Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mobiltelefonok - alap kérdések...

Mobiltelefonok - alap kérdések és válaszok. Mi érdekel téged?

Figyelt kérdés
Ide jöhetnek az alap kérdések és válaszok, mert úgy látom, hogy egyesek azt sem tudják, hogy mit írjanak a körzetszámhoz, pedig ez, egy nagyon régi dolog, még a mobil korszak előtt létezett (ezért sem mentség a kor, mert ez nem új dolog).
2011. jún. 27. 08:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. tudom, h nem ilyen a telefonod, de van benne egy market-es rész, hátha segít:

http://www.youtube.com/watch?v=ShgvdCaUyao

2011. júl. 1. 19:24
 12/15 anonim ***** válasza:
19.24.köszönöm szépen :)))
2011. júl. 1. 19:55
 13/15 A kérdező kommentje:

Akkor folytatom tovább a felvilágosítást, bár szerintem lesz még ilyen kérdés a jövőben, de mindegy.

Hardware – keményt jelent, vagyis ez olyan, amit kézzel (kesztyűvel, vagy segédeszközt használva) megfoghatsz. Ilyen a wifi, a memóriakártya, a Bluetooth, infra (vagy irda) port, a belső memória, a processzor, a GPS antenna, illetve a telefon további részei (képernyő, billentyű, stb). A telefonok java részében, ezek be vannak építve, bár van olyan, ami bővíthető, de ez, nagyon ritka (igen, cseréld le a teljes telefont, ahelyett, hogy csak kiegészítenéd valamivel). Mivel, ez megfogható, ezért NEM LETÖLTHETŐ. Ha valami probléma van, akkor csakis a szervizben tudják megcsinálni, máshol nem, kivéve, ha te értesz hozzá (nem elég az, ha valaki megmutatta, mert más nézni és más csinálni, én már csak tudom).

Sotware – jelentése könnyű, vagyis olyan, amit te, nem tudsz megfogni, de használni igen. Gyakran programoknak nevezzük, de sokkal többet takar ez, pl. PC-nél operációs rendszert (Windows, Linux, Mac OS, stb), bár ezt, mobilnál ROM-ként nevezik (nem tudom, miért, mert könnyen összetévesztendő a ROM-al, ami egy, beépített memóriának a mozaikszava), de a jar is ilyen (java alapú programok), app (Android alá) és a többi. Ezek vezérelni tudják a hardware-t, pl. wifi kezelő, de lehet illesztő program is (Windows-nál, gyakran a dll fájlt jelenti). Ezt lehet másolni, letölteni, feltölteni, megosztani, stb. Ma már sotware a videó, hang fájl, de lehet kép is, ami digitálisan van rögzítve (az, hogy milyen megoldással, az már részletkérdés).

Egyenlőre ennyit, most válaszolok egy pár kérdésre, mert látom, egyes embereknek mást jelent az ’alap’ szó.

@ma: 18:56

Az LG 540-hez nem volt szerencsém, így nem tudok véleményt mondani róla. Próbáld ki, ha tetszik, vedd meg, de nézzél egy másik telefont is, hasonlítsd össze vele, majd ezek után, dönts el te.

@ma: 19:00

Az Android használata sem minősül alap tényezőnek, de mivel ilyen telefonom van, így tudok rá válaszolni. Az Android market használatához google fiók szükséges, semmi több. Egyszerűen írd be a google fiókhoz tartozó felhasználónevedet és jelszavadat. Van két program, amit erősen ajánlok neked: ’Made in Hungary’, illetve a ’Magyar alkalmazások’. A többi csak te rajtad múlik.

2011. júl. 1. 19:56
 14/15 anonim ***** válasza:
tegnap vettem iphone 4et és azt mondták hogy merítsem le aztán 16 orát tölteni kell kikapcsolva, azután amikor ujra lemerül 14 orát kell tölteni bekapcsolva, és utána megint 14 orát mikor lemerül. menyire igaz ez?
2011. júl. 1. 20:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem kell megcsinálni mert ezeket a telefonokat nem lehet kisütni. Csak ártani lehet vele az aksinak.
2011. júl. 1. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!