Szeintetek érdemes vennem egy 4000 mah-s akkumulátorral rendelkező napelemes töltőt galaxy s2-höz?
utolsó:
szerinted vegyek egy 4000 mah-s napelemes töltőt vagy egy 10000 mah-s backup usb-s akkumulátort?
az a napelem mennyire hatékony?
csak így csipegetve mások véleményéből:
"Kis odafigyeléssel sztem megoldható. A töltőt kirakod az ablakba, elmész dolgozni, élsz, aztán éjszakára rádugod a telefont. Így akár teljesen kiváltható a hálózat használata."
"Ez inkább kuriózum kategória, mint igazán hasznos. Ameddig nem jobb a hatásfok, addig csak az igazán elvetemültek foglalkoznak vele komolyabban."
"Ezt, egy ilyen kempingezésen tudom elképzelni, mikor a telefon letakarva a napon rohad félnapig, míg tölti ez a vacak, amíg te valahol bóklászol.. Ha nagyon puruttya vagy, akkor a nyakadba akasztod és hordozod magaddal, ha túrázol Bear Grylls csapata szint.
Szerintem az ezekkel való szerencsétlenkedést simán kiváltja, ha veszel extra tartós aksikat és külön töltőt [nem is muszáj] 2 aksi+standard battery amit a telefonhoz adtak elég nagyon sokáig. 2 hetet ki lehet húzni velük. Ráadásul még lehet hogy olcsóbban is kijön az ember. Akinek meg nem lehet aksit cserélni az "
"szerintem a legjobb ha valaki házilag állít össze ilyet."->...
"Szerintem ezzekkel a megoldásokkal az a baj, hogy össze-vissza tölti a belső akkut, folyamatosan rátölt, ilyen-olyan intenzitással, ami biztosan nem tesz jót neki, tehát tuti elhalálozik egy-két év alatt.
És akkor előállítottunk jó drágán, sok erőforrással valamit, ami visszadja a gyártási költség (anyag, pénz, akármi) pár százalékát, aztán mehet elektronikai hulladéknak.
Gyanítom, hogy nem így fogjuk megmenteni a Földet. Persze túrázóknak bármi hasznos lehet."
--> válasz:
"Na ezzel egyet értek. A napelemek gyártástechnológiáját nem vágom, de az aksik miatt már eleve hülyeség "zöldnek" hívni zeket a kütyüket.
Amúgy én is gondolkodtam, h egy szobát lehetne világítani napelemről
(nagy napelem+közepes aksi+qva sok led)
Előzetes számítások alapján kb 12 év alatt hozná vissza az árát, ha egy alkatrészt sem kell addig cserélni."
"Pont ezt akartam írni! Hogy kicsiben ezek a zöld technológiák talán még többet is ártanak, mint használnak. Anyagár, csomagolás, hulladékgyártás, alacsony hatásfok, rátöltés. Jelenleg szerintem még egy méretbeli kategóriával följebb van az értelmesség szintje. Ha mondjuk az autó tetejére tennék a négyzetméter körüli napelemet, az már egészen jól el tudná látni árammal a fedélzeten használt, nem annyira létfontosságú elektronikát (mobiltöltő, rádió, navi, kihangosító, szivargyújtós csatlakozók úgy általában)."
"Ehhez tudni kell, hogy az El Camino Spanyolországot keletről-nyugatra szeli át, és később kel fel a nap másfél órával, mint hazánkban, így a zsák hátulján az elindulástól (kb. reggel 7) a megérkezésig (kb. délután 3) folyamatosan érte a nap. A zöld LED annál erősebben villog, minél jobban süti a nap, a piros meg csak akkor, ha az elemek feltöltődtek. A zöld akkor is ugyanúgy villog, amikor a készülék rá van dugva. Ha a nap teljesen süti, körülbelül 10 óra alatt szed össze annyi energiát, amivel fel lehet tölteni az 5800 akkumulátorát. A töltést ajánlatos úgy végezni, hogy nem a Solar, hanem a Battery aljzatra kötjük a telefont, ugyanis a solar-ra kötve előfordul, hogy túl erős napsütésben kiírja a telefon: Nincs töltés. A töltés lassúságára többször felhívtam a figyelmet, akár négyszer annyi időt is igénybe vehet, sőt, ha a telepek túl alacsony szinten vannak, a LED-ek miatt még szívhatja is a telefon akkumulátorát! (Tapasztalat!) Alacsony töltöttségi szintnél vigyázni kell, a telefonom úgy viselkedett még alacsony töltöttségnél, mintha folyton ki, és bedugtam volna. Azonban, ha nincs is feltöltve, és a telepekre kötjük, de a nap erősen süt rá, lassan, de biztosan feltölti a telefont." ----> erről a honlapról: [link]
Hát én -levonva a konklúziót- a sima kiegészítő usb-s akksit venném:) Nekem gyorsan kellene, hogy feltöltse az akksit. Max 4 óra... Ehelyett tíz h-ba telik. Szar a hatásfok (még nem kiforrott technológia). Végig kell, hogy érje a Nap... Na tudjátok kinek va ehhez ereje. És akkor még ki kéne rakni mellé a telefont is a Napra, ugye a szolár miatt.... Nem is környezetbarát, meg sem térül az ára. Áh, felejtős a dolog...:DDDD Inkább egy batárerős külső usb-s akksi:PPPP Nagyobb kapacitás, gyorsabb feltőltőség, és még lehet, hogy környezetbarátabb is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!