Hogy lehet, hogy általánosan elterjedt az a hülyeség, hogy veszik itt a jobbnál jobb telefonokat, iphone-okat, de egy ezer forintos mobilnetre sajnálják a pénzt?
Sok esetben azt mondom, igazad van...
De! Én pl. most akarok venni egy mobilt, és az egyik szempontom éppen az, hogy legyen benne wifi.
Hogy miért nem akarok mobil netre 1000 Ft-ot kiadni?
Azért, mert van itthon wifim és már elég sok helyen van elérhető free point. Ha csak a gmail-es levelezéseimet és a naptáramat akarom szinkronizálni, akkor nem biztos, hogy megéri minden(!) hónapban kiadnom azt az ezrest, hiszen hosszú távon (1-2 év) többet fizetek ki a kihasználatlan netelőfizetésre, mint ha most ráteszem azt a 10-15 ezer forintot a készülék megvásárlására.
Továbbá van aki a telefont csak és kizárólag telefonálásra használja. Nekik tökéletesen megfelelnek az "egyszerübb" készülékek, de ha nem akarsz ezerféle kütyüt magadnál hordani, akkor egy okos vagy okoska készülék jobban megéri.
E-book olvasás, és nem kell egy egyész könyvtárat magadnál hordani.
Zenehallgatás és nem kell külön mp3/mp4 lejátszót hordani, ami szintén egy rakás pénzbe kerül.
Videónézés, ld. fenn.
Fénykép/videó készítés és nem kell külön fényképezőt vinni magaddal (lássuk be, 3 megapixel alatt, nem a legjobbak a képek).
Azon is sok múlik, hogy ki a vásárló.
Én pl. most szivesen megvenném a Samsung Galaxi Tab-ot, de se pénzem nincs rá, se a munkám nem olyan, hogy szükséges legyen, ezért inkább veszek egy "egyszerübb" de azért már majdnem okos készüléket és mivel nem akarok (tudok)sokat kiadni rá, így inkább használtan veszek, mert így a már meglévő, feltöltős kártyámat tudom hozzá használni és nem kell havonta a részleteket és az előfizetési díjat, amit ugyan akár le is beszélhetek, de azért ezt ne muszájból kelljen megtennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!