Ha egy mobiltelefon két sim-kártyás akkor, két
telefonszám is jár vele? Van ilyenre lehetőség?
Szerinted egy tel.számot fognak kettőbe venni? Azért két kártyás, hogy kettő különböző kártyát tudjál egy készülékben használni.
2011. ápr. 18. 00:15
2/10 A kérdező kommentje:
Tehát úgy érted, h az egyik kártya az mondjuk lenne 30-s
a másik pedig meg lehetne 20-s.Én igy képzeltem el, de lehet h hüleség, akkor bocsi a kérdésért.
Minden SIM-kártyának saját telefonszáma van, érted?
Ha két SIM kártyás a telefon, akkor nyilván két számot kezel. Mert kettő SIM van benne.
Tudsz követni logikailag, vagy levezessem még egyszer?
2011. ápr. 18. 02:10
Szerintem jogos a kérdés . Mert valóban bukfencet vet a logika abban,hogy,hogyan lehet egy mobilnak ,két külön száma ? Van egy átkapcsoló ,hogy pl melyik számról fogok én fölhívni valakit ,vagy mindkét kártyáról elmegy a hívás ?
2011. ápr. 18. 06:01
02.10-es remélem, ha valamit nem értesz, neked is ilyen gorombán válaszolnak majd! A kérdezőnek: Igen, két különböző számú a két sim kártya, csak egyszerre egy lehet bekapcsolódva a hálózatra. Ha belegondolsz, ha csak egy szám járna a két kártyához, akkor elég lenne egy is nem? Ha csak egy lene, a telefon honnan tudná, hogy melyik szolgáltató előfizetőjét hívod? Ha a telefon kártyafüggetlen, akkor két szolgáltató simkártyája lehet benne.
2011. ápr. 18. 07:36
6/10 anonim válasza:
Kimenő hívásra , válogatni kell , és van egy "gomb" a menüben és ott lehet válogatni .
Bejövőnél mind2 jön egyből .
Gagyibb telefonoknál (mint ami nálam volt) még a sim kártyán lévő neveket se érte el egyszerre a telefon , ott is válogatni kellett . :)
2011. ápr. 18. 08:27
Ha egy SIM-et raksz bele, akkor egy számod van, ha kettőt,akkor kettő. De a legtöbb Dual SIM-es telefon csak egyet tud kezelni egyszerre, szóval neked kell váltani közöttük.
2011. ápr. 18. 09:03
Ezek a sciphone, meg mittomén milyen dual simes hulladékok egyszerre kezelik mindkét kártyát. Kimenőnél rámész, hogy melyikről akarsz beszélni, bejövőnél meg nem kell semmit csinálni. Sőt, ha beszélsz az egyiken, és közbe a másik csörög, azt is kijelzi hívásvárakoztatásba. Viszont ezeket a sciphone, meg i9, meg mittomén milyen noname kínai vackokat nem szabad megvenni. Bemész egy speedshopba, ott legalább van rá 1 év garancia is.
2011. ápr. 18. 09:17
"02.10-es remélem, ha valamit nem értesz, neked is ilyen gorombán válaszolnak majd! A kérdezőnek: Igen, két különböző számú a két sim kártya, csak egyszerre egy lehet bekapcsolódva a hálózatra."
De én legalább nem válaszoltam orbitális baromságot a kérdezőnek, mint te. :)
Ugyanis mindkét SIM kártya EGYSZERRE fel van kapcsolódva a hálózatra a kétkártyás mobilokban. Épp tegnap állítottam be egy ilyen telót a fateromnak.
2011. ápr. 18. 15:21
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő szándékú válaszokat, de még annak is aki egy kicsit "lehúrrogott".
Kapcsolódó kérdések: