Mi a különbség a W-LAN és a WI-FI között?
Az előző vagyok. Gyakorlati értelemben és a köznyelvben nincs különbség, de a fogalom egy kicsit mégis más, ugyanis a Wi-fi egy márkanéb, a W-LAN pedig egy technikai kifejezés.
Ha tudsz angolul, itt bővebben ki van fejtve:
"Az előző vagyok. Gyakorlati értelemben és a köznyelvben nincs különbség, de a fogalom egy kicsit mégis más, ugyanis a Wi-fi egy márkanéb, a W-LAN pedig egy technikai kifejezés.
Ha tudsz angolul, itt bővebben ki van fejtve:
Kár hogy a kedves linkelő nem olvasta végig, ott valóban szépen le van írva az INTERNET ACCESS bekezdésnél, az első mondat már "wireless network"-ként határozza meg.
Tehát az adatkommunikációs informatikai kapcsolat terén ugyanaz a két dolog.
ma 06:15
Mert szerinted én mit írtam?
A lényeg ez:
"'Wi-Fi' is not a technical term. However, the Alliance has generally enforced its use to describe only a narrow range of connectivity technologies including wireless local area network (WLAN) based on the IEEE 802.11 standards, device to device connectivity [such as Wi-Fi Peer to Peer AKA Wi-Fi Direct], and a range of technologies that support PAN, LAN and even WAN connections. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!