Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Visszaadják a pénzt?

Visszaadják a pénzt?

Figyelt kérdés

Ma vett az öcsém egy mobiltelefont, ami nagyon drága, (nem beszélte meg a szüleinkkel) és emiatt itthon áll a bál. Ok, hogy a saját zsebpénzét költötte rá, de nem ezzel kapcsolatban várom a válaszokat.

Nem szolgáltatónál vásárolta, hanem egy mobilkereskedőnél.

Hétfőn szeretném visszavinni, szerintetek visszaadják a pénzt?

Illetve van e valami megkötés arra, hogy hány éves kor fölött lehet ilyen drága dolgot vásárolni? (90 ezer ft)

2011. jan. 14. 18:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

nincs megkötés ha van pénzed akkor szórod el és olyan idősen amikor akarod. Talán ... Talán ha a számla és a blokk megvan vissza adja a pénzt de ez... nem 100%

szerintem nem köteles visszavenni

2011. jan. 14. 18:16
 2/13 anonim ***** válasza:
csomagolással együtt általában vissza szokták venni. Megpróbálhatjátok egyébként eladni utána, ha nem veszik vissza, ha találtok embert, lehet, hogy ugyanannyiért el tudjátok adni.
2011. jan. 14. 18:21
 3/13 anonim ***** válasza:

Szolgáltató nem adná vissza a pénzt, de mivel magánjellegű boltban vetted van rá esély, bár ez csak a tulajon múlik mert semmilyen előírás nincs ilyen esetre.Bár lehet buksz dolgon ugyanis ilyen esetben nem eladási áron veszi vissza hanem vételi áron, ami jónéhány ezressel kevesebb.

Arra sem hivatkozhatsz hogy fiatalkorú a vevő, mer erre sincs kitétel(kivéve dohány és szeszesital esetén).

És egy magánvélemény:Nem értem miért nem vehet az öcséd a saját zsebpénzén azt amit akar?Ez nagyon nem fer dolog!

Ha már megkapta senkinek semmi köze hozzá mit vesz!

Inkább költse drága mobilra mint drogra-alkoholra meg ilyenekre!

2011. jan. 14. 18:22
 4/13 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom, hogy a kereskedő jóindulatán múlik.

Én is kereskedőként dolgozok, és nem egyszer fordult elő olyan, hogy ügyfelek visszajöttek termékekkel, szoftverekkel. És mivel ügyfél kompatibilisek vagyunk, ezért természetesen szó nélkül lesztornózzuk a számlát, legyen az 2.000 Ft, vagy 300.000 Ft

Ezt gondolom egy mobilkereskedésben is meg tudják tenni, szóval az nem lehet kifogás, hogy "nem tudjuk" (?)

2011. jan. 14. 18:22
 5/13 anonim ***** válasza:
46%

kérlek, keresd ki a kompatibilis szó jelentését...

egy sarki GSM bolt meg teljesen más, mint a normál kereskedelmi rendszer. Vannak nagyon rendesek, és vannak olyanok, akik ott vágnak át, ahol tudnak.

2011. jan. 14. 18:27
 6/13 A kérdező kommentje:

Persze, értelek. De meg kell tanulnia bánni a pénzzel.

Nem vagyunk gazdagok, és semmi szüksége nincs ilyen telefonra, max annyi, hogy a haverok előtt felvágjon vele.

Drogra, alkoholra nem költi, ezt tudom, emiatt nem aggódok:)

És már ő is megbánta, hogy megvette, látom rajta. Megígértem neki, hogy megoldjuk valahogy.

2011. jan. 14. 18:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Am milyen készülékről van szó?? Csak kiváncsiság. :)
2011. jan. 14. 19:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen, milyen telefont vett az öcséd? :)
2011. jan. 14. 19:40
 9/13 A kérdező kommentje:

Visszavették:) Igaz, hogy 4.000 Ft-tal kevesebbért, de az már nem számít.

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 17. 21:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Milyen telefon volt ?? !!
2011. jan. 17. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!