Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nagy hátrány-e a rezisztív...

Nagy hátrány-e a rezisztív kijelző?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy mi a különbség a rezisztív illetve a kapacitív kijelzők között. Arra lennék kíváncsi, hogy pl. valamilyen program vagy akár játék használatakor érezhetően nagy hiány-e a kapacitív kijelző?

Konkrétan LG GT540 Optimust szeretnék venni, de félek a rezisztív kijelzőtől. Még nem volt érintőképernyős telefonom, de volt már a kezemben rezisztív kijelzős. Gondolom ez telefontól is függ, hogy mennyire kezelhető, de mégis, lehet e akkora különbség, - azon kívül, hogy erősebben kell nyomni, illetve a multitouch hiánya - hogy zavaró legyen?

2010. dec. 2. 23:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Igazából a legjobb, ha elmész egy Media Marktba vagy mondjuk a Speedshopba, és kipróbálsz pár rezisztív meg pár kapacitív kijelzős telót, aztán eldöntöd, hogy számodra létszükséglet-e a kapacitív. Szerintem elég nagy a különbség, "jobban érzed" a telefont kapacitív kijelzővel. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, és én személy szerint nem vennék rezisztívet, de én finnyás vagyok:D
2010. dec. 2. 23:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Trabanttal sem nagy hátrány közlekedni de azért okos ember nem tervez vele hosszútávon.

Ha hosszútávra (2 hónapnál több) veszel telót akkor érdemes egy kapacitívra gyűjteni. Játéknál különösen érződik, az én telómat is többen nyomkodták olyanok akiknek rezisztív van és megjegyezték hogy mennyire érzékeny. De tényleg közelíted az ujjad és már érzékeli. Szerintem inkább kapacitívat vegyél.

2010. dec. 2. 23:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindkettőből van sz*r és jó. Kapacitívből is nyomkodtam már olyan rosszat, hogy majdnem eldobtam a telefont. Ki kell próbálni ha komolyan veszed a teló vásárlást
2010. dec. 2. 23:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül azért jobb mert kapacitív.

Nekem van egy régi PALM-om, de a rezisztív touch panele kenterbe veti a mai kapacitívokat.

Szóval a gyakorlatban dől el hogy beválik-e.

2010. dec. 3. 10:32
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mindenkinek ment a felértékelés;) erről az LG Optimusról azt írják, hogy a kijelzője a kifejezetten jól kezelhető rezisztív kijelzők közé tartozik, tehát a rezisztív kijelző legjobbjai közt van...kíváncsiam várom a tapasztalatokat is:)
2010. dec. 3. 11:02
 6/7 Jovanny ***** válasza:
Azért a funkcióbeli különbségekről is érdemes beszélni, a rezisztívnél nincs multitouch, ami szerintem elég nagy hátrány a kapacitívval szemben.
2010. dec. 3. 12:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Rezisztív kijelzőt határozottabban kell érinteni, kapacitív kijelzőt épp hogy.

Eldöntöd mi a fontos: Resistive: nem nyomódik el olyan könnyen,kell a határozott érintés,néha koppintás is.

Capacitive: gyors mint a villám,és villámgyorsan el is tudod állítani.Nagyon hamar és túl érzékenyen reagál az érintésekre.

Hogy mi kell neked, döntsd el te :)

2012. szept. 13. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!