Milyen néven kell azt a számot elmenteni a telefonkönyvben, hogy ha pl. baleset ér az utcán, tudják a mentők kit értesitsenek?
a telódban??
ha beírod hogy anya vagy apa vagy teso...így irod be őket akkor pl azokat hivják...
Persze, igy vannak benne, de nem erre gondoltam.
Lehet, nem egyértelmű a kérdésem. Olyasmi rövidités, mint pl. VIP.
Azért mert ha mondjuk külföldre megyek, akkor ott hiába irom be, hogy férjem vagy férjem munkahely, nem fogják tudni.
Várok még válaszokat. Ettől függetlenül nem foglak lepontozni.
A betegnél, a balesetesnél mindig keressük a személyi igazolványát, vagy útlevelét, TAJ kártyáját pedig a kórházak kérik, rögtön mikor bevisszük.
Általában a külföldieknél is ott van az irataik között a biztosításuk.
ÉRDEMES ezek mellé/ebbe betenni egy névjegykártya méretű cetlit, amira felírod a baleset esetén értesítendő: név/tel/cím.
Vannak ilyen speciális kis igazolások, amin a személyes adatokon kívül , rajta van a vérscoport, a gyógyszerérzékenység, betegségek, állandó gyógyszerek, és az értesítendők adatai.(Magyarul, és angolul/franciául..)
Én Kanadában elhagytam a telefonom. Másnap hívtak otthon és közölték hogy megvan a készülékem. Rendkívül kíváncsian elmentem a telót átvenni. Honnan tudták hogy kit kell hívni? - kérdeztem. Hát benne volt a száma - mutatja - HOME PHONE:+1416-556-**** Eszembe sem jutott...
Szerintem ha a telódban benne van egy ilyesmi hogy otthoni vagy ilyesmi, akkor jobb eséllyel indulsz akár egy balesetnél is.
Mondjuk itthon azzal a különbséggel, hogy ha elhagyod, megnézik a tudakozónál a címet, hogy nagy ívben elkerüljék... és melyik számot ne hívják véletlenül sem arról a telóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!