor otthon 16-tól 200-ig 2.8-as objektívekből, meg pár fényerős fix. Nyilván nem ezzel kell összemérni a lehetőségeket, de már egyáltalán nem állja meg a helyét, hogy a telefonnal nem lehet fényképezni. Nem ezzel akarnék dolgozni, de ha bedöglene a váz és nincs este, megoldanám az almával is. Az újsághoz feltöltött 900*600-as képeken soha nem veszed észre a különbséget...
15. válaszoló:
hidd el, hogy egy jó fényképezőgéppel egy 200m^2-es szobát is be lehet villantani, de pl egy Nokia n8 xenonvakujával 20mˇ2-t ha bevilágítja.Ha a kérdéshez viszonyítjuk a 20mˇ2-t akkor igen, 20m^2, de ha egy komolyabb fotóaparattal, akkor azért több.
"Egy LED en nagyon kicsi áram halad át. Még az 1V-ot se üti meg.
Egyébként sose a feszültség számít, hanem az áramerősség."
A V, azaz a Volt a feszültség jele. A LED-ek nyitófeszültsége 1.3 - 5 V között van.
U a feszültség jele, V a feszültség mértékegysége
I az áramerősség jele, A az áramerősség mértékegysége
egyébként nem hinném, hogy egy akkora ledet 1-5 V-al táplálnának....akkor nem sokáig bírná az aksi, ha "lámpa funkcióként" használnák.
de pl egy Amoled kijelzőt, amiben nem tudom hány led van 1-5 voltal táplálnák..szerintem hülyeség..
de ha tévedek, akkor javíts ki.
# 17
Én értem, hogy egy jó géppel túúlövöd a 20 m2-t, legfeljebb nem lesz tökéletes a kép, de a 200 azért nem kicsit túlzás. Annyit egy autó xenonizzójával nem világítasz ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!