Egy idegen hívott bennünket, hogy 1500ft-ot töltött a vodafone-os kártyánkra, véletlenül, küldjem vissza neki? Mit csináljak vele, nem átverés?
Az egyenleged feltöltéséről kellett kapnod egy sms-t! Kaptál?
Igen, az is jó ötlet, mutassa meg a bizonylatot.
Ha tényleg feltöltötte a Te telódat, illene kifizetni. De azért én megkérdőjelezném, ha ez most neked anyagilag nem fér bele az életedbe, miért lennél köteles az ő figyelmetlensége miatt pénzt kiadni olyan dologra, amire Te eredetileg nem akartál?????? Azért ezen is gondolkozz el!
Ha mégegyszer kapcsolatba lép veled küld a szolgáltatóhoz ha nem akarod kifizetni neki.Miért fizetnéd Te vissza neki,főleg ha esetleg neked is gondot okozna ez a pénz.Nem Te tehetsz a figyelmetlenségéről,nem követelhet rajtad semmit.
Az már más kérdés,ha nem okozna problémát a pénz visszaadása akkor mondjuk én megtenném.De ez attól függ milyen anyagi helyzetben vagyok.
Ha tenyleg neked toltotte fel, (sms ertesito, latszik a szamlan) akkor fizesd vissza neki (gyakorlatban: toltd fel te is a kartyajat.)
Mindenesetre, erdekes olvasni a "minek toltotte ra?" Es a "ha az anyagi helyzeted" velemenyu valaszokat - tenyleg meggondolas targya ilyen kis osszeg megtartasa? Az anyagi helyzetrol meg, ha ez a osszeg foldhoz valakit, akkor az tenylegesen gondolkodjon el azon, hogy megengedheti-e maganak a mobiltelefon fentartasat?
// Es mindenki aki azt irna szivesen: Ha neked ez ennyire semmi, akkor tolts nekem is - a 100x1500 azert mar nekem is megterhelo. :) //
Kérdezném azoktól az emberektől,akik leszólják a másikat,amiért azt írják,mért volt az illető figyelmetlen:mit tennétek abban az esetben,ha ez az összeg nem 1500 ft,hanem 14000 lenne!!Akkor is mindenki a visszautalással kezdené?
A telefon feltöltésekor kétszer is megkérdezi a rendszer a telefonszámot,ha én követnék el ilyen hibát,eszembe sem jutna felhívni a rosszul beírt számot,hogy fizess,mert elszúrtam!!Illetve sajnos mindenki életében előfordul,hogy éppen nincsen pénze arra,hogy 1500 Ft-ot a számlájára tegyen!!Mert minek is a mobiltelefon??Mondjuk arra,hogy szükség esetén bárkinek elérhető legyél,és a segélyhívásokat tudd hívni,nem pedig csacsogásra!
Pl.Jóska bácsi a faluban nem tudjon mentőt hívni,mert uram bocsá nincs neki tízezre a telefon feltöltésre??Nem szabad ilyen sarkítottan gondolkodni!A kérdező úgyis maga fogja eldönteni,mit tesz,ha amúgy is fel akarta tölteni a telefonját,és a feltöltőnek a hívás után már hangja és neve is lett,így vissza fogja neki utalni a pénzt..ha anyagilag nem áll módjában,akkor nem tehet sajnos a telefonáló semmit,mert nem annak a hibája,akinek a telefonját feltöltötte!
köszönöm a hozzászólásokat, hála az égnek itt normális hangnem uralkodik, nem, mint egy-két fórumon, ahol megvannak az aktuális "megmondóemberek"
Nem a pénzről van szó, vissza lesz töltve, hanem honnan tudom, hogy tényleg ő töltötte-e fel nekem?
utolsónak.
Nem az kétséges a kérdezőnek,hogy feltöltötték-e,hanem a feltöltő kiléte,hogy valóban az lépett-e kapcsolatba a kérdezővel aki feltöltötte.
Szerintem biztosan Ő,hiszen honnan tudná más,hogy véletlenül feltöltötték a telódat?
De el lehet rendezni szerintem a szolgáltatónál is,Ők le tudják ezt ellenőrizni.Te oda befizeted,Ők meg továbbítják annak,aki véletlenül a tiédre töltött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!