Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy töltsem az aksim? (többi...

Hogy töltsem az aksim? (többi lent)

Figyelt kérdés
Vettem egy új akkumulátort a nokiámhoz. Li-ion akku. Hogy a legésszerűbb tölteni egy új akkut? Az előző hamar tönkre ment. Sokan ezt mondják, sokan meg azt. Valaki öntön tiszta vizet a pohárba, és írja meg nekem legyen kedves, hogy töltsem fel.
2011. ápr. 9. 09:34
 1/5 A kérdező kommentje:
Egyik azt mondja, hogy 16 órát kell először tölteni. Másik azt mondja (vodafone üztetben!) hogy csak feltöltöm és kész. Egy másik meg azt mondja, hogy arra kell figyelni, hogy ne töltsem túl. Mindig húzzam le töltőről, ha már feltöltötte, és azt is mondj, hogy ne merítsem le teljesen, mert az is ront. Meg azt is hallottam hogy havonta egyszer érdemes kikapcsolva tölteni. Na most melyik a jó megoldás???
2011. ápr. 9. 09:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom számít e... Nokia akku.
2011. ápr. 9. 09:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Addig kell tölteni, ameddig teljesen nincs feltöltve. Ezt általában hangjelzés is jelzi, valamint látható a telefon töltöttségjelzőjén, hogy már nem megy fel-le amikor már végzett a feltöltéssel. Amikor pedig már alacsony a töltöttségi szint, azt szintén sípoló hang jelzi. Olyankor töltsd újra. De Li-ion akkukra ha rátöltünk sem probléma.
2011. ápr. 9. 09:49
 4/5 A kérdező kommentje:
De akkor első töltésnél nem kell semmi agyontöltés meg ilyesmi ugye? Köszi a választ.
2011. ápr. 9. 10:00
 5/5 bp1985 ***** válasza:

De Li-ion akkukra ha rátöltünk sem probléma.

Főleg, hogy nem is lehet túltölteni. Utána kéne olvasnod a li-ion akksi töltésének. Semmiben nem különbözik az első az 50.-ik töltéstől. Rádugod, kiírja hogy feltöltve, és lehúzod. Ha nem húzod ki, akkor sincs semmi, mivel leáll a töltés, így túltölteni sem lehet.

2011. ápr. 9. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!