Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia 5800 Xpressmusic vagy...

Nokia 5800 Xpressmusic vagy Sony Ericsson Xperia?

Figyelt kérdés
2011. júl. 16. 22:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

mi az h nemt tudsz dönteni ??:D

számold össze h hány mondta h a 5800 jo és hány azt h nem

a rezisztiv pedig azt jelenti mondhatnám h google :D de ha már belekezdtem akkor leirom :D tulajdonképpen arra helyesebb megnevezés lenne h nyomóképernyős nem pedig érintő képernyős ergo nyomni kell az érintést nem érzékeli

2011. júl. 18. 23:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Igen, a rezisztív érintőképernyőre két eltérő feszültségű fémréteg van fölhúzva és azok között egy rés található. Ha megérinted, akkor fizikai kapcsolat alakul ki köztük és megváltozik a töltésük. (benyomódik az érintésnél; lehet erölködni, multitouch felejtős, "gépírás" felejtős...)

A kapacitív érintőképernyőnél egy kemény üveg- vagy műanyag lap alatt egy rácsos szerkezetű vezető réteget helyeznek el, aminek segítségével a kijelző „felett” egy elektromos mezőt alakítanak ki. Amikor ujjunkat közelítjük a panelhez, zavart okozunk ebben az elektromos mezőben (töltést vezetünk el a kezünkkel), amelyet a vezérlőchip érzékel, s ez alapján határozza meg a pozíciót. (a kijelző itt tehát teljesen merev, be sem nyomódik)

Utóbbi sokkal finomabb, szinte hozzá sem érsz és már meg is történik a reakció. És lehetőség van a multitouch-ra.

Interiorizációmnak eleget téve egyértelműen az Xperia rendelkezik axiómai tulajdonságokkal.

2011. júl. 19. 00:28
 13/15 A kérdező kommentje:

Pedig van egy ismerősöm akinek 5800-a van és azt mondta nagyon jó. Amúgy érzékeli az érintést mert már láttam és kipróbáltam :D

Lehet hogy azt veszem, mert nekem tetszik.

2011. júl. 19. 10:04
 14/15 A kérdező kommentje:
de ha ezt mondjátok:... Van olyan nokia amelynek nem ilyen a képernyője?
2011. júl. 19. 10:05
 15/15 Kovács János Balázs ***** válasza:

Kedves kérdező. Az apjuk fa...t kell nyomkodni!

Valóban érzékenyebb meg multitouch képes a kapacitív kijelző. KB. 35 ér lehet venni 5800-át! Annyit megér!

Mielőtt apámnak adtam használtam, most majdnem 3 éves és semmi baja. Kb. 10-szer lett leejtve és bírja!

Nézzél meg egy kapacitív kijelző telót ha leesik!

Haverom HTC HD2-je tokkal együtt esett a földre és rommá tört az üvege. 3 hónapja vár az alkatrészre.

Továbbá gari erre nincs és 32 ezer ft ért javítják.

Lehet, hogy a felhasználói felület jobb (ezt én is aláírom), de masszívabb egy Nokia és a szervízhálózat meg minden a legjobb.

2011. júl. 19. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!