Hogyan lehet a telefonon kikapcsolni, hogy a Galéria és a Google Fotók ne ugyanazt mutassa?
Korábban mindig úgy volt, hogy a Galériából a fotók feltöltődtek a Google Fotókba és a galériában nyugodtan törölhettem, később pedig külön szortíroztam a Fotókat. Egy jó pár hónapja volt valami frissítés és azóta teljesen ugyanazt mutatja mindkét helyen, sőt a galériában is megjelentek azok a képek is, amik a fotókban voltak. Mindegy honnan törlök, mindkét helyen törli.
Ezzel csak az a baj, hogy így a telómon 95 gigát elfoglal a galéria és már semmi sem akar működni, mert nincs több szabad hely.
Xiaomi telefonon van, ha esetleg számít.
Köszönöm, ha van valakinek hasznos észrevétele.

A gépre nem akarom feltenni a telefonokat, hiszem pont ez volt a lényege a googlenek, hogy nem kellett tárolni sehol, mert lementette a felhőbe.
A fotók optimalizálása be van kapcsolva.
A tárhellyel pedig mint mondtam, korábban nem volt gond (mivel folyamatosan letöröltem is, ami nem kellett), csak azóta, hogy visszamenőleg is feltöltötte a galériába.
A telefon méretét meg inkább a lehetőségek határozzák meg, nem az, hogy mit szeretnék. Örülök, ha ezt meg tudom venni, de köszönöm a hasznos tanácsokat.
(Egyébként szerintem jóval kevesebbet fotózom, mint az átlag...)
Nem találok ilyen opciót a telefonon, hogy szinkronizálás kikapcsolása.
Azt megtaláltam, ahol a biztonsági mentést tudom kikapcsolni, de azt nem szeretném. Jó lenne, ha lementené őket, csak azt nem értem, hogy ez miért nincs a galériától külön kezelve, miért ugyanaz mind a kettő...?!

"Hogyan lehet a telefonon kikapcsolni, hogy a Galéria és a Google Fotók ne ugyanazt mutassa?"
Nem lehet. Felejtsd el. Kezdd el lementeni a fotóidat valamilyen adathordozóra, vagy keress más tárhelyet.
Nem kell kikapcsolnod a biztonsági mentést. A Galéria a frissítés utána egy "Restored" nevű mappában szinkronizálja a felhőben lévő fotóidat, hogy a Galériából kezelhesd a Felhőt is. Nagyjából ez a lényege.
A megoldás, ha nem szeretnéd kikapcsolni a felhőbe történő szinkronizálást, de azt sem szeretnéd, hogy a telón foglalják a helyet a képek, hogy a "Fájlkezelő" appban törlöd ki a képeket,mivel ott a szinkronizált képeid nem jelennek meg, csak ami valóban a telefon memóriájában is szerepel.Ez csak a telóról törli a képet vagy videót,de a Felhőben megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!