Állandó internet kapcsolat nélkül mit ér egy okostelefon?
Csak wifi-vel tudnám használni, amit a város különböző ingyenes pontjain találok. Tehát ha nincs mobilnetem, akkor érdemesebb venni egy sima mobilt wifi-vel? Azok akkujai jobban bírják és alapvetően strapabíróbbak?
Igazából szólva, néha internetre használnám, egyébként mp3/fm-re, dokumentumok olvasására és sima telefonos funkciókra (hívás, sms)
A sima telefonok aksija jobban bírná egy feltöltéssel, de egy okostelefonban több a lehetőség. Annak ellenére is, hogy nem tudnál állandó netet biztosítani hozzá. Egyszerűen veszel otthonra egy wifi-s routert és meg is lenne oldva a probléma.
A dokumentumok olvasása a sima telón egy kicsit szerintem problémás lesz. A leggyakoribb fájltípusokat támogatjáj, de a nagyobb méretű fájlokkal érezhetően lassan birkóznak meg. Egy okostelefonnál ez azért a telepíthető alkalmazásoknak köszönhetően sokkal több és mivel ezek a telefonok azért erőteljesebbek is (még ha egy olcsóbbról is van szó) a nagyobb méretű fájlokkal is könnyebben megbirkózik mint egy sima telefon.
"Csak wifi-vel tudnám használni"
Miért?
T-mobilnál pl. van havi 590 ft-ért netelőfizetés amiben 30 mb adatforgalom van és a 30 mega elérése után is csak lassítják, tehát egy vassal se kell többet fizetned, mint az 590 ft...
Nekem sincs állandó internet kapcsolatom, wifivel használom - pl arról frissítem az appokat, stb -, meg van egy 100 megás mobilnet, amit havi 1000 forintom bán, viszont bárhol elő tudom kapni vészhelyzet esetén, és ez alatt nem facebookot, hanem gps, google vagy etr használatot értek.
Markethez értelemszerűen kell a net, de telepítés után az appok többsége nem fog net után sírni - kivéve egyes widgeteket, amiknek kell - pl időjárás, facebook és társai -, de azok nélkül meg lehet élni.
Feltöltőkártyás vodafone-os vagyok. Van egy nagyon jó díjcsomagjuk, így mindenképp náluk maradok. Kollégiumban lakom, ahol a wifi-ért készülékenként fizetni kell, így inkább telefonra nem költök, mert a számítógépen mindent meg tudok oldani, ha ott vagyok. Tehát csak az egyetemen, sörözők előtt stb. helyeken tudnék netre csatlakozni a telefonnal.
Tehát azt mondjátok, hogy még így is megéri okostelefont venni? Csak mert azt hallottam, hogy internet nélkül nem sokat érnek.
Arra kell, hogy útközben tudjak rajta tanulni, indexet, facebookot böngészni, rádiót hallgatni és persze telefonálni. Meg ha vannak pár percre lekötő alkalmazások, akkor azok is jól jöhetnek, de ezek nem feltétlen szükségesek. Tehát akkor érdemesebb egy olcsóbb androidos mobilt vennem, mint egy nagy kijelzőjű wifis simát? Akkor megéri, azt a plusz pár ezret?
Ha okostelefon mellett döntök, akkor körülbelül ezek jöhetnek szóba. 40 ezernél nem szánok rá többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!