Vettem egy új telefont és azt mondták h teljesen lekell meríteni és csak azután lehet először feltölteni, de azt is mondták h a töltés legyen 13-15 óra nem sok az egy kicsit? Nem sztném ha már rossz lenne az akkuja.
Adig töltsd, amíg nem írja ki, hogy kész (már ha olyan a telefon), mert utána úgysem tölti tovább, ekapcsolja az áramot az akkuról, mert másként kigyulladna...
Ez a legnagyobb vicc amit eddig hallotam! :)
Egyik akksi sem gyullad ki mert feltöltve üresjáratba megy át a töltő áramgörbéje.
Egyébként ma már szinte csak litium akksi van a mobilokba amit nem kell sőt tilos teljesen lemeríteni több órás töltés pedig nem is lehetséges mert a töltőelektronika kikapcsolja a töltést 95%-os szinten.
Nekem a használati útmutatóban leírták, hogy ha teljesen lemerítem akkor az akku élettartama csökken...
Addig töltöd amíg ki nem írja, hogy feltöltött, felesleges fent hagyni tovább, nem árt de nem is használ, hiszen ha feltöltött akkor lekapcsolja a töltést. És akkor teszed fel tölteni amikor akarod, ha félig van az akku vagy akár 30%-on, de sose várd meg, hogy teljesen lemerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!