Érintőképernyő mocskolódás ellen?

1./ Én képernyővédő fóliát tettem a mobilomra...
2./ Nem kézzel, hanem a kis "ceruzával" kezelem...
3./ Ha mégis összetapogatod, akkor pár simítással eltüntetheted a mikroszálas törlőkendő segítségével...

kedves elso hozzaszolo:
a kapacitiv technologia nem mukodik ceruzaval, mert nincs szukseg arra, esetleg olyan ceruzaval ami tenyleg egy ceruza:D, mivel az vezeti az aramot. De az egy nagy hulyeseg, az mar tenyleg karcolja a kijelzot.
Tegyel ra vedo foliat, eleg olcson lehet kapni

1. nincs hőérzékelős kijelző...
2. használj fóliát, tokot

nincs, csak rezisztív és kapacitív
Kapacitív:
A kapacitív megoldás esetében egy kemény üveg- vagy műanyag lap alatt egy rácsos szerkezetű vezető réteget helyeznek el, aminek segítségével a kijelző „felett” egy elektromos mezőt alakítanak ki. Amikor ujjunkat közelítjük a panelhez, zavart okozunk ebben az elektromos mezőben (töltést vezetünk el a kezünkkel), amelyet a vezérlőchip érzékel, s ez alapján határozza meg a pozíciót. A működési elvből adódóan a legfontosabb tulajdonság, hogy a vezérlés egyszerre több ponton is képes érzékelni, így a kapacitív felület alkalmas multitouchra.
Rezisztív:
A rezisztív felület alapvetően két hajszálvékony, eltérő feszültségű fémrétegből áll, amelyek között alapesetben egy vékony rés húzódik. Ha megérintjük a panelt, a két fólia között fizikai kapcsolat alakul ki, amely megváltoztatja a fóliák elektromos töltését. A vezérlőchip a változás mértéke alapján képes kiszámolni, hogy pontosan hol érintettük meg a panelt. A rezisztív kijelzőt egyébként könnyű felismerni, ha ugyanis megérintjük a panelt, akkor az valóban benyomódik.

ha már ennyire pontos akarsz lenni 4(!) féle érintő van
1.rezisztív (nem irom le, hogy mi előttem már nan jol leirták
2.kapacitív(szintén nem irom le)
3.hibryd (a kettő vegyítése, nem egészen tudom, hogy mijen technológia)
4.infrás
remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!