Milyen az a hőérzékelős érintőképernyős telefon?
nem nyomást érzékel, hanem az ujjaidból áramló hőt... sokkal precízebb, viszont semmi mű eszközzel nem lehet nyomogatni (vagyis lehet, csak nem érzékeli:D)
ilyen pl. az Iphone
azmás van a kapacytív meg a rezisztív
a kapacitív az ujjat érzekeli pontosan tehát az egyész ujjadal megkell érinteni
a rezísztív meg egy grafithegy szerű pontot érzékel tehát köröm vagy ilyen pálcika amit adnak hozzá jah és a rezísztíven nemlehet multi-touchozni
Nem tudom, van-e olyan, hogy hőérzékelővel működő, de szerintem nincs.
Van a rezisztív, ez az, amire gondolunk, ha először halljuk, hogy érintős: egy olyan lap van rajta, amit be lehet nyomni, és annak a helyét érzékeli. Lehet vele egy konkrt pontot kijelölni.
Van a kapacitív(most már ezt használnják a legtöbb helyen), ami az ujjunk által keltett elektromágneses változást érzékeli. Ezt nem lehet nyomogatni, csak az ujjunkkal, esetleg vannak olyan ceruzák hozzá, de az nem túl elterjedt.
Hát én azért megkérdöjelezném, hogy az iPhone-ban nem-e höérzékelös van... Most direkt kipróbáltam több különbözö tárggyal megérintettem és semmire se reagált. Se nagyobb, se kisebb felületekre, de az ujjamra azonnal.
Valami trükk csak van benne :)
"Hát én azért megkérdöjelezném, hogy az iPhone-ban nem-e höérzékelös van."
Megkérdőjelezheted nyugodtan, mivel hőérzékelős nem létezik.
Nem tudom ki találta ki ezt a hatalmas baromságot.
Rezisztív, azaz nyomásérzékelős van (szar) illetve kapacitív, ami elektromos elven működik (sokkal jobb).
tessék:
A kapacitív megoldás esetében egy kemény üveg- vagy műanyag lap alatt egy rácsos szerkezetű vezető réteget helyeznek el, aminek segítségével a kijelző „felett” egy elektromos mezőt alakítanak ki. Amikor ujjunkat közelítjük a panelhez, zavart okozunk ebben az elektromos mezőben (töltést vezetünk el a kezünkkel), amelyet a vezérlőchip érzékel, s ez alapján határozza meg a pozíciót. A működési elvből adódóan a legfontosabb tulajdonság, hogy a vezérlés egyszerre több ponton is képes érzékelni, így a kapacitív felület alkalmas multitouchra. További előnye a jó fényáteresztő képesség, viszont hátrány a relatív magas ár valamint az, hogy ezek a kijelzők csak csupasz kézzel vagy aktív stylusszal működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!