Telefon akkumulátor töltése töltő nélkül? Többi lent.
*csak hogy érintsem hozzá?
*de töltőkre már nem akarok költeni!
Bocsánat az elírásokért.
Persze, meg lehet oldani, hogyha mindegyik telefonnak azonos feszültség kell, pl 5V. Párhuzamosan kell kötni a telefontöltőket, és rákötni az adaptert (persze polaritáshelyesen).
VISZONT látok benne egy buktatót: egy töltő kb. 2,5W teljesítményre képes, mondjuk 5V-on 0,5A-t ad le (én SE töltőm). Ha az összes telefont rákötöd, nem ad le elegendő áramot az összes töltéséhez. Tehát egy megfelelő teljesítményű tápegység is kellene.
Ezen kívül minden telefonhoz kell a csatlakozója is, az nem jó, ha csak hozzáérinted az érintkezőkhöz, mi van, ha elcsúszik a kezed és más érintkezők kapnak áramot, zárlat, stb, tönkre mehet a telefon.
ÚRISTEN! Azt ne csináld... közvetlenül az akkumulátorra rákötni az adaptert... megőrültél? Kb. felrobban, de legkevésbé rossz esetben csak tönkremegy. Nem hallottál még töltésvezérlőről? Még a NiMH-nak is, konstans áram kell a töltéshez, nem konstans feszültség. A Li-Ion (LiPo) akkumulátorhoz pedig egy speciális töltőchip kell, mert egy bizonyos karakterisztika szerint kell tölteni, különben felrobban.
És biztos vagyok benne, hogy a mai mobilok mindegyikében LiPo/LiIon akksi van. Szóval ha nem értesz hozzá, inkább tartsd magad távol az elektronikától, mert balesetveszélyes...
Abból nem következik, hogy biztonságos, hogy a haverod fel tudta tölteni. Amúgy persze, nyugodtan kösd direktbe mindenféle töltőelektronika nélkül az akkumulátorokat, végülis csupán 50% esély van arra hogy nem robban...
Amúgy a témában javaslom átolvasni a következő cikkeket:
Vajon minek agyalnak ennyit a töltés megoldásán a hozzáértők, ha csak simán "ráragasztással" meg lehetne oldani? Eleget mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!