Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen néven kell azt a...

Milyen néven kell azt a számot elmenteni a telefonkönyvben, hogy ha pl. baleset ér az utcán, tudják a mentők kit értesitsenek?

Figyelt kérdés
Van erre valami nemzetközi rövidités, mi ez?
2009. márc. 26. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

a telódban??

ha beírod hogy anya vagy apa vagy teso...így irod be őket akkor pl azokat hivják...

2009. márc. 26. 20:24
 2/9 A kérdező kommentje:

Persze, igy vannak benne, de nem erre gondoltam.

Lehet, nem egyértelmű a kérdésem. Olyasmi rövidités, mint pl. VIP.

Azért mert ha mondjuk külföldre megyek, akkor ott hiába irom be, hogy férjem vagy férjem munkahely, nem fogják tudni.

Várok még válaszokat. Ettől függetlenül nem foglak lepontozni.

2009. márc. 26. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A mentősök, tűzoltók stb. arra jöttek rá, hogy baleseteknél és más szerencsétlenségeknél, a szerencsétlenül járt személyeknél fellelhető a mobil telefon. A mentőakciónál azonban ők nem tudják, hogy a számtalan név közül kit értesítsenek hozzátartozóként a balesetről. Ezért olyan ajánlást tettek, hogy mindenki tegye be a mobiljába a szükség esetén értesítendő személy(-ek) nevét és számát. Ilyen esetekre jött létre az ICE (In Case of Emergency) nemzetközi pszeudonim. E név alatt bejegyezhetnénk azoknak a személyeknek a nevét és telefonszámát, akiket az ilyen esetekben értesíthetnek a mentők, tűzoltók, ill. a rendőrség. Amennyiben több személyt kívánnánk megadni, akkor ICE1, ICE2, ICE3 stb. pszeudonim alatt lehetne őket feltüntetni. Ez a megoldás egyszerű, nem kerül semmibe és hatékony lehet
2009. márc. 26. 20:29
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
A rövidítés amire gondolsz ICE. In Case of Emergency.
2009. márc. 26. 20:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A betegnél, a balesetesnél mindig keressük a személyi igazolványát, vagy útlevelét, TAJ kártyáját pedig a kórházak kérik, rögtön mikor bevisszük.

Általában a külföldieknél is ott van az irataik között a biztosításuk.

ÉRDEMES ezek mellé/ebbe betenni egy névjegykártya méretű cetlit, amira felírod a baleset esetén értesítendő: név/tel/cím.

Vannak ilyen speciális kis igazolások, amin a személyes adatokon kívül , rajta van a vérscoport, a gyógyszerérzékenység, betegségek, állandó gyógyszerek, és az értesítendők adatai.(Magyarul, és angolul/franciául..)

2009. márc. 26. 21:48
 6/9 anonim válasza:
81%
Én úgy tudom, hogy cím alapján értesítik a rokonokat, ahol a bejelentett lakcím van (lakcímkártya), oda mennek ki a rendőrök, telefonon nem közölnek semmit, gondoljunk bele, ha nem írod alá akkor a kórházban sem adnak felvilágosítást.
2009. márc. 26. 22:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Amíg Magyarországon (is) jársz, szerintem jobban jársz az Anyu, Édesem, Kedvesem nevekkel... De komolyan... Menyj oda az utcán bárkihez és kérdezd meg tőle, hogy tudja-e hogy mi az az ICE szám... Én már annak is örülök, ha valaki legalább a 112-t megjegyzi.
2009. márc. 26. 22:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Én Kanadában elhagytam a telefonom. Másnap hívtak otthon és közölték hogy megvan a készülékem. Rendkívül kíváncsian elmentem a telót átvenni. Honnan tudták hogy kit kell hívni? - kérdeztem. Hát benne volt a száma - mutatja - HOME PHONE:+1416-556-**** Eszembe sem jutott...

Szerintem ha a telódban benne van egy ilyesmi hogy otthoni vagy ilyesmi, akkor jobb eséllyel indulsz akár egy balesetnél is.

Mondjuk itthon azzal a különbséggel, hogy ha elhagyod, megnézik a tudakozónál a címet, hogy nagy ívben elkerüljék... és melyik számot ne hívják véletlenül sem arról a telóról.

2009. ápr. 8. 22:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Amikor ez a kérdés született, már akkor is le voltak zárva a készülékek, és nagyjából mindegy volt, hogy mi van a telefonkönyvben, az ott is maradt.
okt. 23. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!