Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Érintőképernyő mocskolódás ellen?

Érintőképernyő mocskolódás ellen?

Figyelt kérdés
no szóval nagyon mocskolódik a képernyőm és tudtok e valamilyen trükköt vagy valamilyen módszert hogy ne mocskolódjon annyira ...ja és tiszta kézzel szoktam hozzá nyúlni
2011. júl. 10. 07:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

1./ Én képernyővédő fóliát tettem a mobilomra...

2./ Nem kézzel, hanem a kis "ceruzával" kezelem...

3./ Ha mégis összetapogatod, akkor pár simítással eltüntetheted a mikroszálas törlőkendő segítségével...

2011. júl. 10. 07:38
 2/13 anonim ***** válasza:
Nintendo ds-re lehet védöfóliát kapni.
2011. júl. 10. 07:38
 3/13 anonim ***** válasza:

kedves elso hozzaszolo:

a kapacitiv technologia nem mukodik ceruzaval, mert nincs szukseg arra, esetleg olyan ceruzaval ami tenyleg egy ceruza:D, mivel az vezeti az aramot. De az egy nagy hulyeseg, az mar tenyleg karcolja a kijelzot.

Tegyel ra vedo foliat, eleg olcson lehet kapni

2011. júl. 10. 08:07
 4/13 anonim ***** válasza:
Kedves előző: az érintőtollak olyanok, hogy az érintős részük teljesen kerek, tehát ha hozzányomnád erővel a képernyőhöz és áthúznád rajta se lenne karcolás.
2011. júl. 10. 08:20
 5/13 anonim válasza:
0%
De van olyan telefon ami hőérzékelős ott semmire nem mész azzal a kis ceruzával. Vegyél fóliát rá, vagy tisztogasd szemüveg törlővel
2011. júl. 10. 08:36
 6/13 anonim ***** válasza:

1. nincs hőérzékelős kijelző...

2. használj fóliát, tokot

2011. júl. 10. 08:50
 7/13 anonim válasza:
0%
de van :)..
2011. júl. 10. 09:22
 8/13 anonim ***** válasza:

nincs, csak rezisztív és kapacitív

Kapacitív:

A kapacitív megoldás esetében egy kemény üveg- vagy műanyag lap alatt egy rácsos szerkezetű vezető réteget helyeznek el, aminek segítségével a kijelző „felett” egy elektromos mezőt alakítanak ki. Amikor ujjunkat közelítjük a panelhez, zavart okozunk ebben az elektromos mezőben (töltést vezetünk el a kezünkkel), amelyet a vezérlőchip érzékel, s ez alapján határozza meg a pozíciót. A működési elvből adódóan a legfontosabb tulajdonság, hogy a vezérlés egyszerre több ponton is képes érzékelni, így a kapacitív felület alkalmas multitouchra.

Rezisztív:

A rezisztív felület alapvetően két hajszálvékony, eltérő feszültségű fémrétegből áll, amelyek között alapesetben egy vékony rés húzódik. Ha megérintjük a panelt, a két fólia között fizikai kapcsolat alakul ki, amely megváltoztatja a fóliák elektromos töltését. A vezérlőchip a változás mértéke alapján képes kiszámolni, hogy pontosan hol érintettük meg a panelt. A rezisztív kijelzőt egyébként könnyű felismerni, ha ugyanis megérintjük a panelt, akkor az valóban benyomódik.

2011. júl. 10. 09:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Nincs hőérzékelős.. max infrással keverheted, amúgy a rezisztívnél és kapacitívnél jóval több fajta érzékelő van mobilokban, csak ez a kettő terjedt el, de hőérzékelős biztos, hogy nincs.
2011. júl. 10. 10:26
 10/13 anonim ***** válasza:

ha már ennyire pontos akarsz lenni 4(!) féle érintő van

1.rezisztív (nem irom le, hogy mi előttem már nan jol leirták

2.kapacitív(szintén nem irom le)

3.hibryd (a kettő vegyítése, nem egészen tudom, hogy mijen technológia)

4.infrás

remélem segítettem

2011. júl. 10. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!