Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy idegen hívott bennünket,...

Egy idegen hívott bennünket, hogy 1500ft-ot töltött a vodafone-os kártyánkra, véletlenül, küldjem vissza neki? Mit csináljak vele, nem átverés?

Figyelt kérdés
2009. máj. 15. 12:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Ha megjelent a kártyán egy olyan plusz összeg amit nem te töltöttél rá akkor biztos hogy tévedés lehet. Esetleg ha a számlát (vagy a másolatát) elküldi amit a feltöltéskor kapott akkor úgy becsületes a dolog ha vissza fizeted neki.
2009. máj. 15. 12:10
 2/14 anonim ***** válasza:
96%
Én is visszafizetném, ha látnám, hogy több az egyenlegem és kiderülne, hogy ki töltötte véletlenül rá a kártyámra.
2009. máj. 15. 12:41
 3/14 anonim ***** válasza:
94%

Az egyenleged feltöltéséről kellett kapnod egy sms-t! Kaptál?

Igen, az is jó ötlet, mutassa meg a bizonylatot.

Ha tényleg feltöltötte a Te telódat, illene kifizetni. De azért én megkérdőjelezném, ha ez most neked anyagilag nem fér bele az életedbe, miért lennél köteles az ő figyelmetlensége miatt pénzt kiadni olyan dologra, amire Te eredetileg nem akartál?????? Azért ezen is gondolkozz el!

2009. máj. 15. 12:53
 4/14 anonim válasza:
97%
Ha tényleg a tiédre ment, én kifizetném a helyedben. Biztos sokan nem tennék, de ha már megkeresett, lehet, hogy szüksége van az 1500 ft-ra.
2009. máj. 15. 12:59
 5/14 anonim ***** válasza:
75%

Ha mégegyszer kapcsolatba lép veled küld a szolgáltatóhoz ha nem akarod kifizetni neki.Miért fizetnéd Te vissza neki,főleg ha esetleg neked is gondot okozna ez a pénz.Nem Te tehetsz a figyelmetlenségéről,nem követelhet rajtad semmit.

Az már más kérdés,ha nem okozna problémát a pénz visszaadása akkor mondjuk én megtenném.De ez attól függ milyen anyagi helyzetben vagyok.

2009. máj. 15. 13:10
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

Ha tenyleg neked toltotte fel, (sms ertesito, latszik a szamlan) akkor fizesd vissza neki (gyakorlatban: toltd fel te is a kartyajat.)

Mindenesetre, erdekes olvasni a "minek toltotte ra?" Es a "ha az anyagi helyzeted" velemenyu valaszokat - tenyleg meggondolas targya ilyen kis osszeg megtartasa? Az anyagi helyzetrol meg, ha ez a osszeg foldhoz valakit, akkor az tenylegesen gondolkodjon el azon, hogy megengedheti-e maganak a mobiltelefon fentartasat?

// Es mindenki aki azt irna szivesen: Ha neked ez ennyire semmi, akkor tolts nekem is - a 100x1500 azert mar nekem is megterhelo. :) //

2009. máj. 15. 13:32
 7/14 anonim válasza:
79%

Kérdezném azoktól az emberektől,akik leszólják a másikat,amiért azt írják,mért volt az illető figyelmetlen:mit tennétek abban az esetben,ha ez az összeg nem 1500 ft,hanem 14000 lenne!!Akkor is mindenki a visszautalással kezdené?

A telefon feltöltésekor kétszer is megkérdezi a rendszer a telefonszámot,ha én követnék el ilyen hibát,eszembe sem jutna felhívni a rosszul beírt számot,hogy fizess,mert elszúrtam!!Illetve sajnos mindenki életében előfordul,hogy éppen nincsen pénze arra,hogy 1500 Ft-ot a számlájára tegyen!!Mert minek is a mobiltelefon??Mondjuk arra,hogy szükség esetén bárkinek elérhető legyél,és a segélyhívásokat tudd hívni,nem pedig csacsogásra!

Pl.Jóska bácsi a faluban nem tudjon mentőt hívni,mert uram bocsá nincs neki tízezre a telefon feltöltésre??Nem szabad ilyen sarkítottan gondolkodni!A kérdező úgyis maga fogja eldönteni,mit tesz,ha amúgy is fel akarta tölteni a telefonját,és a feltöltőnek a hívás után már hangja és neve is lett,így vissza fogja neki utalni a pénzt..ha anyagilag nem áll módjában,akkor nem tehet sajnos a telefonáló semmit,mert nem annak a hibája,akinek a telefonját feltöltötte!

2009. máj. 15. 14:24
 8/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a hozzászólásokat, hála az égnek itt normális hangnem uralkodik, nem, mint egy-két fórumon, ahol megvannak az aktuális "megmondóemberek"

Nem a pénzről van szó, vissza lesz töltve, hanem honnan tudom, hogy tényleg ő töltötte-e fel nekem?

2009. máj. 16. 20:07
 9/14 anonim ***** válasza:
91%
Kellett kapjál egy SMS-t. Azonkívül az egyenlegből is látod ha lekérdezed. Más nem lehet mint a tényleges feltöltő, ugyan honnan tudná más, hogy véletlenül valaki feltöltötte a telódat, ez elég vicces kérdés volt. :-)))
2009. máj. 17. 09:58
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

utolsónak.

Nem az kétséges a kérdezőnek,hogy feltöltötték-e,hanem a feltöltő kiléte,hogy valóban az lépett-e kapcsolatba a kérdezővel aki feltöltötte.

Szerintem biztosan Ő,hiszen honnan tudná más,hogy véletlenül feltöltötték a telódat?

De el lehet rendezni szerintem a szolgáltatónál is,Ők le tudják ezt ellenőrizni.Te oda befizeted,Ők meg továbbítják annak,aki véletlenül a tiédre töltött.

2009. máj. 17. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!