Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Találtam egy mobilt, mi...

Találtam egy mobilt, mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
lemerült állapotban, felhívni nem tudom az ismerőseit mert valószínűleg minden szám a kártyára volt mentve...szinte vadi új mobil. Ha végképp nem tudom megtalálni kié megtarthatom?
2011. máj. 11. 13:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az IMEI szám alapján tehetsz egy kört a szolgáltatónál.
2011. máj. 11. 13:16
 2/16 Panda Péter ***** válasza:
100%
beviszed a rendőrségre és leadod.
2011. máj. 11. 13:20
 3/16 anonim válasza:
49%

visszateszed oda ahol volt

ez a legjobb opció!

Ha megtartod, akkor simán bemérhetnek Imei szám alapján! Nos itt két opció van:

-vagy véletlenül lett elhagyva

- vagy valamilyen bűncselekménnyel kapcsolatos a telefon (pl azon a telefonon keresztül zsaroltak meg valakit...stb) és egyszer csak azt veszed észre, hogy mikor hazaérsz akkor a lakásod ajtaja fel van feszítve és a rendőrök éppen házkutatást tartanak...

Ha beviszed a rendőrségre, egyrészt arcon fognak nevetni, majd legalább 3 órán keresztül ki fognak hallgatni, jegyzőkönyvet fognak felvenni (egyik barátnőm is így járt).

2011. máj. 11. 13:26
 4/16 anonim ***** válasza:
46%

elteszed, lett egy új mobilod . veszel bele sim kártyát és használod. öcsém... valószínű beviszem a rendőrségre-.-

minek? azért hogy annak a rendőrnek legyen egy új telefonja akivel beszéltem? úgy se csinálnának semmit se. jó vicc. inkább megtartom magamnak.

ugyanúgy ha valami pénztárcát találnék benne 100.000ft-tal h*lye lennék bevinni a rendőrségre.

2011. máj. 11. 13:27
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Nem jó ötlet megtartani, mert sajna akkor is le tudják nyomozni (ha nagyon akarják), hogy hol jársz vele, ha kártyát cserélsz benne. Ha kiderül, akkor aztán elég nehéz lenne bizonyítanod, hogy nem loptad. (Az én olvasatomban mondjuk az is lopás, ha megtartod csak így.)

Rendőrségen le kell adni, azzal, hogy hol találtad, aztán kész.

2011. máj. 11. 13:29
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Az szinte kizárt, hogy valaki véletlenül úgy veszítsen el egy telefont, hogy semmilyen szál ne vezessen el a tulajdonoshoz. Ha ez egy elméleti kérdés, akkor nem életszerű. Ha viszont ez egy megtörtént eset, akkor azon én nagyon hamar elgondolkodnék a helyedben!

Ha valakinek csak simán kiesik a zsebéből egy telefon, akkor abban benne van a SIM, megvannak az utoljára hívott számok, vissza lehet adni a tulajdonosának. Legfeljebb töltőre kell dugni. De max. ennyi.

2011. máj. 11. 13:44
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy telefont nem fog a rendőrség keresni. Autólopással sem foglalkoznak, nemhogy telefonnal.

Mondjuk én eladnám a kínai piacon, aztán vissza se néznék.

2011. máj. 11. 13:57
 8/16 anonim ***** válasza:
töltsd fel hívd fel az ismerőseit gondolom te is örülnél ha elveszne a telefonod de visszaadnák
2011. máj. 11. 13:58
 9/16 A kérdező kommentje:
sim kártya benne van, de mivel lemerült így csak úgy tudom bekapcsolni ha a saját sim kártyámat teszem bele, így viszont nincs benne se sms, se utoljára hívott szám se rögzített telefonszámok. Körbe kérdeztem ismerősöket senkinek nem ismerős a telefon. Egyébkén egy egy utcai pad mellett volt leesve...gondolom kicsúszott zsebéből táskából...
2011. máj. 11. 14:08
 10/16 anonim válasza:
0%

Akkor írsz egy cetlit és kiteszed a padra az elérhetőségedet.

Nem érdemes megtartani, mert a mostani telefonok rendelkeznek olyan funkcióval is, hogy ha kicserélik benne a simet akkor a telefon automatikusan elküldi egy előre már megadott számra a telefon helyzetét (pl tulaj anyja vagy apja számára)... létezik ilyen mert már olvastam az egyik kezelési útmutatójába...

Tudod a sors úgyis visszaveszi tőled - csakhogy nem biztos olyan módon ahogy számíthatsz rá. Vagy visszaadod, vagy nemsokára te is elvesztesz valamit (vagy valakit). Szerintem könnyebb visszajuttatni valakinek -önkéntesség alapján - minthogy másnap olyan dolgot veszíts el, ami vagy aki igazán a szívedhez nőtt!

2011. máj. 11. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!